BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Amazone RoTeC csoroszlyák – 1,5 millió használat

Letöltés média csomag

Click for kibővített megtekintéséhez 

Amazone RoTeC csoroszlyák – 1,5 millió használat

Az egyik Amazone fejlesztés különleges jubileumot ünnepel: A RoTeC tárcsás csoroszlyát időközben 1,5 millió alkalommal használták. Ez a szokásos 12,5 cm és 16,6 cm közötti sortávolsággal kalkulálva egy 200 km-es munkaszélességű gépet jelentene. A RoTeC csoroszlya az erősségét különösen nehéz feltételek mellett mutatja meg mulcsvetésben, például nagy mennyiségű szármaradványoknál és nedves, nehéz és tapadós talajon.

További előnyökként kell megemlíteni: A RoTeC-Control csoroszlyák szinte kopás nélkül dolgoznak. Nagy mennyiségű szalma és növénymaradványok esetén sem tömődnek el. A vetőbarázdák kiképzését és az optimális vetőmagvezetést talajban az egyik oldalon a vetőtárcsa végzi, és a másik oldalon egy magárok nyitó. Az elasztikus műanyag tárcsa megakadályozza a tapadós talajviszonyok esetén, hogy a föld a vetőtárcsára tapadjon, kialakítja a vetőbarázdákat, és pontosan vezérli a beállított vetési mélységet.

Új RoTeC-Control csoroszlya esetén a nagyon egyenletes és pontosan ellenőrzött mélységtartása a 10 mm széles talpfelületű Control 10 mélységhatároló tárcsa vagy a 25 mm széles talpfelületű Control 25 mélységvezető görgő segítségével érhető el. Mivel ez a mélységhatároló az Amazone-nál közvetlenül a csoroszlyára van felszerelve, ez az elv megbízhatóan és pontosan dolgozik. A mélységhatároló tárcsákkal vagy görgőkkel gyorsan, egyszerűen és kényelmesen elvégezhető a vetési mélység alapbeállítása a csoroszlyanyomástól függetlenül. Szükség esetén szerszám nélkül után lehet szabályozni a vetőcsoroszlyán található, háromfokozatú állító szegmenssel.