BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Az AMAZONE műtrágya-szolgáltatása

Streuhalle

Mint Európa egyik legnagyobb műtrágyaszóró gyártója, az AMAZONEN-WERKE szeretne minél pontosabb, megbízhatóbb és kiválóbb munkaminőségű gépeket gyártani a környezetvédelem figyelembe vétele mellett. A kutatás-fejlesztéshez 2009 vége óta áll az új műtrágyaszóró tesztcsarnok rendelkezésre. Többek között itt végzik az alap-kísérleteket a legkülönbözőbb kérdések tisztázása mellett. A kiértékelés számítógép-támogatott szimulációval történik A szórási tesztek segítségével itt határozzák meg a szórási táblázat beállítási ajánlásait is. 


Az új tesztcsarnokról szóló részletes információk videóval egybekötve ezen oldal alján találhatók.

Műtrágya adatbank

A gazdák és a bérvállalkozók részére a nagyértékű röpítőtárcsás műtrágyaszórók használata során rendkívül fontos, hogy a pontos információk rendelkezésére bocsátásával biztosítani lehessen az optimális gépbeállításokat.
Az átfogó szórástáblázatok, az egyszerűen kezelhető mérő- és leforgató berendezések és a telefonos segítség (Kovács Tamás 30/331-5631) az Amazonnál magától értetődő.
Valamennyi AMAZONE-műtrágyaszóró üzemeltető az interneten lekérdezheti a munkagép beállításokat a munkagép típusától, fogásszélességétől és a műtrágya fajtájától függően. A web-server ekkor egy már meglevő adatbankhoz fér hozzá. Ezen egyszerűen kezelhető online-lekérdezés előnye mindenekelőtt az, hogy az új mérési eredményeket és a műtrágya fajtákat azonnal figyelembe lehet venni. Ezen felül a gazda / bérvállalkozó bármikor ellenőrizheti, hogy az ő szórási táblázata még aktuális-e.

Labor-teszt

A tesztcsarnok mellett az AMAZONE műtrágyaszervizzel is rendelkezik: nehezebb műtrágyakérések esetén az Amazone műtrágyaszóró tulajdonosa igénybe veheti a telefonos ügyfélszolgálatunkat. A műtrágya adatbank a legtöbb esetben rendelkezik a megfelelő beállítási ajánlásokkal. Ha az adott műtrágya nem található az adatbankban, a 5 kg-os minta alapján a laborvizsgálat megadja a helyes beállítási ajánlásokat. A szervizkártya letöltése Ha Ön nem tud németül, akkor hívja Kovács Tamás kollégánkat a fent megadott számon. 

Hétfőtől péntekig felhívhatja a műtrágya laboratóriumot (nyelv: német) 8.00 - 15.00 óráig (0049) 5405 501-111, WhatsApp segítségével: +49 175 488 9573 vagy faxot is küldhet a (0049) 5405 501-374 számra.

Ezen felül tavasszal meghosszabbított nyitva tartási idővel állunk rendelkezésre.  

Mobil-szolgálat

A röpítőtárcsás műtrágyaszóró gépek gyakorlati feltételek mellett történő ellenőrzéséhez áll rendelkezésre az ellenőrző állomás. Az üzemeltetés speciális befolyásoló tényezőit és a technika aktuális állását is figyelembe veszik. Tapasztalt munkatársak igényelhetők a tesztberendezésekkel együtt. Ezen felül kérésre karbantartás-szolgálat is igénybe vehető.

Műtrágyaszerviz - alkalmazások

DüngeService-App auf iPhone

Az Amazone a műtrágya szervizt mint okostelefon-alkalmazást kínálja. Ezzel a munkagép típustól, a fogásszélességtől, a műtrágyafajtától és a kijuttatandó mennyiségtől függően le lehet kérdezni a tolózárállás és a szórótárcsák szögbeállításainak pontos beállítási értékeit.

EasyCheck – Pontos kiszórás könnyedén!

EasyCheck

Digitális, mobil ellenőrző-állomás a keresztirányú eloszlás egyszerű optimalizálása érdekében.

