BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Több mint 120 szakújságíró vendégeskedett az Amazone-nál

Click for kibővített megtekintéséhez 

Egy nemzetközi szakírói konferencia alkalmával 2017 szeptember elején 30 országból több mint 120 mezőgazdasági szakújságíró látogatott el az Amazone-hoz. A vállalat a rendezvényen tájékoztatta az újságírókat számos új munkagépről és eljárásról. Az Amazone ezeket a munkagépeket a világ legnagyobb mezőgazdasági kiállításán, a 2017. november 12-18. között Hannoverben megrendezendő Agritechnica kiállításon fogja először bemutatni a nagyközönség előtt. Az összesen kétnapos sajtókonferenciát közös rendezvényként szervezték a Grimme Landmaschinenfabrik GmbH & Co. KG céggel, Grimme Hof in Cappeln (Oldenburg) területen.

Először Christian Dreyer, az egyik Amazone-ügyvezető számolt be az üzleti helyzet pozitív alakulásáról. Eszerint a 2017-es üzleti évben jelentősen növekedő forgalommal számol. „Stabil pozitív fejlődési szakaszban vagyunk, szeretnénk a tartós és fejlődés útján továbbhaladni”, mondta Christian Dreyer. „A ’Go for Innovation’ mottónknak megfelelően valamennyi szakterületen jelentős figyelmet fordítunk az innovációra annak érdekében, hogy az Amazone ügyfeleit meggyőzhessük”, folytatta gondolatait Christian Dreyer. A szerviz-szolgáltatásokat is tovább bővítjük, kiemelt figyelmet fordítva a talajművelés és a digitalizálás területére.

„Szinte valamennyi innováció alapvető hajtóereje volt és továbbra is lesz az „egyre nagyobb pontosság” – legyen szó a műtrágyázás vagy a növényvédelem, a talajművelés vagy a vetés esetén. „A nagyobb pontosság segíti vevőinket valamennyi területen a környezet további kímélésében, a változó költségek csökkentésében és a hozamnövelés és -minőség javításában”, fejtette ki az ügyvezető.

100 év Amazone-műtrágyatechnika
Történelmi, és egyben aktuális példáként említette meg Christian Dreyer az Amazone-műtrágyaszórókat, melyek ebben az évben a 100 éves évfordulójukat ünneplik. „Ez a sikertörténet, mely 1917-ben kezdődött a Michel hengeres műrágyaszóróval, még 100 évvel később is újabb szabványokat hoz létre a pontosságra vonatkozóan pl. az előremutató AutoTS-koncepcióval a műrágyázási-technika területén.

Folyamatos innovációk a még nagyobb pontosság érdekében
A pontosan három órás szakmai program keretében Christoph Laumann, az Amazone-termékmarketing vezetője és az Amazone-csapat az újságírók részére 26 különböző újdonságot mutatott be. Többek között a ZG-TS 01 műtrágyaszórót, az UF 02, UX 01 permetezőgépeket, a Cataya és Centaya vetőkombinációkat valamint a Ceus tárcsás borona-kultivátor kombinációt és számos újonnan fejlesztett terméket. Valamennyi új fejlesztés esetében azt hangsúlyozta a csapat, hogyan tudják az Amazone mérnökei a „nagyobb pontosság” valamint „nagyobb kezelői kényelem” mottókat a gyakorlatban megvalósítani.

Különösen nagy volt az érdeklődés két speciális újdonság iránt, melyek magukban is teljesen új mértéket állítanak a pontosság területén. Ilyen újdonságok voltak a Wind-Control-System a műtrágyaszórók részére és a ContourControl a SwingStop pro-val a növényvédő permetezőgépek részére.

Csúcs-gyártók a talajművelés területén
A talajművelő munkagépek esetén megmutatta a rendezvény, hogy az Amazone a forgólazítóival- és kultivátoraival, kompakt tárcsás boronáival és ekéivel ezen a területen is a legjobb gyártók közé tartozik napjainkban. Az Amazone a programját új sorozatokkal pl. a CatrosXL sorozattal tovább bővítette. A Vogel & Noot ekegyár megvásárlásával az Amazone nagyon széles ekeprogramot kínál, melyhez a Hektor típussal most már egy váltvaforgató eke is tartozik.

Gyakorlati bemutatók
Az elméleti újdonság-beszámolók után a gyakorlati bemutatók koronázták meg a sajtókonferencia programjait. Az újságírók ragyogó napsütés mellett ideális körülmények között tekinthették meg a sok újdonságot a szántóföldön is valamint készíthettek saját fénykép- és filmfelvételeket a munkagépekről.