Csoroszlyák | Magtakaró pálcák

RoTeC pro-Schar_Cirrus (1)

RoTeC pro csoroszlya – Az univerzális egytárcsás csoroszlya

Maximálisan megbízható és pontos: A RoTeC pro egytárcsás csoroszlyával felszerelve a Cirrus igazán megmutatja erejét, főként ragadós talajon, az év korai és késői szakában egyaránt. A közvetlenül a vetőtárcsára szerelt mélységhatárolónak köszönhetően a csoroszlyavezetés és a magtakaró pálcákkal való visszatömörítés teljesen elválik egymástól. A mélységhatároló tárcsa illetve görgő emellett a csoroszlya kiváló öntisztítását is biztosítja. Utóbbi két előnye miatt csaknem minden időjárási helyzetben nagyon rugalmasan és precízen alkalmazható. 12,5 és 16,6 cm-es sortávolság közül választhat.


Kiváló minőség és megbízhatóság az alábbiaknak köszönhetően:

  • Rendkívül szilárd bóracélból készült vetőtárcsa a nagyobb időtállóság érdekében
  • Kopásálló és öntisztító Control 10 mélységhatároló tárcsák és Control 25 mélységhatároló görgők a vetési mélység pontos beállításához
  • A nyugodt csoroszlyafutás érdekében különválasztott csoroszlyavezetés és visszatömörítés, valamint univerzális beállítás az időjárási viszonyoknak megfelelően


1. Pontos beállítás 4 fokozatban
2. Megerősített tartókar akár 55 kg csoroszlyanyomással / Hidraulikus csoroszlyanyomás-beállítás
3. Control 10 öntisztító mélységhatároló tárcsa és Control 25 mélységhatároló görgő a vetési mélység pontos beállításához
4 Magároknyitó a vetőbarázdák pontos kialakításához
5. Vetőtárcsa ∅ 400 mm bóracélból, 4° munkaszög a csoroszlya nyugodt futásához
6. Ferde magtakaró pálcák a hatékony magtakaráshoz

További nformáció + Kevesebb információ -
Säscheibe (1) Cirrus_3003_Compact_Case_d0_kw__8071255_d1_191029

Vetőtárcsa

A 400 mm átmérőjű vetőtárcsa rendkívül kopásálló bóracélból készül. Robusztus felépítése minimálisra csökkenti a kopás lehetőségét. A vetőtárcsa nagy átmérőjének köszönhetően a csoroszlya nyugodtan halad, ami javítja a csoroszlyarendszer lehelyezési pontosságát.

További nformáció + Kevesebb információ -
Schardruckverstellung (1) Schardruck_Andruck_d1_151006

A csoroszlyanyomás állítása

A csoroszlyanyomás a fülkéből, hidraulikus módon állítható a vetési mélység könnyű szabályozhatósága és az adott talajviszonyokhoz való gyors alkalmazkodás érdekében. A RoTeC pro csoroszlya akár 55 kg csoroszlyanyomással is használható

További nformáció + Kevesebb információ -

Magároknyitó

A magároknyitó megtisztítja a vetőbarázdát, így biztosítja az optimális talajzárást a vetőmag számára. Úszó rögzítésének köszönhetően a magároknyitó automatikusan megszabadul a földtől és a beszorult terménymaradványoktól.

További nformáció + Kevesebb információ -

Mélységvezetés

A RoTeC pro egytárcsás csoroszlya felülmúlhatatlan előnye, hogy a csoroszlyavezetés és a visszatömörítés külön van választva. Kövön való áthaladáskor így csak egyszer emelkedik ki a csoroszlya. Emellett a csoroszlya- és a görgőnyomás egymástól függetlenül állítható. A RoTeC pro egytárcsás csoroszlya rendkívül egyenletes és pontosan ellenőrzött csoroszlyavezetését a 10 mm széles talpfelületű Control 10 mélységhatároló tárcsa vagy a 25 mm széles talpfelületű Control 25 mélységhatároló görgő biztosítja, közvetlenül a csoroszlyánál. A vetési mélység alapbeállítása közvetlenül a csoroszlyán végezhető el szerszám nélkül, 4 fokozatban.

