BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

UF 02 függesztett szántóföldi permetezőgép

Részletek

Meggyőző érvek

Amazone Anbaufeldspritze UF 2002

+ Emelőerőhöz optimalizált kivitel kedvező súlypontú felépítménnyel
+ Okos gyorscsatlakozó rendszer és kényelmes letámasztó egység gondoskodik a könnyű felcsatlakozásról
+ Burkolt SmartCenter és beépített porzáró tárolórekesz nyújt védelmet a szennyeződésektől
+ SmartCenter: Felhasználóbarát kezelőszervek – az egyszerűen kezelhető Standard csomagtól a TwinTerminal 3.0-val működtetett Comfort csomagig
+ 150 l/min maximális szívóteljesítményű, nagy bebekeverőtartály biztosítja a gyors feltöltést és a homogén permetlé bekeverést
+ Erős, önfelszívó, kis karbantartás igényű dugattyús membránszivattyú gondoskodik a nagy kiszórási mennyiségről még nagy permetezési nyomáson is
+ A kiemelkedő, többszörös rugózású szórókeret-felfüggesztés biztosítja a szórókeret nyugodt futását
+ A permetlé folyamatos keringtetéséről a DUS és DUS pro nyomás alatti cirkulációs rendszerek gondoskodnak
+ 50 cm-es keretszakaszok az AmaSwitch és AmaSelect fúvókánkénti szakaszolásnak köszönhetően
+ Az automatikus tisztítóprogram minden körülmények között tökéletes tisztaságról gondoskodik
+ FlowControl+-szal és FT fronttartállyal 3000 literre bővíthető – még ütőképesebb

Nagy űrtartalmú permetlé tartály

Amazone Anbaufeldspritze UF 2002

Az UF 02 1600 liter névleges térfogatú UF 1602 és a 2000 liter névleges térfogatú UF 2002 változatban kapható. A speciálisan formázott polietilén tartály megfelelő súlyponttal van a fővázba integrálva. A tartály előnyei a tartály teljesen sima belső és külső falában, a lekerekített belső formatervezésben és a tartály alján lévő, alacsonyan fekvő kifolyónyílásban rejlenek. Ez gyors és hatékony tartály tisztítást tesz lehetővé minimális visszamaradó mennyiséggel.

A tartály feltöltése mind a szívótömlő, mind a nyomásos feltöltő esetén a tartály aljához közel történik. Ez nagyon megbízhatóan akadályozza meg a habképződést a feltöltés alatt. Az intenzív keverési teljesítmény és a lerakódások elkerülése érdekében a keverőszerkezet közvetlenül a tartály alján helyezkedik el. A tartály tetején van elhelyezve a belső tisztítófúvóka, a tartály szellőztető és a könnyen nyitható tartályfedél. A permettartály mellett az UF 02 egy 350 liter űrtartalmú öblítővíz-tartállyal rendelkezik.

Kedvező súlypontú felépítmény

Amazone Anbaufeldspritze UF 2002

Az UF 02 nagy tartálytérfogatánál fontos a gépet lehetőleg a súlypontra nézve előnyösen a traktorhoz kapcsolni. Ennek biztosítása érdekében az UF 02 a különböző traktorokhoz két különböző alsó függesztőkar-pozícióval rendelkezik. A váz előtti vezetőlemezek segítenek az alsó függesztőkarnak az elfordulás ellen biztosított alsó függesztőkarcsapra történő felkapcsolásában 3. kategóriájú, felcsavarozott csapokkal. A kapcsolási méret 2. és 3. kategóriához van kialakítva. A felső függesztőkar csapmérete a 3. kategóriának felel meg.

Teljesítőképes, megbízható szivattyútechnika

Pumpentechnik

Az UF 02 választhatóan 200 l/min, 250 l/min vagy 300 l/min teljesítményű egyszeres szivattyúrendszerrel rendelhető. Feltöltésnél névleges fordulatszámon a teljes szivattyú teljesítmény rendelkezésre áll a permetezőlétartály feltöltésére. Egyúttal az injektoron keresztül a bekeverőtartály elszívása is elvégezhető vagy pedig 450 l/min értékre növelhető a teljes töltési kapacitás.