Az ellenőrzőtálak helyett, mint a klasszikus mobil ellenőrző állomások esetén, az EasyCheck rendszer már csak 16 könnyű gumiból készült ellenőrző szőnyegből és az EasyCheck Smartphone alkalmazásból áll. Az ellenőrző szőnyegeket megfelelő távolságban kell a művelőút mellé kihelyezni. Bezárólag a megfelelő vezetőnyomot megszórják és ezután a szőnyegeket a felfogott műtrágyával csak le kell fényképezni a Smartphone-val. Az alkalmazás automatikusan összehasonlítja, hogy a mennyi műtrágyát fogtak fel egyenként a szőnyegek és az egyes sorok eredményeit egymáshoz viszonyítja. Ha az eredmény nem lenne optimális, az alkalmazás megfelelő javításokat javasol a mindenkori műtrágyaszórással kapcsolatban.

A világ legmodernebb szórócsarnoka

Testvorrichtungen neue Düngersstreuer-Testhalle

Az új műtrágyaszóró-tesztcsarnokkal az AMAZONE a legújabb technika segítségével áll rendelkezésre a műtrágyaszórók teszteléséhez műtrágya- és egyéb szórási anyagokkal.

Ennek érdekében az eddigi tesztcsarnok belsejének teljes átalakítása során innovatív mérő- és kiértékelő technológiák tesztberendezéseit állítottuk üzembe, ami döntő előrelépést jelent. Most már akár 72 m munkaszélességű műtrágyaszórógépeket is lehet tesztelni, az új műtrágyafajtákat még gyorsabban lehet anyag- és szórási tulajdonságaikra vizsgálni, és ennek megfelelően rövid időn belül a megfelelő beállítási ajánlásokat az Amazone műtrágyaszórógépek részére aktualizálni.

Amikor belépünk a tesztcsarnokba, elsőként a hidraulikus működtetésű és mérőcellákkal felszerelt forgó- és emelőszínpad tűnik fel. Erre egyidejűleg két műtrágyaszórógép csatlakoztatható. A központi hossztengely mentén, mely a színpadnál kezdődik, egy 42 m hosszú mérőkar található 84 darab 50 x 50 cm-es felfogó tölcsérrel. Valamennyi tölcsér egy mérőtartályba torkollik, amely egy online-mérőcellán található.

Amikor szórási kísérletet végzünk, az emelőkeretre felkapcsolt műtrágyaszóró meghatározott szakasz és sebesség mellett a függőleges tengelye mentén megfordul, és kiszórja a beállított műtrágya-mennyiségeket. Ezzel párhuzamosan a 84 online-mérőcella 5 mérés / másodperc frekvenciával meghatározza az adott, felfogott műtrágyamennyiségeket. A teszt során több tízezer pontos súlymérés történik, amit a speciális számítógépes szimulációs programok az adott szórásképre átszámítanak. Az online-mérőcella technológiának köszönhetően lehetséges az, hogy a szórási kísérletet nem csak a keresztirányú eloszlásra, hanem a térbeli eloszlásra is elemezzünk. Ez speciálisan a műtrágyaszórók és technológiák mint pl. az automatikus szakaszoló-kapcsolás új fejlesztése során jelent jelentős előnyöket.

A gyorsabb és pontosabb eredmények mellett további előnyök is származnak. Mivel a forgó- és emelőkeretre két műtrágyaszóró is csatlakoztatható egyidejűleg, csökkenek az átépítési idők: az 1-es műtrágyaszóró kísérletének kiértékelése közben elvégezhető a 2-es műtrágyaszóróval a kísérlet. Ennek és további újításoknak köszönhetően a kísérleti kapacitás jelentősen nőtt: a korábbi, átlagosan 12 kísérletről a jövőben akár max. 100 kísérlet/nap mennyiségre. Előnyök jelennek meg a környezet- és erőforrás-kímélésre vonatkozóan is: a csarnoktér levegőszárításának és klimatizálásának energiaigénye 40%-kal csökkent. Az új padlózat és a központi alsó szállítószalag gondoskodik a még nagyobb rugalmasságról és a gyorsaságról a csarnok tisztítása során. A műtrágyát kíméletesen lehet összegyűjteni, és a régióban dolgozó gazdálkodók részére jó minőségben, vetéshez rendelkezésre bocsátani.

Az Amazone-műtrágyaszórók gyakorlati használatára vonatkozóan döntő az is, hogy az AMAZONE műtrágya-szervize a műtrágya gazdaságos és egyidejűleg környezetbarát hasznosítását teszi lehetővé. Már több mint 25 éve folyik a kül- és belföldről származó, legkülönbözőbb fajtájú műtrágyák vizsgálata. Valamennyi fontos adatot az AMAZONE tesztcsarnokában rögzítenek, és egy adatbankban tárolnak.