BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

UF 02 függesztett szántóföldi permetezőgép

Tartozék

Kényelmes felcsatlakozás – gyorscsatlakozó rendszer

Amazone Anbaufeldspritze UF 2002

Az UF 02 könnyű felcsatlakozása érdekében semmilyen tömlő és tartó nincs a tartály homlokoldalán. Az UF 02 kényelmes fel- és lekapcsolásához opcionális gyorscsatlakozó-rendszer rendelhető. A Tele-Space kardántengellyel kombinálva a gép igen kényelmesen fel- és leszerelhető.

Kényelmes leállítás – leállító szerkezet

Amazone Anbaufeldspritze UF 2002, Abstellvorrichtung

Az új letalpaló egység teljesen a vázba van integrálva. A rendszer kérésre görgős szállítóegységgel is felszerelhető, amely munka közben is a gépen marad. Egyszerű, erős mechanika hajtja ki a letámasztó talpakat, ill. görgőket a szállítási helyzetből munkahelyzetbe. A görgők vagy talpak időigényes leszerelése elmarad.

Előválasztó kerethidraulika

Amazone Anbaufeldspritze UF 2002, Vorwahlklappung

Az egyoldali csukás egy ISOBUS-Terminál esetén traktor vezérlőtömbbel lehetséges.

Profi kerethidraulika

Amazone Anbaufeldspritze UF 2002, Profi-Klappung

A Profi kerethidraulika a szórókeret olajkörön keresztül történő elektrohidraulikus működtetése. A magasságbeállítás, kinyitás/összecsukás, egyoldali összecsukás, szórókeret-szélesség csökkentés és dőlésszög-állítás (Profi 1 kerethidraulika) funkciók egyszerűen, az ISOBUS terminálról vagy a többfunkciós kezelőkarról vezérelhetők. Az oldalankénti oldalszög állítás a Profi 2 kerethidraulika segítségével lehetséges.

DistanceControl 2 érzékelővel vagy DistanceControl plus 4 érzékelővel

Amazone Anbaufeldspritze UF 2002, DistanceControl mit 2 oder DistanceControl plus mit 4 Sensoren

A Super-S szórókerethez a Profi 1 vagy Profi 2 kerethidraulika rendszerekkel kombinálva megvalósítható a teljesen automatikus szórókeret-vezetés a 2 érzékelős DistanceControl vagy a 4 érzékelős DistanceControl plus rendszer segítségével. Erősen eltérő fejlettségű növényállomány vagy részlegesen megdőlt gabona esetén megtörténhet, hogy a szórókeret 2 érzékelős felszereltségnél a növényállományba merül. Ebben az esetben a négy érzékelős felszereltség jelenti a megoldást. Az érzékelők elektromosan párhuzamos kapcsolásúak, és azt az érzékelőt veszi figyelembe a rendszer, amely a célterülethez a legközelebb van.

A nyomás alatti cirkulációs rendszer (DUS) – 10 000-nél többször bizonyítottak

Das Druck-Umlauf-System (DUS)

Az AMAZONE DUS nyomás alatti cirkulációs rendszer garantálja a megbízható keringtetést a teljes rendszerben. A munkavégzés megkezdésekor a vezetékrendszer a szórókeretet is beleértve nyomás alá kerül, és a permetezési iránnyal ellentétesen permetlé áramlik benne. A szórókeret vezetékei így mindig fel vannak töltve, és a teljes munkaszélességben azonnal alkalmasak a permetezésre. Így a fordulóban sincs szükség várakozási időre.

Az egyes szakaszok lekapcsolásakor, a fordulókban vagy szállítás közben a permetlé folyamatosan kering a nyomásszabályozásnak köszönhetően. Így elkerülhetők a lerakódások, dugulások vagy az oldat szétválása a permetlé vezetékekben.

Tisztításnál a vezetékeket a fúvókákig teljesen átmossa a tiszta víz, miközben nincs szükség a mosóvíz kieresztésére. A tisztítás közben a koncentrált permetlé a nyomásvezérelt cirkulációs rendszernek köszönhetően a permetlétartályba van visszavezetve.