A dugattyús membránszivattyú előnyei:
• Könnyű kezelhetőség a töltési művelet elején elvégzett önfelszívás révén
• Nagyon nagy folyamatos kijuttatási teljesítmény egészen 10 bar rendszernyomásig
• Szárazon futás ellen védett, folyékony műtrágyának ellenáll
• Hosszú élettartam

Fokozatmentes, hidraulikus fő keverőmű

UF02_Hauptruehrwerk

A hidraulikus keverőmű teljesítménye fokozatmentesen, egészen a teljes lekapcsolásig csökkenthető, a növényvédőszer felhabzásának megakadályozása és a visszamaradó mennyiség kiszórásának megkönnyítése érdekében.

A töltöttségi szint mind a mutatóról, mind a kezelő terminálról leolvasható.

A nagy teljesítményű forgó fúvókák a permetlé-tartály tisztítására szolgálnak. A rövid utak és a lehető legkisebb keresztmetszetek biztosítják a csekély visszamaradó mennyiséget.

1) Fő keverőmű
2) Töltöttségiszint-jelző
3) Nagy teljesítményű forgó fúvókák

Központi kezelés – SmartCenter egységgel

SmartCenter UF 02

Az új SmartCenter kezelőközpont nagy lengőajtóval rendelkezik, amely minden releváns kezelőelemet, valamint a bekeverőtartályt védi a szennyeződéstől és fröccsenő víztől. A lengőajtó belső oldalán tartók vannak a kesztyű és egy mérőpohár számára. Mivel a lengőajtó a szórókeret oldala felé nyílik fel, védi a dolgozót attól, hogy hozzáérjen a ruhája a szórókerethez, egyidejűleg pedig nagy szabad teret hoz létre a traktor felőli oldalon. A Standard és a Comfort csomaggal az AMAZONE két különösen kényelmes megoldást kínál az UF 02 kezelésére.

Előnyei:
• Az összes fontos kezelőelem központi elrendezése, egyszerű elérhetőség
• Szennyezéssel és fröccsenő vízzel szemben védett kezelőpult
• 30 l térfogatú, porral és fröccsenő vízzel szemben védett biztonsági doboz
• Beépített 20 l-es kézmosó tartály

Átgondolt – a legapróbb részletekig

Amazone Anbaufeldspritze UF 2002

A 20 liter űrtartalmú kézmosó tartály a bekeverőtartály felett van elhelyezve, és teljesen a gép formatervezésébe illeszkedik. A mosóvizet közvetlenül a bekeverőtartály fogja fel és mossa be a tartályba. Kiegészítőleg egy könnyen elérhető szappanadagoló is van a kézmosó tartály alatt. Az UF 02 szériakivitelben 30 l nagyságú, portól és fröccsenő víztől védett biztonsági dobozzal rendelkezik a személyes védőfelszerelésnek.

7 állású nyomócsap

7-Wege-Druckhahn UF 02

Az UF 02 7 állású nyomócsappal rendelkezik. A szokásos nyomócsapoktól eltérően az AMAZONE saját fejlesztése tányérszelepekből áll. Kizárólag a nyomócsap be- és kihajtásával történik az adott folyadék útvonalak megnyitása, illetve lezárása.

SmartCenter Standard csomaggal

UF02 SmartCenter

Az UF 02 kezelése a Standard csomagnál lényegében egy szívó- és egy nyomócsappal történik. A szívócsapon keresztül adjuk meg, honnan kell a szivattyúnak szívnia és a nyomócsapon keresztül értelem szerint, hogy a szivattyúnak hová kell a permetlét nyomnia. Ezen felül a nyomóoldalon megkönnyíti még a kezelést az AMAZONE által kifejlesztett 7 állású nyomócsap.

