BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Az új AMAZONE Cataya 4000 Super ráépített vetőgép új mércét állít 4 méteres munkaszélességével

Letöltés média csomag

Click for kibővített megtekintéséhez 

Az új AMAZONE Cataya 4000 Super ráépített vetőgép új mércét állít 4 méteres munkaszélességével

Az Amazone mechanikus ráépített vetőgépe, a Cataya 4000 Super a tavaly megjelent Cataya Super sorozat második modellje. Az új vetőgépet maximális húzóerőt és rendkívüli területteljesítményt igénylő üzemeltetéshez terveztük. Ehhez szolgál segítségül a 4 méteres munkaszélesség, illetve a 3 méteres alapmodellénél jelentősen nagyobb, 1180 liter kapacitású vetőmagtartály. A még nagyobb napi teljesítmény érdekében a vetőmagtartály egy 550 literes tartálymagasító segítségével 1730 literesre növelhető. Az új 4 méteres változat továbbá akár 12 km/h munkasebességgel is vezethető.

A ráépített vetőgép Precis adagolórendszerrel van felszerelve, amellyel gyorsan válthat az apró vetőmagról a normál méretű vetőmagra. Az adagolóház kifolyógaratának köszönhetően csak minimális termékmennyiség marad vissza. A Cataya 4000 Super emellett elektromos adagolómeghajtással is el van látva, amely opcionálisan egyoldali vagy kétoldali változatban kapható a távvezérelt féloldalas kapcsoláshoz. Továbbá a teljes rendszer beállítása lehetséges a SmartCenterrel. Itt végezhető el a kalibrálás nyomógombbal vagy az opcionális TwinTerminal segítségével, illetve állítható be központilag a TwinTeC duplatárcsás csoroszlya vetési mélysége. Utóbbi választhatóan 12,5 cm és 15,4 cm sortávolságú változatban is kapható.

A Cataya 4000 Super alapfelszereltségébe tartozik a hidraulikus csoroszlyanyomás-beállító. A vetőmag optimális betakarása érdekében rendelhetők a jól bevált ferde magtakaró pálcák hidraulikus kiemeléssel, vagy a csoroszlyára szerelt magtakaró pálcák.

A talajműveléshez kiválóak az új, 01-es generációjú forgóboronák és forgó lazítók. Választhat a KE Super forgóborona, illetve a KG Special vagy a KG Super forgó lazítók közül. A Cataya 4000 Super vetőgépeket 2018 júliusától rendelhetik meg.