BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Az Amazone új üzemet avat fel Bramschében

Letöltés média csomag

Click for kibővített megtekintéséhez 

„A rövid utak gyára” –

Az Amazone új üzemet avat fel Bramschében

Közel egy évig tartó építkezés után az Amazone csoport 2018. november 13-án hivatalosan felavatja új üzemét a Bramsche közelében lévő Schleptrup ipari területen. Az építkezési projekt keretében szerelő-, kiszállítási- és raktározási csarnokokat létesítettek összesen 16 000 m² alapterületen, valamint egy iroda épületet. Az új telephelyen ez az első építkezési ütem körülbelül 16 millió euró értékű beruházást jelent. Az utóbbi hetekben befejeződött az új üzem berendezése, és most már itt történik az UX vontatott permetezők készre szerelése. A permetezők akár 40 méteres munkaszélességének megfelelően kialakított új csarnokok elegendő helyet és ideális körülményeket biztosítanak a szereléshez. A 2019-es év során a gyártás, a szerelés, a logisztika és az irányítás területén dolgozó munkatársak száma nagyjából 150-re nő majd.

Jól megközelíthető telephely a BAB A1-nél
Az új telephely közlekedés szempontjából nagyon jó helyen, Osnabrücktől északra, közvetlenül a BAB A1 autópálya bramschei lehajtójánál, a Hasbergen-Gastéban található központtól közúton mindössze 25 kilométerre helyezkedik el. Az Amazone területe összesen 24 hektár, amelyből az első lépésben mintegy öt hektárt építettek be. Rengeteg hely van még tehát a további építkezési fázisokhoz.

Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer, az Amazone ügyvezető igazgatói köszönetet mondtak Bramsche városának, valamint a projektben részt vevő építési vállalkozóknak az együttműködésért, amelyet a tervezési fázistól kezdve a befejezésig a kölcsönös bizalom jellemzett: „Közös erővel sikerült nagyon gyorsan, mindössze kétéves tervezési előkészítéssel és egyéves építkezéssel megvalósítanunk az új bramschei üzemet, amely nagyon fontos szerepet játszik az Amazone növekedési stratégiája szempontjából.”

Optimális a változatos nagyméretű gépek gyártáshoz
Az ügyvezető igazgatók az avatás alkalmából megismertették a vendégekkel az üzem koncepcióját: „Az új üzemet a rövid utak fémjelzik, és úgy tervezték, hogy változatos nagyméretű gépgyártás folyhasson benne. Ez azt jelenti, hogy a termelés számára optimális módon vannak kialakítva a különböző funkciójú területek: az áruátvétel, a raktározás, a szerelés, a gépek átvétele a próbapaddal és a minőség-ellenőrzéssel, valamint a kiszállítás. Örülünk annak, hogy Gastéban és Leedenben működő üzemeinket egy újabbal kiegészítve növelhetjük termelési kapacitásunkat, ezzel egyidejűleg pedig optimalizálni tudjuk a három üzem általános logisztikáját is.”

Christian Dreyer emlékeztetett arra, hogy azzal, hogy az UX gépek készre szerelését ide helyezték át, más üzemekben hely szabadult fel, amely más területeken is lehetővé teszi a gyártás optimalizálását. „A fennmaradó kapacitásokat arra használjuk, hogy optimalizáljuk az egyes telephelyek közötti feladatmegosztást, ezáltal pedig a teljes gyártási és logisztikai struktúránkat” – fogalmazott Christian Dreyer.

Világszerte egyre nagyobb a kereslet az Amazone gépei iránt
Az Amazone becslései szerint továbbra is pozitívak a kilátások az Amazone gépekkel kapcsolatban: „A gépeink iránt világszerte növekedő kereslet lehetőséget ad a további növekedésre. Ezt a keresletet azonban gyorsan és kiváló minőségben kell tudnunk kielégíteni. Ebből a szempontból döntő fontosságú lépést jelent az új üzem létesítése Bramschében, valamint a logisztika optimalizálása a leedeni üzemekben és a gastei központban” – hangsúlyozta Dreyer úr.