SmartCenter a Comfort csomaggal

Amazone Anbaufeldspritze UF 2002

A Comfort csomaghoz a TwinTerminal 3.0 automatikusan hozzátartozik. Lehetőséget biztosít a szivattyús feltöltéshez automatikus töltésleállításra is. Opcionálisan a nyomásos feltöltéshez is létezik ilyen töltésleállítás. Permetezés közben a keverőszerkezet vezérlése a tartály töltöttségi szintjétől függően vezérli a keverési teljesítményt. A csökkenő töltöttségi szinttel együtt automatikusan csökken a keverőteljesítmény, végül teljesen leáll, hogy elkerülhető legyen a habképződés alacsony töltési szinteknél. Ezenfelül az automatikus keverőmű-szabályozás autodinamikus keverőszerkezet vezérlést kínál. Ez a következőket jelenti: Ha nagyobb kiszórási mennyiség szükséges a szórókeretnél, akkor a mellék keverőmű záródik. Ha a fúvókák aztán a fordulónál újra záródnak, akkor a keverőszerkezet automatikusan megnyílik.

Permetezés után a Comfort csomaggal teljesen automatikusan elvégezhető a tisztítás, amely teljes egészében a traktor vezetőfülkéjéből irányítható.

Az olyan további funkciók, mint a szórókeret öblítése, a keringtetéses tisztítás erős lerakódások esetén, vagy egy meghatározott mértékű hígítás az utólagos tankbekeveréshez a földön, ugyancsak benne vannak a Comfort csomagban.

Keverőtartály

Amazone Anbaufeldspritze UF 2002

Az új, 60 l űrtartalmú keverőtartály közvetlenül a kezelőszerelvény alatt található. A hatalmas, 150 l/perc szívóteljesítmény gyors és abszolút zavarmentes feltöltést, valamint maradéktalan ürítést garantál. Por és granulátum kiszerelésű anyagok hatékony bekeverése érdekében az elszívó nyílás alatt van egy kiegészítő keverőfúvóka, amely megbízhatóan megakadályozza az elszívó nyílás eltömődését. A keverőfúvóka fokozatmentesen beállítható, és az új, szintén fokozatmentesen adagolható nagyteljesítményű körvezetékkel párhuzamosan üzemeltethető.
A keverőtartály mind a szívási, mind a nyomási feltöltés közben a fokozatmentesen beállítható 3-utas csapon keresztül öblítővízzel táplálható. A kannatisztító fúvóka a tartály vagy a mérőpohár egyszerű lenyomásával aktiválható. A tartálytisztító fúvóka felső területén található ezenkívül egy kisebb talpfelület is, amelyen a fúvóka speciálisan a kanna nyakának hatékony tisztításához aktiválható.
Az olyan részletek, mint a mérőpohár tartója vagy a kanna lecsepegtetési lehetősége a porral és folyadékkal szemben tömített fedél belső oldalán nagyon kellemes munkát tesznek lehetővé a gépkezelő számára. Ha zárva van a keverőtartály, akkor a tartálytisztító fúvóka segítségével teljes belső tisztítás végezhető. A keverőtartály jobb oldalán található az alapfelszereltséghez tartozó szórópisztoly.

Precíz keverés

Amazone Anbaufeldspritze UF 2002

Előnyei:
• Nagyon gyors és zavarmentes feltöltés
• 150 l/min szívóteljesítmény
• Táplálás tiszta vízzel önfelszívásos és nyomásos feltöltés közben is
• Por és granulátum biztonságos bekeverése is a kiegészítő keverőfúvóka segítségével
• Praktikus, összecsukható mérőpohártartó a bekeverőtartályban

AMAZONE szórókeretek repülőgép építési móddal

Gestänge in Flugzeugbauweise, Amazone Anbaufeldspritze UF 2002

Az AMAZONE szórókeret a speciális profilú kialakítása következtében egyidejűleg szuper stabil és szuper könnyű. A profilok belsejében elhelyezett fúvókatartók a beépített membrános visszacsapószelepekkel megbízhatóan megakadályozzák az utánacsöpögést a fúvókáknál. Az önbeálló bajonettzárak szerszám használata nélkül gyors fúvókacserét tesznek lehetővé. Minden alkalmazási esetre és szórásmennyiségre megfelelő fúvókák állnak rendelkezésre, pl. az optimális nedvesítés érdekében, elsodródás ellen, vagy folyékony műtrágya kiszórásához.

