BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Catros 12003-2TS

Részletek

Meggyőző érvek

Catros+ 12003-2TS –

+ Gigantikus 12 m-es munkaszélesség, 360 LE traktorteljesítménytől
+ Karbantartást nem igénylő tárcsacsapágyazás csúszógyűrűs tömítéssel és élethosszig tartó kenéssel
+ Karbantartást nem igénylő gumituskós kőbiztosítás
+ Egyenként felfüggesztett tárcsák a talajkontúr optimális követése és a nagyon jó anyagáthaladás érdekében
+ ContourFrame az oldalszárnyak optimális talajkövetéshez
+ A különösen kemény talaj esetén a munkaszélesség 7 m-re csökkenthető, a behúzás javítása érdekében
+ A vonórúd opcionálisan bekapcsolható lengéskiegyenlítése gondoskodik az optimális munkaminőségről

Catros+ tárcsák: intenzívebb átkeverés

Catros+ Scheiben

Az 510 mm átmérőjű Catros+ tárcsák agresszívabb hatással és megbízható behúzással tűnnek ki még nehéz körülmények között is. E tárcsák optimális felhasználási területe a tarlóhántás, magágykészítés vagy a köztes
védőnövény-állomány beforgatása.

+ Munkamélység 5 – 14 cm
+ Tárcsavastagság 5 mm/tárcsaátmérő 510 mm/sima vagy csipkés
+ Univerzális, intenzívebb átkeveréshez
+ Agresszívebb munkavégzés
+ Az organikus tárgya bedolgozása

 

Nagyobb ütőerő! A 12 m-es zászlóshajó

Amazone kompaktscheibenegge Catros+ 12003-2TS

A Catros+ 12003-2TS felfelé kerekítette a Catros termékcsalád munkaszélesség-spektrumát. A 12 m-es munkaszélességgel és a hengeren fordulás lehetőségével a Catros+ 12003-2TS nagy területteljesítményeket ér el, és hatalmas teljesítményt nyújt nagyvállalkozások és bérvállalkozók számára.
A Catros+ 12003-2TS rövidtárcsa 510 mm átmérőjű csipkés vagy sima tárcsákkal van felszerelve, és így 5–14 cm közötti munkamélységet tesz lehetővé.
A munkamélységet gyorsan és egyszerűen lehet beállítani a négy tárcsaszegmens egyetlen pontján. Mindegyik szegmensen található egy hidraulikus munkahenger, amelyben a távtartó elemek be- és kihajtásával korlátozható a dugattyúrúd kiemelési útja. Az első és hátsó tárcsasor eközben automatikusan beállítódik. Kiegészítésképp hidraulikus munkamélység-állítás érhető el.
A nagy, 12 m-es munkaszélesség ellenére a gép kompakt építési módja meggyőző tud lenni. A közúti szállításhoz a Catros+ 12003-2TS 3 m-es szállítási szélességre csukható össze 4 m-es szállítási magasság mellett. A Catros+ 12003-2TS vonórúdjának beépített lengéscsillapítója különösen praktikus. Igény esetén ez bekapcsolható és hatékonyan csökkenti a gép dőlését vagy ugrálását.

Nagyobb teljesítmény! A munkaszélesség csökkentése

Mehr Power! Reduzierung der Arbeitsbreite

Különösen nehéz talajviszonyok mellett, mint pl. a fordulóban a munkaszélesség átmenetileg 7 m-re csökkenthető, hogy így javuljon a behúzás.

Nagyobb kényelem!

Amazone Kompaktscheibenegge Catros+ 12003-2TS – Straßentransport

A futómű nagy, 700/50-26,5 méretű kerekei gondoskodnak a gép nagyon jó úttartásáról. A maximális kényelem érdekében az AMAZONE opcionálisan választható elektromos központi zsírzóberendezést is kínál. A gép automatizált karbantartása révén érhető el a Catros+ 12003-2TS maximális hatékonysága.

Optimális talajkövetés

Amazone Scheibenegge Catros+-2TX mit Mittelfahrwerk, ContourFrame

A vontatható Catros+-2TX és Catros+ 12003-2TS rövidtárcsák különböző szegmensekre vannak osztva azért, hogy ezen szegmensek mindegyike egyenletes munkamélységet garantáljon, ugyanolyan mélységet biztosítva a lejtőkön és a mélyedésekben végzett munkáknál. A Catros+-2TX típusok 2 külső szegmenssel és mindenkor egy középső szegmenssel rendelkeznek. A Catros+ 12003-2TS 2 külső és 2 középső szegmenssel rendelkezik. A gép hátsó részén általában a tömörítőhengereken keresztül valósul meg a szegmensek mélységtartása. A Catros+-2TX esetén az elülső területen a 2 külső szegmens a mankókerekek és a középső szegmens a vonórúd által van megtámasztva. A Catros+ 12003-2TS esetén támasztókerekek által megvalósul mind a 4 szegmens elülső megtámasztása.
A mankókerekek és a henger közötti kis távolság miatt nagyon jó kontúrkövetés lehetséges dombtetőn és a talajmélyedésekben.

Tökéletes munkaminőség

Amazone Scheibenegge Catros+-2TX mit Mittelfahrwerk

Mivel a Catros-2TX középső futóművének és a Catros-2TS hátsó futóművének súlya munka közben egyaránt teljes mértékben a tárcsákra hat, a tárcsák jó behúzása nehéz munkakörülmények esetén is biztosított.