DUS pro

UF 02 DUS pro

Az AmaSwitch fúvókánkénti szakaszolással kombinálva az UF 02 függesztett szántóföldi permetezőgép alapfelszerelésként a DUS pro nagynyomású keringtetéssel rendelkezik. Ennél a permetezési nyomás az egyes fúvókákig állandó és megegyezik a beállított permetezési nyomással. A kúpos szóróvezetékeknek köszönhetően minimális maradék mennyiség érhető el.

Kúpos permetlévezeték:
különböző szórókeretszakaszok különböző csőmérettel rendelkeznek
• Minimális maradékmennyiségek
• Egyenletes folyadékáramlási sebesség

Fúvókánkénti szakaszolás valódi 50 cm-es szakaszokkal

UF02 Elektrische Einzeldüsenschaltung Grafik

Sok, a piacon kapható növényvédelmi permetezőgép klasszikus keretszakasz-armatúrával rendelkezik. A klasszikus keretszakasz gyakran 3 és 5 méter között van. A gépkezelő által, manuálisan végzett szakaszolásnál ennél kisebb szakaszméreteknek a kapcsolási pontatlanságok miatt nincs értelme. A Section Control automatikus szakaszolásnak köszönhetően azonban ma már nagyon pontos kapcsolási pontok is lehetségesek, ami által a még kisebb keretszakaszok értékes növényvédőszer megtakarítást tesznek lehetővé. Az AmaSwitch az AMAZONE nagyon pontos megoldása az 50 cm-es szakaszolásra.

AmaSwitch – Fúvókánkénti szakaszolás 50 cm-es szakaszokkal

Anhängespritze UX, AmaSwitch

Az AmaSwitch révén az AMAZONE pontos megoldást kínál az automatikus szakaszolásra az 50 cm-es keretszakasszal. Az AmaSwitch alternatívát jelent azoknak a felhasználóknak, akik szeretnének élni az ék alakú területeken és az átfedéseknél az 50 cm-es szakaszolás rendkívüli pontossága által nyújtott előnyökkel.

Szériakivitelben az AmaSwitch rendelkezik a DUS pro nagynyomású cirkulációs rendszerrel és ezen kívül felszerelhető egyenkénti LED-es fúvókamegvilágítással is.

3-részes fúvókatartó, elektromos be- és kikapcsolással

Anhängespritze UX, 3-fach-Düsenkörper

Az AmaSwitch technológia a hagyományos, kézi kapcsolású 3-as fúvókatartón alapul, a fúvókák elektromos ki- és bekapcsolásával. A nyitásról és a zárásról egy elektromos szelep gondoskodik, amely közvetlenül a fúvókatartóra van felszerelve. Ezáltal a GPS-Switch-el együttműködve nagyon pontos, 50 cm-es keretszakasz kapcsolható az ékekben és fordulókban. Az 50 cm-es keretszakaszú automatikus kapcsolás mellett a keretszakaszok szabadon is konfigurálhatók.

4-részes fúvókatartó, és további 25 cm-es fúvókatávolság

Anhängespritze UX, A4-fach-Düsenkörper

A 3-részes fúvókatartón kívül az AmaSwitch fúvókánkénti szakaszolás 4-részes fúvókatartóval is felszerelhető. A 4-részes fúvókatartóval is elérhetők a fúvókánkénti szakaszolás ugyanazon előnyei, mint a 3-részes fúvókatartóval. Ezen felül a választható hosszabbító készlettel valódi 25 cm-es fúvókatávolság is megvalósítható. A speciális 80°-os fúvókákkal együtt ez azzal az előnnyel jár, hogy a célfelület távolsága 50 cm alá is csökkenthető.

Elektromos szegélyfúvóka-kapcsolás

UX elektrische Randdüsen

Kiegészítő fúvóka kapcsolás:
A rendes munkaszélesség növeléséhez aszimmetrikus fúvóka kapcsolható be. Ez mindenekelőtt akkor fontos, ha a művelőutak távolsága nem elég pontos.

Végfúvóka-kapcsolás:
Amennyiben a parcellák közötti távolság szabályozása miatt szükséges lehet egy méter széles szegély permetezetlenül hagyása a tábla szélén, úgy erre a célra a végfúvóka-kapcsolás kínálkozik.

Határfúvóka-kapcsolás:
Két érzékeny növénykultúra közötti éles határvonalú permetezéshez a határfúvókák szigorúan korlátozhatják a szórásképet.