3-szoros lengéscsillapítású felfüggesztés a nehéz körülmények közötti használatra

3-fach stoßgedämpfte Aufhängung Amazone UF

Valamennyi AMAZONE szórókeret szériafelszereltségként rendelkezik a következőkkel:
- rugó/lengéscsillapító egység a függőleges lengőmozgások csillapításához,
- gömbcsuklós felfüggesztéssel ellátott rugós csillapítóelemek a vízszintes mozgások csillapítására,
- és rugós elemek a teljes szórókeret lengéscsillapított felfüggesztéséhez.

Az ugyancsak szériafelszereltségként szállított hidraulikus magasságállítás és a távtartó csúszótalp elemek a permetlé tökéletes hossz- és keresztirányú eloszlását eredményezik.

Tökéletes szárnykonstrukció

Amazone Anbaufeldspritze UF 2002, Auslegerkonstruktion in Perfektion

Erős lejtők és nagy munkaszélességek esetén ajánlott a hidraulikus dőlésszög-beállítás. A gyors és precíz billentés és a szórókeret visszaállítása kiindulási helyzetbe közvetlenül traktorhidraulikáról vagy az ISOBUS terminál elektrohidraulikus funkcióin keresztül lehetségesek.

A Super-S típusú AMAZONE szórókeretet a német JKI elismerésben részesítette. Így ezek megfelelnek a növényvédelmi gépekkel szemben támasztott legmagasabb fokú európai követelményeknek.

Több mint kemény mag: nagyszilárdságú acélból készült profil

Mehr als nur ein harter Kern: Das Profil aus hochfestem Stahl

Amennyit a szórókeret a tömegéből veszített, annyit visszaad teljesítményében. Az intelligens könnyűszerkezetes kialakítás azt jelenti, hogy minden anyagot ott használnak, ahol az észszerű: Például alumíniumot a Super-S2 szórókeret csökkentett tömegű külső tagján, azonban a szórókeret belsejében nem. Ott nagyszilárdságú acélra van szükség, hogy a szórókeret stabilan egy vonalban maradjon, és megakadályozza a kilengések miatt permetezési hibákat.

Hasonlítsa össze saját maga!

Amazone Anbaufeldspritze UF 2002; AMAZONE Gestänge – eine Idee setzt sich durch

AMAZONE szórókeret – egy ötlet megvalósul

Kompakt az adu!
A kis súlyponttávolság, valamint a könnyű és stabil konstrukció révén a gép könnyen szállítható. A mellső tengely tehermentesülése kisebb sok konkurenséhez képest.

Vezessen biztonságosan!
Közúti forgalomban az átláthatóság példamutató. Ahol a traktor elfér, ott elfér a szórókeret is. Nincsenek kiálló alkatrészek, nincsenek szórókeret sérülések, a lehető legkisebbek a szállítási méretek.

Minden a helyén!
A szórókeretet stabilan tartja a szállítókampó. Nincs csapkodás! Nincsenek kopásra fogékony szórókeret helyek. A gyors haladás nem probléma.

Dolgozzon tisztán!
A szórókeretről nem csöpög permetlé a traktorra vagy a kezelőközpontra és a szórókeret nem ér hozzá a vezetőfülkéhez sem.

Karbantartásmentes és hosszú élettartamú

Anhängespritze UX

A szórókeret gyártásban való évtizedes tapasztalat kifizetődik: a kúpos csuklócsap egy átgondolt szórókeret filozófia intelligens központja! A szórókeret hézagmentesen ül a kúpos csuklócsapon, és évek múltán is optimális szórókeret-működést biztosít a felhasználó részére.

A nemesacél alapkivitelben történő alkalmazása, az autóipari szabvány szerinti katódos merítőfestés, valamint a műanyagok és az alumínium célszerű használata garantálják a hosszú élettartamot.

