BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Cenius mulcskultivátor: új verzió, új felszerelés

Letöltés média csomag

Click for kibővített megtekintéséhez 

Az Amazone a három-gerendelyes Cenius mulcskultivátor sorozatát egy új, vontatott Cenius-T-modellel bővítette. A 3 m, 3,5 m vagy 4 m munkaszéles-ségű vontatott modellek legfontosabb előnye, hogy a kisebb emelőerejű trak-torok is képesek ezen munkagépeket szállítani.

A traktorra történő felkapcsolás egy vonórúdon keresztül történik, melyet a traktor (III. kat.) alsó függesztőkarjába kell csatlakoztatni. Futóműként a sá-vosan tömörítő kerék szolgál, mely a talaj visszatömörítését is végzi. A mun-kagép kiemelés és leengedése a hidraulikus mélységállítással történik.

Ezenfelül az Amazone mostantól a már ismert simító-egyengető rugós pálca-sor és sima egyengető tárcsák mellé csipkézett egyengető tárcsákat is kínál – mind a függesztett mind pedig a vontatott Cenius modellekhez. A 460 mm-es csipkézett tárcsák gondoskodnak a megfelelő munkaminőségről valamennyi talajfeltétel mellett és még intenzívebb bekeverést nyújtanak, mely nagy előny lehet nagy mennyiségű szerves anyag esetén. A csipkézett tárcsák csapágyazása hasonlóan mint a sima tárcsák esetén teljesen karban-tartásmentes. A tárcsák túlterhelés biztosítása a bevált gumituskós elemekkel történik. Ezenfelül lehetőség van a szélső borító tárcsák kiegészítő beál-lítására is. Ezeket külön lehet munkamélységben is szögben is állítani annak érdekében, hogy minden körülmény mellett tiszta átmenetet lehessen elérni.