BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

ZA-TS műtrágyaszóró új méretekkel

Letöltés média csomag

Click for kibővített megtekintéséhez 

ZA-TS műtrágyaszóró új méretekkel

 

Az Amazone a ZA-TS új műtrágyaszóró sorozatát további típusokkal egészítette ki. A moduláris felépítésnek köszönhetően az 1700 és 4200 literes tartálytérfogattal valamennyi üzem és bérvállalkozó számára rendelkezésre áll egy megfelelő méretű ZA-TS szórógép.

 

Alapvetően valamennyi ZA-TS modell egy 700 literes, alacsony, sarkok, élek és hegesztési varratok nélküli alaptartállyal van szerelve. Ez a kialakítási mód lehetővé teszi a műtrágya folyamatos és egyenletes utáncsúszását, egyidejűleg megkönnyíti a szórógép maradék-leürítését és tisztítását. A típusok közötti különbségek a tartálymagasítók méretében és a keretvastagságban vannak.

 

A két különböző keretvastagság mellett – Super és Ultra – a modulprogram hat tartálymagasítóval rendelkezik. Az 1700 ill. 2000 literes tartálytérfogathoz az Amazone keskeny, 2,22 méteres feltöltési szélességet kínál. A nagyobb, 2,71 méter széles feltöltésű nagyobb magasítók a 2200, 2700, 3200 ill. 4200 literes össztartalmú szórógépek esetén használhatók.

 

A 3200 kg hasznos terhelésre valamint 36 m-ig használható szórásszélességgel rendelkező, súlypont-optimalizált ZA-TS Super munkagéppel 1700 – 3200 literes tartálymagasítók kombinálhatók. A 4500 kg hasznos terhelésre és 54 m-ig használható szórásszélességű erősebb ZA-TS Ultra munkagépre ezzel szemben 2200 – 4200 literes, négy magasító szerelhető fel.

Valamennyi modell tartozéka a teljesen nemesacélból gyártott TS-szórószerkezet a tárcsa-integrált Auto-TS határszóró egységgel. Ezzel a határszóró egységgel, melyet a vezető be- és ki tud kapcsolni, a műtrágyát célzottan lehet kijuttatni egészen a szántóföld széléig. Ezzel a szélterületeken is el lehet érni a legnagyobb pontosságú keresztirányú elosztást, ami eddig nem volt lehetséges. Ez az eddigi határszórási eljárással összevetve szignifikánsan magasabb hozamot eredményez a határszórási tartományban.

 

Valamennyi ZA-TS szórógép ezen felül rendelkezik az ISOBUS szabályzó-elektronikával. Az ISOBUS-nak köszönhetően ezen munkagépek vagy az Amatron 3, CCI 100 vagy Amapad ISOBUS terminálokkal vagy minden, tetszés szerinti más ISOBUS terminállal kezelhetők. Választható módon van lehetőség a szórógépeket a jövőben vagy mérlegtechnikával vagy anélküi is megrendelni. A mérleges szórógépeket ezen felül dőlés-érzékelővel is fel lehet szerelni.

 

Az összes típus létezik Tronic -vagy Hydro-verzióban. A Tronic a nyolc részre szakaszolható, a mennyiségfokozatos csökkentésével, a hydro-verziók hidraulikusan hajtott szórótárcsáival a nyolc szakasz kapcsolása a szórótárcsák mennyiségi- és fordulatszám-beállítással lehetséges. Mindkét verzió felszerelhető az automatikus GPS-Switch automata szakaszolóval.

 

A szórógépek fedőponyva-görgőinek működtetéséhez az Amazone választható módon kézi vagy távvezérlést kínál a hidraulika hengereken keresztül. Ezen felül alternatív megoldásként a billenthető görgős- és leállító berendezéshez egy egyszerű leállító berendezés is rendelkezésre áll.