Kizárólag az AMAZONE gépeken fordul elő: Minden hidraulikus csavarkötés mindig nemesacélból készül!

Super-S2 szórókeret 15 – 16 – 18 – 20 – 21 – 24 – 27 – 28 – 30 méter

Amazone Anbaufeldspritze UF 2002, Superschmale Transportbreite von nur 2,40 m

Szuperkeskeny, csupán 2,40 m szállítási szélesség

A Super-S2 szórókeret hidraulikus munkahengereken keresztül teljesen automatikusan nyitható és csukható. Szállítási helyzetben a szórókeret nagyon kompakt módon az alapgép mögött helyezkedik el, így a szállítási szélesség csak 2,40 m.

A szállítási magasság kb. 2,90 m.

A 3-szorosan lengés-csillapított felfüggesztés, a hidraulikus magasságállítás, és az elasztikus távtartók megbízhatóan, kellő távolságban vezetik a növényállomány felett a Super-S2 szórókeretet.

Elektromos működtetésű, TG-armatúra

UF02 Teilbreitenarmatur

A TG keretszakasz armatúra ISOBUS rendszerekhez és az AmaSpray+-hoz áll rendelkezésre. A részszélességeket gyorsan és csepegésmentesen kapcsolódnak az elektromotoros szelepeken keresztül nyomásmentesítéssel.

A felhasznált mennyiséget minden helyzetben tökéletesen és gyorsan szabályozza közvetlenül a számítógép. Nyomáskiegyenlítő rendszerre ennél a megoldásnál nincs szükség.

Kevesebb elsodródás, nagyobb szélsebességek esetén is

Amazone Anhängefeldspritze UX, Abdrift

A levegőrásegítéses injektoros fúvókák használatával a növényvédőszerek csekély elsodródás mellett juttathatók ki. Univerzálisan alkalmazhatók minden növénykultúránál és indikációnál. A nagy cseppekben való kiszórás miatt ezek a fúvókák nagyobb szélsebességek esetén is használhatók.

Az AMAZONE az agrotop, Lechler és TeeJet gyártmányú fúvókák széles választékát kínálja.

Egyes- és többes fúvókatartó

Anhängespritze UX, Einfach- und Mehrfach-Düsenkörper

A keretprofilok belsejében elhelyezett fúvókatartók a beépített membrános visszacsapószelepekkel megbízhatóan megakadályozzák az utánacsöpögést a fúvókáknál. Az önbeálló bajonettzárak szerszám használata nélkül gyors fúvókacserét tesznek lehetővé. A háromszoros és négyszeres fúvókatartók jól használhatók a fúvókák gyakori cseréjét igénylő alkalmazások és kultúrák esetén. A fúvókavédőcsövek a külső szárnyrészen, vagy kérésre a szórókeret teljes szélességében gondoskodnak a hosszú injektoros fúvókák és a többfúvókás fúvókatartók védelméről.

Az injektoros fúvókák (ID, TTI) relatív durva cseppméreteket eredményeznek, és alkalmazási területük rendkívül változatos. 2 – 8 bar nyomástartományban használhatók.

Amennyiben a permetezés legfontosabb követelménye a lefedettség minősége, a finom cseppeket eredményező standard vagy elsodródás-csökkentő XR vagy AD fúvókák használata ajánlott. Az elsodródási hajlam miatt, 3 bar nyomás felett ezeknél különös óvatossággal kell dolgozni.

Jó kompromisszumot képeznek a modern, kompakt ID-K vagy Airmix injektoros fúvókák: ezek relatív csekély elsodródást eredményeznek, azonban a cseppméret nem túl durva, és 2 – 4 bar között használhatók.

Amennyiben különleges lefedettség minőségre van igény, érdekes alternatíva lehet a dupla lapossugarú sugarú fúvóka: az AVI Twin az agrotop cégtől dupla lapos sugarú injektoros fúvókaként ugyancsak nem túl finom cseppeket eredményez.