Nyugodt és egyenletes futás

A hidroakkumulátorok hidraulikusan előfeszítik a szárnyakat. A hidraulikus előfeszítés lehetővé teszi az egyes szegmensek egyedi talajkövetését, felfelé és lefelé is. A teljes gépkeret optimálisan követi a felszínt és egyenletes művelési képet tesz lehetővé a teljes munkaszélességen keresztül. Az egyéni beállításnak köszönhetően nehéz munkakörülmények között is lehetséges a nyugodt futás, ami által garantálva van az egyenletes munkaminőség.

Gyors, fordulékony és sok lehetőség rejlik benne!

Amazone Scheibenegge Catros+-2TX mit Mittelfahrwerk, Straßentransport

A felhajtható és a középső futómű minden vontatott rövidtárcsa számára nagy fordulékonyságot és nagyon jó úttartást kölcsönöz. Gyorsan behajtható a 3 m-es szállítási szélességre, így minden vontatható rövidtárcsa rendkívül biztonságos a közúti közlekedésben.
Légfékkel felszerelve minden vontatható rövidtárcsa esetén lehetséges a 40 km/h megengedett gyors szállítási sebesség.*
* A helyi közlekedési szabályokat be kell tartani!

Rendkívül alacsony üzemanyagigény

A Catros kompakt tárcsákkal munkavégzés közben gond nélkül haladhat 12 – 18 km/h sebességgel. Lehetővé teszik a nagyon magas területteljesítményt és minimumra csökkentik a szükséges munkaidőt. A sikeresség szempontjából ugyanakkor döntő jelentőségűek az üzemanyag-, kopóalkatrész- és javítási költségek is.
E költségek megbízható meghatározása céljából az AMAZONE több éven keresztül közösen végezte a  kísérleti méréseket a groß-umstadti székhelyű DLG tesztközponttal. A Catros kompakt tárcsák valamennyi kísérleti mérés során rendkívül takarékosnak bizonyultak az üzemanyag-fogyasztás terén. Így tarlóhántáskor, 6 cm-es, közepes munkamélységgel – a talajtípustól és a terepviszonyoktól függően – csupán 4 l/ha körüli üzemanyagigényt állapítottak meg. Hasonlóan kedvezőek voltak a fogyasztási értékek magágykészítéskor is.

Soha többé zsírozás – a karbantartást nem igénylő tárcsacsapágyazásnak köszönhetően

Amazone Kompaktscheibenegge Catros - Beste Abdichtung für Lager

A tárcsacsapágyak zsírozásra nincs szükség, ami egyértelműen csökkenti az összes karbantartási ráfordítást. A csúszógyűrűs tömítéseket évtizedek óta használják az építőipari járművek futógörgőinek tömítésére, és ott a legmostohább körülmények között is teljesen megbízhatóan üzemelnek. 

Extra nagy tárcsa csapágy

Minden 4 m-nél nagyobb Catros, a CatrosXL és a Certos-2TX, tárcsacsapágya még nagyobb külső átmérővel, különösen masszívra van méretezve. A robusztus építési mód révén a karbantartási munkálatok és költségek lehető legalacsonyabbak, emellett garantálja a hosszú futásidőt még a legkeményebb felhasználási körülmények között is.

Meredek szögben állított tárcsák

Amazone Kompaktscheibenegge Catros Scheibenwinkel

Az első tárcsasorban 17°-os, és a hátsó tárcsasorban 14°-os szögben álló Catros, Catros+ és Catros tárcsák rendkívül meredek elrendezésűek. Ez biztosítja a talaj-tarló keverék folyamatos átadását az első tárcsasorról a második tárcsasorra, és első osztályú talaj- és növénymaradvány-átkeverést eredményez. A sekély  elrendezésű tárcsákkal összehasonlítva a meredek elrendezésű tárcsák kidobási szöge egyértelműen kisebb. Így az átáramló talaj-tarló keveréket már a tömörítőhenger előtt újból megfelelően a talaj felszínére helyezik.

A Certos-2TX nagy tárcsái az első sorban különösen agresszív, 22 fokos állásszögre vannak beállítva, így nehéz talaj esetén is kitűnő művelési képet hagynak maguk után, és növelik a behúzást.

Tökéletes – egyenként felfüggesztett tárcsák

Catros Scheibenaufhängung

Attól függetlenül, hogy Catros, Catros+ vagy Certos, tárcsáról van-e szó, az összes gépen minden tárcsa rugalmas gumituskókkal egyenként van felfüggesztve a gépvázra. A merev gerendelyes tárcsafelfüggesztésnél
jobban, minden homorú tárcsa egyedileg képes követni a talajegyenetlenségeket úgy, hogy a nyomokat nem csak egyszerűen betemeti, hanem ténylegesen meg is munkálja. Így a talajfelület egyenetlenségei esetén is  egyenletesen sekély talajművelés végezhető. A tárcsák egyenkénti felfüggesztése, a páros felfüggesztéssel szemben ugyanakkor lehetővé teszi nagy mennyiségű szerves anyag optimális áthaladását.

Biztos és abszolút karbantartásmentes

Sicher und absolut wartungsfrei

Az összes tárcsafüggesztésen megtalálható elasztikus gumirugós elemek nem csak a talaj felületének vonalához történő optimális illeszkedést szolgálják hanem mint az egyes tárcsák kőbiztosításaként is. A nagyméretű gumirugók karbantartásmentesek és nagy rugóúttal rendelkeznek, mely megakadályozza a kereten a felütődést.