1. Control 25 mélységhatároló görgő
2. Magároknyitó
3. Vetőtárcsa

További nformáció + Kevesebb információ -

TwinTeC+ csoroszlya – A nagyteljesítményű duplatárcsás csoroszlya

Csendes járású, masszív és karbantartásmentes: A nagyteljesítményű TwinTeC+ csoroszlyával az AMAZONE a lehető legrobusztusabb és legprecízebb duplatárcsás csoroszlyát kínálja a Cirrus vetőgéphez. Akár 100 kg-os csoroszlyanyomásának és kiváló vágóhatásának köszönhetően a TwinTeC+ duplatárcsás csoroszlya a magágyban lévő kemény és rögös talajjal is jól boldogul. A csoroszlya kovácsolt acélból készült alapteste és tartóbilincse a legkeményebb bevetéshez is kellő tartalékkal rendelkezik. A TwinTeC+ duplatárcsás csoroszlya nagy csoroszlyanyomása a szerves anyagok nagy aránya ellenére is nagyon precíz vetést biztosít mulcsvetés közben. Az innovatív, olajkeringtetésen keresztüli csoroszlyanyomás-állításnak köszönhetően a csoroszlyanyomás erősen rögös talajon is állandó marad, így biztosan nem változik a beállított vetési mélység.


TwinTeC+ duplatárcsás csoroszlya (keresztmetszeti ábra)

1. Belső sárkaparó
2. Hidraulikus csoroszlyanyomás-beállítás 0 és 100 kg között
3. Cserélhető vetőmagvezető
4. Karbantartást nem igénylő csapágyazás, kenési helyek nélkül a karbantartásmentes csoroszlyáért
5. Kéttárcsás csoroszlya ∅ 380 mm, 10°-os szög
6. Magvezető-toldat
7. Vetőmagrögzítő
8. Magtakaró csoroszlyapálca beállítóegységgel
9. Keréktartó 50, 65 vagy 75 mm menetszélességű Control+ mélységhatároló görgővel

További nformáció + Kevesebb információ -
Die Doppelscheiben (1) Cirrus3003compact-TT_d0_kw_P8082368_d1_170828

A duplatárcsák

A csoroszlya megfelelő vágóképességéről éles, 10°-os állásszögű, előfeszített tárcsák gondoskodnak. A nagy, 380 mmes átmérő nyugodt járást biztosít. A szellős, 190 mm-es csoroszlyakiosztásnak és a mélységvezető görgő felső csoroszlyatartó általi rögzítésének köszönhetően elegendő szabad hely marad, így munka közben nem kell tartani az eltömődéstől.

További nformáció + Kevesebb információ -

A TwinTeC+ csoroszlyanyomás rendszere

A csoroszlyanyomás szériafelszereltségben az ISOBUS terminálról állítható be. A csoroszlya biztosan tartja a beállított nyomást. Ez rögös terepen, sekély vetés esetén igazán előnyös lehet.

Mélyedések: Mélyedésen való áthaladáskor a csoroszlyák még inkább a talajra nyomódnak. Túlnyomás jön létre a csoroszlya munkahengerében, ami rögtön távozik a hidraulikakörbe. A csoroszlyanyomás így állandó marad.

Dombok: Dombon való áthaladáskor lesüllyednek a csoroszlyák, nyomáshiány alakul ki a csoroszlya munkahengerében, amit a rendszer az hidraulikakörben lévő olaj hozzáadásával egyenlít ki. A csoroszlyanyomás állandó marad.

További nformáció + Kevesebb információ -

Vetőmagvezetés

A magvezető toldat és a vetőmagrögzítő garantáltan a barázda aljára vezeti a vetőmagot, és megakadályozza a szemek kipattanását. Az alapfelszereltség részét képező belső sárkaparó, amely opcióként keményfém lapokkal is rendelhető, tapadó talajon is garantálja a pontos munkavégzést, és jóval biztosabbá teszi a használatot.

További nformáció + Kevesebb információ -

Mélységvezetés

Párhuzamosan futó mélységhatároló görgő gondoskodik arról, hogy minden csoroszlya vetési mélysége állandó legyen. A Control+ mélységhatároló görgők 50 mm, 65 mm és 75 mm szélességben kaphatók. Így a gép a legkönnyebb, kevéssé teherbíró homoktól kezdve a nehéz agyagig minden talajon a legjobb minőségben dolgozik. Emellett a mélységhatároló görgőn opcionálisan elhelyezett sárkaparók gondoskodnak a csoroszlya egyenletes vezetéséről még nedves körülmények között is.

További nformáció + Kevesebb információ -

Automatikus csoroszlyanyomás-szabályozás alkalmazási térkép szerint

Egyenletes vetési mélység minden talaj esetében

A vetéshez és műtrágyázáshoz használt alkalmazási térképek mellett a Cirrus a csoroszlyanyomás beállítását is lehetővé teszi az alkalmazási térképek alapján.