A kettéosztott permetezősugár a növény elülső és hátoldalán egyenletesebb lerakódást hoz létre, és számos alkalmazás esetén érdekes alternatíva lehet.

Ha a sebesség > 10 km/h, az aszimmetrikus szórási szögű TD-HiSpeed fúvóka egy érdekes gyakorlati trend.

ISOBUS – Gépkezelés a digitális korban

Egy nyelv, sok előny!
Minden ISOBUS-képes géppel AMAZONE a digitális jövő legmodernebb technikáját kínálja, megközelítően határtalan lehetőségekkel. Hogy milyen mértékben használja ki a lehetőségeket, egyedül az Ön kezében van. Hogy ehhez az AMAZONE kezelő terminálját használja vagy traktorja egy már meglévő ISOBUS terminálját, ebben nem játszik szerepet. Az ISOBUS egy, az egész világon érvényes kommunikációs szabványt jelöl egyfelől a kezelő terminálok, traktorok és ráépített gépek, másfelől a mezőgazdasági irodai szoftverek között.

Kezelés a legkülönbözőbb ISOBUS terminálokkal

Ez azt jelenti, hogy Ön egy terminállal az összes ISOBUS kompatibilis gépet vezérelni tudja. Önnek csak össze kell kötni a gépet az egyik ISOBUS terminállal, és máris a traktor vezetőfülke monitorján láthatja a megszokott kezelőfelületet.

Az ISOBUS előnyei:
• Világszabvány gondoskodik az egységes csatlakozó felületről és adatformátumról, az idegen gyártókkal való kompatibilitás is biztosított
• Plug and Play a gép, traktor és további ISOBUS-készülékek között

AMAZONE – több mint ISOBUS: Jobb szabályozás, több termés! Precision Farming 4.0

ISOBUS Terminals

Elektromos kompetenciánk
A kezelési kényelem növelése érdekében, AMAZONE az ISOBUS szabványon túlmutató gépeket és kezelő terminálokat kínál.

Az előny több, mint ISOBUS:
• ISOBUS-készülékei legmagasabb fokú kompatibilitása és működési biztonsága
• A gépoldalon nincs további modul. Az AMAZONE összes ISOBUS-készüléke alapfelszereltségként tartalmazza a szükséges ISOBUS funkciót.
• MiniView kijelző az összes AMAZONE-terminállal és további ISOBUS terminálok. Nézze meg például a gépadatokat GPS nézetben.
• Megvan a lehetősége, hogy a traktor-terminállal vagy 2 terminálos megoldással a traktor és a munkagép működtetését szétválassza.
• Egyedülálló kezelési elv. Szabadon konfigurálható kijelzők és egyedi kezelőfelületek a kezelő terminálban
• Akár 3 kezelőprofil is lehetséges. Hozzon létre minden vezető vagy bevetés számára egy saját felhasználóprofilt!
• Szabadon konfigurálható gépfolyamatok, mint például az AMAZONE növényvédelmi permetezőgép szórókeret behajtási folyamata
• Intelligens traktor-ECU működéskiértékelés. Automatikus mozgásfolyamatok az ISOBUS traktorral kapcsolatban, mint pl. a munkavilágítás automatikus kapcsolása vagy a kormányzott tengely zárolása hátramenetben.
• Integrált TaskControl adatnaplózó. Minden egyes ISOBUS telemetriamegoldás lehetséges alapvetően (pl. a CLAAS TONI telemetriamegoldása).
• Szabadon konfigurálható szakaszok

Egyszerű és kényelmes!

Anhängespritze UX, variable Mengenausbringung

Különösen használatban, mindegy, hogy az AMAZONE kezelő termináljával vagy egy traktor terminállal, érezhető, hogy az összes gépszoftver kifejlesztésénél a használhatóságé volt a főszerep. Így gondoskodik például a mezőmenü és a beállítás menü egyszerű és áttekinthető szétválasztása az egyszerű és intuitív kezelésről. Könnyen érthető kezelőszimbólumok teszik lehetővé a tiszta és biztonságos kezelést.