BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Double Shoot eljárás Cirrus-CC-vel

Letöltés média csomag

Click for kibővített megtekintéséhez 

Double Shoot eljárás Cirrus-CC-vel

Az új kijuttató rendszer a modern növénytermesztéshez

Mostantól a Cirrus vontatott kombinált vetőgép gyártási sorozatban 4 m és 6 m közötti munkaszélességben a Cirrus-CC géppel új terméktípusok érhetők el két különböző anyag vetéséhez. A Cirrus-CC gépen két elektromos adagolós 4000 literes nyomótartály található. A Cirrus-C típussal elérhető Single Shoot művelés kiegészítéseként az új Cirrus-CC egy második adagolóval, továbbá az abroncsos tömörítő előtt elhelyezett kiegészítő FerTeC egytárcsás csoroszlyával van szerelve. Ezzel a megoldással két anyag különböző módon adagolható és juttatható ki.

A következő kombinációk lehetségesek Cirrus-CC géppel:
+ Vetőmag vetése RoTeC pro csoroszlyával vagy TwinTeC+ csoroszlyával
+ Vetőmag és műtrágya/második vetőmag vetése ugyanabban a vetőbarázdában Single-Shoot eljárással
+ Vetőmag és műtrágya/második vetőmag vetése két különböző vetéssorban Double-Shoot eljárással
+ A Single Shoot eljárás és Double Shoot eljárás kombinációja

Ezekkel a különböző kombinációkkal a felhasználónak számos lehetősége van a mezőgazdasági használatban. Az elválasztott kijuttatási sorokkal például jelentősen nagyobb mennyiségű műtrágyát lehet a vetés mellé juttatni. Ez a módszer pont az olyan régiókban játszik világszerte egyre nagyobb szerepet, ahol rövid a tenyészidő, a tenyészidő alatt és a tavaszi vetés idején nagyobb a vízhiány.

De a műtrágya kijuttatás kombinációs lehetőségei is érdekes lehetőség a Single Shoot és Double Shoot eljárásban. Így kisebb mennyiségű műtrágya közvetlenül a Single Shoot eljárással a maghoz helyezhető, amely a fiatal növények fejlődését jelentősen segíti. A marási sérülések elkerülése érdekében a maradék a FerTeC csoroszlyával a vetéssorok mellé és alá kerül a Double Shoot eljárással. Továbbá a FerTeC csoroszlyával a keverékvetés is jelentősen egyszerűbben megpldható. Az apró vetőmagok vetésnél ezzel a technikával jól különválaszthatók a nagy vetőmagoktól, és a fényben csírázók a sötétben csírázóktól elkülönítve hatékonyan a talajba helyezhetők különböző vetési mélységekben. A Cirrus-CC géppel a takarmánykeverékek, keverékvetések és talajfedések a gyomokkal és az erózióval szembeni hatékony védelemhez hatékonyan megoldhatók. Szükség esetén a felszerelt GreenDrill 500 géppel még egy harmadik növénykultúra is adagolható és kijuttatható.

A két adagolóval rendelkező kétkamrás tartály kezelése a Cirrus-CC esetén nagyon egyszerűen meg van oldva. Így a két adagoló kalibrálása a gépen található opcionális TwinTerminal 3.0 segítségével nagyon egyszerűen lehetséges. A két adagoló állandó fel- és leszállás nélkül egymás mellett közvetlenül a gépen kalibrálható. A két adagoló kiszórási mennyisége is nagyon áttekinthetően van ábrázolva az ISOBUS terminálon. A két adagoló vetőmagmennyiségének módosítása a vezető számára munka közben gond nélkül a traktor vezetőüléséből elvégezhető.

Így a Cirrus-CC gépet a felhasználó nagyon rugalmasan tudja használni a legnagyobb kényelemmel.