LED-es szórókeret-megvilágítás a Super-S szórókerethez

Amazone, Anbaufeldspritze UF, LED-Gestängebeleuchtung für Super-S-Gestänge

Ha szürkületben és éjszaka is rugalmasan és hatékonyan szeretné használni a gépet, LED-es szórókeret-megvilágítást is vásárolhat hozzá.

A szórókeret közepéről két messzire világító LED-es fényszóró biztosítja a fúvókák teljes ellenőrizhetőségét.

LED-es szórókeret-megvilágítás a Super-S szórókerethez

Amazone, Anbaufeldspritze UF, LED-Einzeldüsenbeleuchtung für Super-S-Gestänge

Ha szürkületben és éjszaka is rugalmasan és hatékonyan szeretné használni a gépet, LED-es szórókeret-megvilágítást is vásárolhat hozzá.

A szórókeret közepéről két messzire világító LED-es fényszóró biztosítja a fúvókák teljes ellenőrizhetőségét.

Fúvókánkénti LED világítás

Amazone Anbaufeldspritze UF 2002, Bedienungsfreundliche Flüssigdüngung

A szürkületben és éjszaka végzett rugalmas és nagy teljesítményű permetezés alapja ma már a professzionális munkavilágítás. A fúvókákat egyenként megvilágító LED-ek még célirányosabban a szórási kúpra irányítják a fényt. Teljesen egyformán ítélhető meg a szórókeret utolsó fúvókájának működése is.

Levélfonák-permetezés

UX Unterblattspritzeinrichtung

Az AMAZONE növényvédelmi permetezőgépekkel kombinálva elegáns megoldások is lehetségesek a sikeres levélalap permetezésre. A Lechler cég Dropleg rendszere például egy könnyű és erős, a sorokra keresztben szabadon lengő levélfonák-permetező megoldás, amely a legprofesszionálisabb igényeknek is megfelel.

Task Controller (feladatkezelés)

A Task Controller (TC) teszi lehetővé a gép adatrögzítését és a gép és egy Farm Management Information System közötti kommunikációt. Ehhez az ISO-XML formátum kerül felhasználásra. Így kényelmesen lehet a terminálba importálni a feladatokat és / vagy a kész dokumentációt a munka után visszaexportálni. Nem csak a gép összegértékeit (TC-BAS) lehet rögzíteni, hanem a hellyel kapcsolatos (TC-GEO) adatokat is. A feladatkezelés és a dokumentáció mellett a Task Controller az alkalmazási térképek feldolgozását is el tudja végezni ISO-XML formátumban.

A Task Controller alapfelszerelésként része az AmaTron3-nak és az AmaPad-nek. AmaTron 4 esetében meg lehet rendelni a „GPS-Maps&Doc” csomagon keresztül.

• Feladatok készítése és betöltése
• Feladatok feldolgozása
• Az elvégzett munka dokumentálása
• ISO-XML formátumú alkalmazási térképek feldolgozása

Mindent egy kézből!

Amazone Amapilot

Hála az AUX-N funkciónak a gép sok funkcióját tudja a munkamenüben az AmaPilot+ vagy egyéb ISOBUS multifunkcióval kezelni.

Az AmaPilot+ rendszerből származó előnyök:
• Tökéletes ergonómia
• Szinte az összes funkció közvetlenül elérhető 3 szinten
• Beállítható kéztartó
• Szabad és egyedi gombkiosztás

GPS-Maps – Részfelület specifikus alkalmazás

GPS Maps

GPS-Maps-el egyszerűen lehet részfelület specifikus gazdálkodást végezni. Mivel ez a szoftvermodul lehetővé teszi az alkalmazási térképek egyszerű feldolgozását Shape formátumban. Akár a kiszórandó anyag elvárt mennyiségét vagy a hatóanyag elvárt mennyiségét is közvetlenül fel lehet dolgozni. Ez a funkció az AmaPad-ban alap, az AmaTron 3 és az AmaTron 4 esetében pedig a GPS-Maps, ill. a „GPS-Maps&Doc” szoftvercsomaggal be lehet szerezni.