A szántóföldi talajok már néhány négyzetméteren is nagyon heterogének lehetnek. Ahhoz, hogy optimálisan alkalmazkodni tudjon ezekhez a különböző körülményekhez, és a növények számára a legjobb termesztési feltételeket teremtse meg, az AMAZONE lehetőséget kínál a csoroszlyanyomás automatikus beállítására. Ennek előfeltétele a TwinTeC plus csoroszlya.

A vetési és trágyázási térképek mellett a farmirányítási rendszerben egy talajtérkép is létrehozható, amely pillanatok alatt betölthető az ISOBUS terminálra. A szántóföldi munka során a csoroszlyanyomás ezután automatikusan a talajtérképen szereplő különböző talajzónákhoz igazodik.

Az AMAZONE AmaTron 4 ISOBUS terminállal egyszerre akár 4 különböző alkalmazási térkép is használható. Így a talajtérképek mellett több vetési és trágyázási térkép is gond nélkül feldolgozható.

A mindig optimális vetésmélység mellett az automatikus csoroszlyanyomás-szabályozás jelentősen megkönnyíti a vezető munkáját. Különösen az éjszakai műszakokban vagy az általában más munkát végző dolgozók számára jelent ez nagy segítséget, és biztosítja a munka egyenletes minőségét.


Automatische Schardruckregelung nach Applikationskarte (3) Grafik_02_CMS
Hidraulikus csoroszlyanyomás-állítás alkalmazási térképek nélkül, egyenetlen vetési mélységgel

Automatische Schardruckregelung nach Applikationskarte (4) Grafik_01_blau_gelb_CMS
Hidraulikus csoroszlyanyomás-állítás alkalmazási térképek alapján és egyenetlen vetési mélységgel



További nformáció + Kevesebb információ -

RoTeC pro csoroszlyával kombinált HD magtakaró görgők

Miután lezárta a vetéssort, a HD magtakaró görgősor a vetőbarázdák fölött még egyszer lenyomja a talajt az optimális csírázási viszonyok érdekében. Ezt főként laza, száraz talajokon ajánljuk tavaszi vetésű növények vagy repce vetése esetén. Eróziócsökkentő, hullámos talajfelszín jön létre. Az edzési eljárásnak köszönhetően a magtakaró pálcák különösen hosszú élettartamúak és stabilak. Kiemelkedő előnye a csoroszlyanyomástól teljesen függetlenül, 0 és 35 kg között állítható görgőnyomás.

További nformáció + Kevesebb információ -
Scharstriegel am TwinTeC+-Schar (1) Cirrus_6003-2_TwinTec_Claas_d0_lg_3089_d1_170117

TwinTeC+ csoroszlyára szerelt magtakaró csoroszlyapálca

Az opcionális felszereltségként kapható magtakaró csoroszlyapálca arról is gondoskodik, hogy a barázdák fölött laza legyen a talaj. Utóbbi főként nehéz talajon, meredek terepen segít megakadályozni az eliszaposodást és a lefolyások kialakulását. Ezt egészíti ki a tarló széthúzása. A kopás megelőzése érdekében a magtakaró csoroszlya függőlegesen hét fokozatba állítható. A magtakaró pálca parkolóhelyzetbe állítva bármikor használaton kívül helyezhető.

További nformáció + Kevesebb információ -
Exaktstriegel S in Kombination mit RoTeC pro (1) Cirrus4003_d0_kw_P8082308_d1_230908_CMS

RoTeC pro csoroszlyával kombinált S ferde magtakaró pálcák

Az S ferde magtakaró pálcák még nagy mennyiségű szalmában sem tömődnek el. Az egyenként csapágyazott magtakaró pálcák követik a talaj egyenetlenségeit és egyenletes magtakarásról gondoskodnak. Különösen a kevésbé optimális körülmények közötti vetés esetén, pl. nedves és nehéz talajon mutatkozik meg a ferde magtakaró pálcák hatékonysága. 15 mm-les méretével a ferde magtakaró pálcák kopásállók, és megbízható magtakarásról gondoskodnak még a legzordabb üzemeltetési körülmények között is.

A magtakaró pálcák nyomását a pálcarugók előfeszítésével, mechanikusan lehet állítani. A pálcanyomás hidraulikus úton történő állítása esetén mindenekelőtt egy minimális és egy maximális értéket kell meghatározni csapok behelyezésével. Következésképpen a magtakaró pálcák nyomása és a csoroszlyanyomás menet közben egyidejűleg, gyorsan és egyszerűen a változó talajviszonyokhoz igazítható csupán egyetlen vezérlőszeleppel.

További nformáció + Kevesebb információ -

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.