BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Az Amazone-t külgazdasági díjjal jutalmazták

Letöltés média csomag

Click for kibővített megtekintéséhez 

Az Amazone-t külgazdasági díjjal jutalmazták

Az Amazonen-Werke vállalatot a hannoveri vásáron az alsó-szász gazdasági miniszter, Dr. Bernd Althusmann kitüntette a 2019-es külgazdasági díjjal. Az alsó-szász külgazdasági díjat már tizedik alkalommal ítélték oda. A zsűri a sokéves export hagyománnyal és tartósan sikeres exporttal indokolta, hogy idén a nagyvállalat kategóriában az Amazone kapta az első díjat: „A vállalat már több mint 100 éves exportra tekint vissza, és világszerte 70 országban képviselteti magát. Az Amazone az exportügyletek révén az utóbbi három évben 75 új munkahelyet teremtett Alsó-Szászországban. Ezenfelül a vállalat kötelezettséget vállal elsősorban az éghajlatvédelemért, és kutatási projekteket is támogat.”

Althusmann miniszter a vásáron a díjátadásnál kiemelte a díjazott különleges teljesítményét: „Világszerte növekednek a kereskedelmi akadályok, és ezáltal kiegészítő kihívásokkal néz szembe az export ágazat. Ennek ellenére az alsó-szász vállalat tavaly is igen jó export eredményeket ért el. Ez a teljesítmény és érvényesülési képesség mély benyomást kelt bennem. Ezáltal az exportáló vállalatok fontos impulzusokat adnak a szövetségi tartományunk konjunkturális fejlődéséhez.”

A díj az Amazone munkatársainak munkáját jutalmazza
„Nagyon örülünk, hogy kitüntettek minket az alsó-szász külgazdasági díjjal“, hangzik az Amazone ügyvezetés állásfoglalása. „A díj a kiválóan képzett és motivált munkatársaink napi munkáját jutalmazza, akik a hosszú távra tervezett vállalati stratégia alapján arról gondoskodnak, hogy sikeresek legyünk az egyre erősödő nemzetközi versenyben.”

A külgazdasági díj háttere:
Az alsó-szász külgazdasági díjat idén már tizedik alkalommal ítélték oda. Két kategóriában írják ki, „kis- és középvállalkozások (KKV), valamint „nagyvállalatok”.

A kiválasztási kritériumok többek között az export arány mértéke, a közvetlenül az exporttól függő és ehhez újonnan teremtett munkahelyek Alsó-Szászországban, az innovációs képesség, a termékek és eljárásmódok fenntarthatósága, valamint az export stratégia a mindenkori országokban.

A külgazdasági díj zsűri tagjai Dr. Berend Lindner gazdasági államtitkár elnökségével a Niedersachsen Metall, az NBank, a NORD/LB, az IHK Hannover és az IHK Oldenburg, az Unternehmerverbände Niedersachsen (Alsó-Szászországi Vállalkozói Szövetség), az Alsó-Szászországi Kisipari Kamara tartományi képviselete és a Deutsche Messe AG.