• A GPS-Maps egy intuitív rendszer az alkalmazási térképek feldolgozásához
• A kiszórási mennyiség automatikus területfüggő szabályozása
• Optimális ültetvényvezetés a szükségletnek megfelelő alkalmazással

GPS-Track – Párhuzamos nyomkövető rendszer a mezőn

GPS Track

A GPS-Track párhuzamos nyomkövető rendszer rendkívül nagy segítségnek bizonyul művelőutak nélküli táblán vagy zöld területen való tájékozódásban. Különféle nyomkövető módszerekkel rendelkezik, mint az A-B vonal és a kontúrvonal menti haladás. A nyomsávok egyértelműen számozottak. Az ideális vonaltól történő eltérést a kijelzőn egy integrált fénysor mutatja grafikusan. Hála a jól érthető kormányzási javaslatoknak, pontos nyomtávolsággal mindig a helyes nyomon jár!

• AmaPad esetén a GPS-Track funkció alapfelszerelés
• AmaTron 4 és AmaPad esetén egy integrált fénysor alapfelszerelésként része az állapotsornak

Pontos kapcsolás 50 cm keretszakasszal

A fúvókánkénti szakaszolás legfőbb előnye, hogy kis keretszakaszokkal még pontosabban lehet dolgozni ék alakú területeken, kinyúló területeken, valamint fordulóknál is. Az AmaSwitch vagy az AmaSelect a GPS-Switch Section Control automatikus szakaszolással kombinálva biztosítja, hogy az egyes fúvókák 50 cm-es keretszakaszokon automatikusan kapcsolhatók. Ezáltal jelentősen, a hagyományos Section Control szakaszoláshoz képes pl. akár 85%-kal is csökkennek az átfedések. A GPS-Switch és a fúvókánkénti szakaszolás a munkaszélességtől és a keretszakaszok számától az eddig alkalmazott növényvédelemhez képest jelentős anyagmegtakarítást eredményez.

Automatikus szakaszolás

UF02 Automatische Teilbreitenschaltung Grafik

Ha a kezelendő terminál Section Control funkcióval rendelkezik, mint pl. az AMAZONE GPS-Switch szakaszolásnál, a szakasz váltása automatikusan, a GPS pozíciótól függetlenül történhet. Ha egy mező megművelt, automata üzemmódban a vezető teljes mértékben a jármű kezelésére koncentrálhat, mivel ékekben és fordulókban a szakaszváltás automatikusan történik.

Az automatikus szakaszolás előnyei:
• A vezető tehermentesítése
• A pontosság növelése, még éjszaka és nagyobb ­sebesség mellett is
• Kevesebb átfedés és hibahely
• Üzemanyag takarékosság
• Kevesebb állomány károsodás, kisebb környezetterhelés

AmaClick

AmaClick

Különleges növénykultúrák és fészkes kezelés esetén gyakran szükséges az egyes keretszakaszok be-, ill. kikapcsolása a szórókeret közepén. Az AmaClick ehhez egy ergonomikus kezelőegység, amely az többfunkciós kezelőkarral összekapcsolva is, de egy ISOBUS kommunikációs rendszerű terminállal egyedül is üzemeltethető.

GPS-Switch

Az automatikus szakaszolókapcsolás GPS-Switch-el AMAZONE egy GPS-re alapozott, teljesen automatikus szakaszolókapcsolást kínál az összes AMAZONE kezelő termináljához és ISOBUS képes műtrágyaszórójához, permetezőjéhez vagy vetőgépéhez.

GPS-Switch AmaTron 3-hoz
• Automatikusan működő szakaszolókapcsolás akár 80 keretszakasszal

GPS-Switch basic funkció AmaTron 4-hoz
• Automatikusan működő szakaszolókapcsolás akár 16 keretszakasszal

GPS-Switch pro az AmaTron 4 és AmaPad rendszerekhez
• Automatikusan működő szakaszolókapcsolás akár 128 keretszakasszal
• Egy virtuális forduló létrehozása
• Point of Interests (POI) felvétele
• Automatikus szórókeret lesüllyesztés AMAZONE permetezőgép esetén
• AmaPad esetén a GPS-Switch pro licenc alapfelszerelés

Az egyszerűtől a HighEndig – minden lehetséges

Az ISOBUS-ra felkészített AmaTron 3-al,- AmaTron 4-el és AmaPAD-dal AMAZONE három különlegesen kényelmesen használható kezelő terminált kínál ISOBUS gépei számára. A tisztán gépkezelés mellett további felhasználási lehetőségek állnak rendelkezésre, mint például az automatikus szakaszolókapcsolás GPS-Switch (Section Control). Eközben, hogy minden elvárásnak eleget tehessünk, a plusz alkalmazások számára licencekre van szükség, így minden terminált egyedileg lehet kiépíteni.

