BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Sikeres Amatechnica 2018 kiállítás erős bel- és külföldi szakmai látogatottsággal

Letöltés média csomag

Click for kibővített megtekintéséhez 

A „GO for Innovation” mottó égisze alatt az „Amatechnica 2018” szakkiállítás 2018. május 24-én sikeresen bemutatkozott mintegy 6000 bel- és külföldi mezőgazdasági termelő, bérvállalkozó és értékesítő partner előtt. A gépek munka közben, illetve a kiállítóterületen történő bemutatását, a „Landwirtschaft (Mezőgazdaság) 4.0” témával kapcsolatos prezentációkat, a programokat kísérő gépkiállítást, az üzemlátogatásokat, a különböző márkájú, mintegy 100 vontatót felvonultató veterán járműbemutatót, valamint az első, használt gépeket bemutató online árverést magában foglaló koncepció teljes egészében megfelelt a 29 országból érkezett szakértők elképzeléseinek. A közönség a gyakorlati bemutatók közben körülállta a gépeket, és a látogatók a kiállítás napját kiadós „After-Field”-partival egészítették ki a közvetlenül a Hasbergen-Gaste-i Amazone üzemi terület mellett lévő sátorban.

Agritechnica-újdonságok használat közben
A látogatók érdeklődésének középpontjában elsősorban az a számtalan újdonság állt, melyeket az Amazone novemberben az Agritechnica 2017 kiállításon mutatott be. Az Amatechnica kiállításon a szakemberek a talajművelési és vetéstechnikát a gyakorlati alkalmazás közben, a szántóföldön vehették szemügyre. Ezen kívül rengeteg más gépet is bemutattak és magyarázatokkal láttak el a kiállítóterületen. A kommunális gépek programját különleges kiállítás keretében mutatták be.

Új, függesztett CombiDisc kompakt tárcsás borona használat közben
Elsőként került bemutatásra használat közben az új, 3 méter munkaszélességű, függesztett CombiDisc kompakt tárcsás borona. A gép különösen a könnyű és közepes talajokon való magágykészítés során hozza a formáját, így optimálisan használható a Cataya mechanikus ráépített vetőgép és a Centaya pneumatikus ráépített vetőgép kombinációjához.

Digitális Amatechnica-újdonság: Új AmaTron 4 ISOBUS terminál
Az Amatechnica szakkiállítás második nagy újdonsága az AmaTron 4, az Amazone teljesen saját fejlesztésű, táblagép stílusú ISOBUS terminálja. Az AmaTron negyedik generációja a 8 hüvelykes, színes multi-touch képernyő révén kényelmes munkavégzést tesz lehetővé még a bonyolult gépek és gépkombinációk használata esetén is. Amint kezével közelít a kezelőfelülethez, ezt a közelítés-érzékelő felismeri és a 12 gombot megjeleníti.

Online használt gép-aukció az egész sátorban
Premierként, a kiállítás különleges fénypontjaként az Amazone délután felkínálta a lehetőséget, hogy a látogatók online árverésen vehessenek részt, hogy viszonylag új, használt Amazone-gépekre licitáljanak a Ritchie Bros. Auctioneers árverező cég profi szakemberei segítségével. Az árverést hatalmas érdeklődés kísérte az Amatechnica látogatói részéről, a rendezvénynek helyt adó sátor teljesen megtelt.

A Mezőgazdaság 4.0 újdonságai
Rengeteg látogató végighallgatta a Mezőgazdaság 4.0 prezentációit is. Ehhez külön erre az alkalomra berendeztek egy „Precíziós gazdálkodás információs központot”. Az Amazone és különböző partnercégei számtalan precíziós gazdálkodással kapcsolatos ajánlatot ismertettek. A látogatók itt megismerkedhettek az aktuális helyzettel, hogy a nagyobb precizitás, valamint az innovatív technikák és eljárások alkalmazása révén hogyan érhetnek el nagyobb hozamot, ugyanakkor hogyan csökkenthetik az üzemi eszközökkel kapcsolatos költségeket, valamint hogy tehetnek eleget a fenntartható gazdálkodás követelményeinek.

Smart Service 4.0 – A virtuális szerviz segítségével megtakaríthatja a technikusok helyszínre való odautazását
Még számtalan technika-rajongó számára is új és izgalmas volt a Smart Service 4.0 rendszerrel kapcsolatos bemutató. Az Amazone ez alatt virtuális szemüvegek alkalmazását érti, melyek a gép előtti látótérnek élő közvetítését


teszik lehetővé az Amazone-üzemben dolgozó technikusok számára. A Gaste-ben dolgozó technikus pontosan ugyanazt látja, amit a gazda ugyanabban a pillanatban Dél-Németországban vagy Ausztráliában. Így ő távdiagnosztika segítségével gyorsan segíthet és nem kell személyesen odamennie a géphez.