BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Amazone újítások

Az év munkagépe 2017-ben: Cataya vetőkombináció

Maschine des Jahres 2017: Säkombination Cataya

Az Amazone új, Cataya típusú vetőkombinációját a párizsi Sima 2017 mezőgazdasági szakkiállításon az „Év munkagépe” díjjal tüntették ki. Az „Év munkagépe” egy olyan, az újítások számára kiadott különleges kitüntetés, melyet a különböző európai országok mezőgazdasági-szakújságíróiból álló zsűri adományoz. Az idei díjkiosztót a francia „Terre-Net” szakfolyóirat közösen szervezte a Német Mezőgazdasági Kiadóval (NMK).

A Cataya munkagép egy nagy teljesítményű, mechanikus vetőkombináció a professzionális mezőgazdasági üzemek számára, mely a Cataya 3000 Super típusú vetőgépből áll, melyet választható módon az új KE 3001 forgóboronával vagy az új KG ill. KX 3001 típusú forgólazítóval lehet kombinálni. A Cataya típus legfontosabb újításai a Precis adagolórendszer, a SmartCenter rendszeren keresztül történő beállítás, az elektronikus adagolóhajtás és a munkagép ISOBUS-vezérlése. Ezenkívül a Cataya munkagép egy, a mechanikus vetőkombinációkhoz képest nagyon nagy tartálytérfogattal rendelkezik.

Klikkeljen itt a részletes Cataya-információkért és valamennyi Amazone-újításért a párizsi 2017-es Sima szakkiállításról

Agritechnica-ezüstérem 2015 az AmaSpot részére

Amazone, Silbermedaille 2015 für AmaSpot

Az AmaSpot egy érzékelő-vezérelt egyedi fúvóka-kapcsolás elsodródásmentes injektorfúvóka-technikával. Az AmaSpot egy olyan újítás, melyet az Amazone a Rometron és az Agrotop cégekkel közösen fejlesztett ki. A legfőbb újítások a szórókeretre szerelt GreenSense infravörös érzékelők, melyek segítségével a teljes szántóterületet letapogatja, és eközben a zöldnövényeket a kopár talajtól meg lehet különböztetni. Ezenfelül a rendszer rendelkezik új modulációs fúvókákkal, melyek a másodperc töredéke alatt nyitnak és zárnak, ezzel még nagy haladási sebesség sebességek mellett is – akár 20 km/h-ig – cm pontosan be- és kikapcsolhatók. Az érzékelők és a fúvókák együttműködésében először a növényvédő szerek pontosan meghatározott helyen történő felhasználása válik lehetővé a célterületen – egészen az egyedi növényig: az érzékelő felismeri a zöld növényt, és a fúvóka pontosan ezen a helyen helyezi el a növényvédő szert. Így az AmaSpot segítségével lemondhatunk a teljes területű, totális növényvédő szer használatról, és csak a részterületeket kell kezelni, ahol ténylegesen gyomok vagy kihullott gabona növekszik. Glifozát használata esetén a teljes területű kezeléssel összehasonlításban akár 20-80% mennyiség is megtakarítható.


Video az AmaSpot-ról:
http://info.amazone.de/tv/Default.aspx?path=317&info=37587&sprache=0&suchstring=amaspot&archiv=1

Agritechnica-ezüstérem 2015 az EasyCheck részére

Amazone, Silbermedaille 2015 für EasyCheck

Az EasyCheck egy digitális, mobil ellenőrző állomás a röpítőtárcsás műtrágyaszórók keresztirányú előosztásának meghatározásához, egyúttal jelentős munkagazdaságossági és szervezési előnyöket kínál. A klasszikus mobil mérőállomás felfogó edényei helyett az EasyCheck-nek már csak egy könnyű, gumiból készült felfogó szőnyegre, és egy újonnan kifejlesztett okostelefon applikációra van szüksége ahhoz, hogy a szórógép keresztirányú elosztását valamint a beállítását ellenőrizni és optimalizálni lehessen. Az EasyCheck-nek köszönhetően a jövőben már csak az idő egynegyedére van szükség: ez a nagyobb elfogadásban és ezzel a mérés és ellenőrzés további elterjedésében fog lecsapódni.

Agritechnica-ezüstérem 2015 a GPS-Switch részére AutoPoint-tal

Amazone, Silbermedaille 2015 für GPS-Switch mit AutoPoint

A GPS-Switch AutoPoint a vetőgépek adagoló-rendszerét a fordulóban nagyon pontosan kapcsolja be és ki. A pneumatikus vetőgépek számára készült GPS-Switch eddigi használata esetén az adagoló be- és kikapcsolása és a csoroszlyán a vetőmag-áram közötti különböző hosszúságú várakozási idők még mindig problémát jelentettek. Az új AutoPoint képes arra, hogy a csoroszlyán található érzékelő segítségével a tényleges vetőmagáramot és ezzel a pontos várakozási időt valamint az adagolás start-stop pontos kapcsolási pontjait a fordulóban meghatározza. az átfedéseket ezzel megbízhatóan ki lehet szűrni, és a vetőmag-használat hatékonysága tovább nőhet. A GPS-Switch az AutoPoint-tal ezenfelül magába foglal egy vezetőasszisztens-rendszert, amely az ISOBUS-terminál előnézeti oldalán mutatja, mely helyen fog kapcsolni a rendszer. Ennek segítségével a kezelő előválaszthatja a helyes sebességét, és azt a forduló kapcsolási tartományában konstans értéken tarthatja.


Video a GPS Switch Autopoint-ról:
http://info.amazone.de/tv/Default.aspx?path=130&info=38198&sprache=0&suchstring=AutoPoint&archiv=1

Az év munkagépe 2016: ZA-TS Argus Twinnel

Amazone, ZA-TS Argus Twin, Maschine des Jahres

A ZA-TS Argus Twin műtrágyaszóró lett az „Az év munkagépe 2016”. Ez egy különleges, innovációs kitűntetés. A díj odaítélése a dlv Német Mezőgazdasági Kiadó szerkesztői és azok nemzetközi partnerei – Franciaországból, Svédországból, Dániából, Magyarországról, Romániából és Oroszországból – által történt.
A ZA-TS Argus Twin innovációja abban áll, hogy a műtrágya keresztirányú elosztása mindkét szórótárcsán radarérzékelők segítségével történik. A kívánt értékektől történő eltérések esetén az elektromos rendszer teljesen automatikusan elvégzi a korrekciót, így a mindig optimális keresztirányú elosztás biztosított. Ez érvényes a váltakozó műtrágyaminőség, lejtők, fékezési folyamatok vagy elhasználódott szórólapátok esetén is.

Agritechnica érmek 1997 óta

A korábbi Agritechnica-kiállításokon is számos fejlesztésével nyert az Amazone megérdemelt arany- és ezüstérmeket. Itt megtalálja valamennyi érme listáját, melyeket 1997 óta az Amazone-újításoknak adtak át.