Így vizsgázott a Citan 12001-C a gyakorlatban

Wirtschaftlicher geht’s nicht! (1) Schazk_Zolotaja_Niva_d1_170118

Ennél gazdaságosabb nem is lehetne! Így vizsgázott a Citan 12001-C a gyakorlatban

„Nagy vetési teljesítménnyel dolgozunk”

„Műszakonként 100 – 120 ha, szezononként 2 500 ha felett – nincs probléma az új Citan 12001-C gépünkkel”, tájékoztat V. M. Nadeew. V. M. Nadeew az Agroterra csoporthoz tartozó agrárvállalkozás, az „Schazk Zolotaja Niva” vezérigazgató-helyettese. Itt félkontinentális klíma uralkodik, és az átlagos évi csapadékmennyiség 450 – 500 mm között alakul. A múlt évben 10.162 ha-on őszi búzát, 8.169 ha-on napraforgót, és 7.945 ha-on tavaszi káposztarepcét termesztett a vállalkozás. „Más vetőgépekkel összehasonlítva a Citan számos előnyt biztosít számunkra, mondja a vezérigazgató-helyettes. „Nagy vetési teljesítménnyel dolgozunk. Ezenkívül kevesebb szállítási kapacitás szükséges a vetőmag és a műtrágya utánpótlásához.” V. N. Makarov, az „Schazk Zolotaja Niva” főagronómusa a Citan további előnyeként mindenekelőtt a vetőmagmennyiség és a vetési mélység egyszerű beállítását említi. És: „A tényleges vetőmagmennyiség és vetési mélység talajtípustól függetlenül nagymértékben egyezik a beállított értékekkel. Így a vetést pontosan az előírt időpontokban és kiváló minőségben tudjuk elvégezni. Ez biztosítja terméshozamainkat, és kiemeli a Citan előnyeit más vetőgépekhez képest.”

További nformáció + Kevesebb információ -
„Top-Leistungen zum optimalen Saatzeitpunkt“ (1) Tula_Wozroschdenije

„Csúcsteljesítmény az optimális vetési időpontban”

„2011-ben szereztük be az első öt Citan 12000 vetőgépet”, tájékoztat Alexander Csernikov a „Tula Wozroschdenije” gazdaság főagronómusa. „Ezekkel a gépekkel akkor olyan jó tapasztalatokat szereztünk, hogy 2012-ben további tizenkét Citan 12001-C vásárlása mellett döntöttünk.”

A talajok közepesen és erősen agyagos, kilúgozott feketeföldből állnak. A átlagos évi csapadékmennyiség 550 – 600 mm. Az üzem 2012-ben több, mint 42 000 ha szántóföldet művelt meg. „10 – 12 km/h vetési sebesség mellett mindegyik Citan vetőgéppel mintegy 160 ha gabona/nap, ill. 200 ha repce/nap területteljesítményt értünk el. Így 2012-ben a tavaszi és őszi szezonban gépenként 3000 ha feletti területet vetettünk el”, említi Alexander Csernikov. „Ezekkel a gépekkel csúcsteljesítményt érünk el az optimális vetési időpontban. Gabonafélék vetésekor egy tartály vetőmag 2 – 2,5 óráig elegendő, mielőtt ismét utána kell tölteni. Ezzel egy időben a RoTeC+ pro csoroszlyák megbízhatóan a kívánt mélységbe helyezik a vetőmagot. Az elosztás a sorok mentén ugyancsak optimális. Ez biztosítja számunkra a jó és egyenletes kelést.” 

További nformáció + Kevesebb információ -

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.