• Az összes alkalmazást előre telepítettük és ki lehet őket ingyen próbálni
• Egyedi, áttekinthető kezelés

Minden áttekinthető a 2 terminál megoldással

Az AMAZONE ISOBUS gép traktor terminálon keresztül történő kezelése mellett, fenn áll a lehetőség, a traktor és a felépítmény funkcióját szétválasztani és két terminálon keresztül vezérelni azokat. A traktor terminál továbbra is vezérelheti a traktort vagy a mutathatja a GPS felhasználást, míg a másik kezelő terminált UT nézetben a gép vezetésére és vezérlésére lehet használni.

AmaTron 3: Itt tudja az ember, hogy mije van!

Amatron 3

Az AmaTron 3 8 db megvilágított funkcióbillentyűvel és egy kontrasztos és tükröződésmentes kijelzővel rendelkezik. A vezetési szituáció és egyéni ízlésének függvényében választhat a gép kiszolgálását szolgáló UT nézet (Universal Terminal) vagy a GPS nézetek egyike közül. Ráadásul meggyőző a nagyon jó ár-érték arány! Az AmaTron 3 így ideális terminál mindazok számára, akik a már meglévő AMAZONE gépparkjukat új ISOBUS gépekkel óhajtják kiegészíteni.

Az AmaTron 3 előnyei:
• A kompakt felépítés kevés helyet foglal
• Ártakarékos belépő modell az ISOBUS világába
• Az AmaTron 3 teljesértékű ISOBUS terminál és ugyanakkor minden AMABUS képes AMAZONE gépeket AMABUS-szal (AmaTron+ gépek) kiszolgálni
• Egyszerre több alkalmazást lehet kiszolgálni. A „Toggle” gombbal könnyen ide-oda lehet váltani a kezelőmaszkok között.

A terminál tulajdonságai:
• ISOBUS kompatibilis valamennyi AMAZONE és más gyártmányú ISOBUS géppel
• AMABUS rendszerű gépek kezelése
• Traktor-ECU funkció nem ISOBUS traktor utólagos felszereléséhez (sebesség, kardánhajtás, …)
• USB-csatlakozóhely az adatcseréhez
• ASD-interfész, pl. N-szenzorhoz
• GPS-interfész

Az alábbi alkalmazás lehetséges:
• Task Controller – ISO-XML formátumú feladatkezelés
• GPS-Maps (opcionális) – alkalmazási térképek Shape formátumban
• GPS-Track (opcionális) – párhuzamos nyomkövető rendszer opcionális külső fénysorral
• GPS-Switch (opcionális) – automatikus szakaszkapcsolás akár 80 keretszakasszal

Külső fénysor

Amazone Externe Lightbar für Parallelfahrhilfe GPS-Track

A GPS-Track párhuzamos nyomkövető rendszer lehetséges bővítéseként az AmaTron 3-nál külső fénysorros kijelző áll rendelkezésre, amely kényelmesen összekapcsolható a GPS-Track funkcióval. A külső fénysoros kijelző szabadon elhelyezhető a vezetőfülkében.

AmaTron 4 – Manager 4 all

AmaTron 4

Az AmaTron 4 a 8 colos Multitouch színes kijelzővel megfelel a legmagasabb igényeknek is. Mindegy, hogy az okosan kiválasztott kezelőszerv (Touch / 12 megvilágított gomb / 3 közvetlen választógomb) vagy az intuitív nappali vagy éjszakai üzemmódjával, az AmaTron 4 maximálisan kezelőbarát. Akár ujjunkkal vezérlünk, akár az alkalmazástárcsával, gyorsan eljutunk a kívánt alkalmazásba, ill. az érthetően és egyszerűen strukturált kezelőmenübe. Praktikus MiniView, szabadon konfigurálható státuszsor, és egy integrált fényoszlop teszi az AmaTron 4-et különösen áttekinthetővé és kényelmessé.

Az AmaTron 4 előnyei:
• A 8 colos Multitouch színes kijelző automatikus teljes képernyős módra vált, ha nem kezelik
• Praktikus MiniView koncepció
• Kezelés érintőképernyővel vagy billentyűkkel
• Különösen intuitív és felhasználóbarát
• Mezőkövető dokumentáció
• Gyakorlathoz igazodó intelligens menüvezetés
• Nappali és éjszakai mód

A terminál tulajdonságai:
• ISOBUS kompatibilis valamennyi AMAZONE és más gyártmányú ISOBUS géppel
• Traktor-ECU funkció nem ISOBUS traktor utólagos felszereléséhez (sebesség, meghajtás, …)
• Két 2.0-ás USB-port adatátvitelhez
• Csatlakozó szenzorok SCU-L adapteren keresztül történő csatlakoztatására (pl. N-szenzoroknak)
• GPS-interfész
• Analóg videó bemenet (kamera csatlakozás)

Az alábbi alkalmazás lehetséges:
• GPS-Maps&Doc (opcionális):
- Task Controller – feladatkezelés és ISO-XML formátumú alkalmazási térképek
- Alkalmazási térképek ledolgozása Shape formátumban
• GPS-Track (opcionális) – párhuzamos nyomkövető rendszer
• GPS-Switch alap (opcionális) – automatikus szakaszkapcsolás akár 16 keretszakasszal
• GPS-Switch pro (opcionális) – automatikus szakaszkapcsolás akár 128 keretszakasszal
• AmaCam (opcionális) – szoftverlicenc egy kamerához automatikus hátramenet felismeréssel

AmaPad – Különösen kényelmes módja a mezőgazdasági gépek vezérlésének

Amapad

Az AmaPad nagyfelbontású, nagy kontrasztú és tükröződésmentes 12,1 colos Multitouch színes kijelzővel rendelkezik. Az AmaPAD kezelése kizárólag érintéssel történik. A praktikus „MiniView koncepcióval” azokat az alkalmazásokat, amelyeket jelenleg nem kezel aktívan, azonban ellenőrizni kíván, áttekinthető módon oldalt megjelenítheti. Szükség esetén ezek „ujjal megérintve” felnagyíthatók. Annak lehetősége, hogy a „műszerfalhoz” egyénileg kijelzéseket rendelhet, kiegészíti a kezelés ergonómiáját. A GPS-Switch pro szakaszkapcsolás mellett a GPS-Track pro funkcióval szintén egy kiváló, professzionális párhuzamos nyomkövető rendszer áll rendelkezésre integrált fénysorral szériafelszereltségként.

Az AmaPAD előnyei:
• Különösen kis tükröződésű 12,1 colos multitouch színes kijelző
• Alapfelszerelésként HighEnd felszereltség GPS-Maps pro, GPS-Track pro és GPS-Switch pro rendszerekkel
• Bővített MiniView-koncepció
• Kormányautomatika kiépítése lehetséges, az automatikus GPS-Track Auto nyomvezetésnek köszönhetően
• Nappali és éjszakai mód

A terminál tulajdonságai:
• ISOBUS kompatibilis valamennyi AMAZONE és más gyártmányú ISOBUS géppel
• Két 2.0-ás USB-port adatátvitelhez
• Wi-fi modul (USB-adapteren keresztül)
• Távkarbantartás lehetősége interneten keresztül
• Csatlakozó szenzorok SCU-L adapteren keresztül történő csatlakoztatására (pl. N-szenzoroknak)
• GPS-interfész
• Fényérzékelő a kijelző fényerő beállításához

Az alábbi alkalmazás lehetséges:
• Task Controller – feladatkezelés és ISO-XML formátumú alkalmazási térképek
• GPS-Maps pro – alkalmazási térképek Shape formátumban
• GPS-Switch pro – automatikus forduló- és szakaszkapcsolás akár 128 szakasszal
• GPS-Track pro – párhuzamos nyomkövető rendszer integrált fénysorral
• GPS-Track Auto – automatikus nyomvezetés (Pantera-nál)