BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Az Amazone csoport 10000 eurót adományoz a világ éhezőit segítő szervezetnek

Click for kibővített megtekintéséhez 

2014. június 27-én került sor a 10000 euró adomány hivatalos átadására az Amazone csoport részéről a német éhezőket megsegítő szervezet részére. A német éhezőket megsegítő szervezet képviselőjeként Vera Schernus, a vállalati együttműködési referense Hasbergen-Gaste-ban a szimbolikus adományozásról szóló csekket vette át Christian Dreyertől, az Amazone ügyvezetőjétől és René Hüggelmeier személyügyi vezetőtől.

Az adomány alapja egy aranyszínű ZA-M típusú műtrágyaszóró gép kisorsolása volt a 2014 májusi Amazone Amatechnica kiállítás látogatói között. A nyeremény eladása folyamán az Amazone-csoport általi gyűjtés során jött össze a most adományozott 10000 euró összeg.

Az éhezőket megsegítő szervezet az adományt Indiában foga felhasználni a „Tartós integrált mezőgazdaság” elnevezésű projektben. A projekt célcsoportja 4500 család a gazdálkodó törzslakosságból, és alsóbb kasztokból India  Jharkhand és West Bengalen régióiban, akik a mezőgazdaságból élnek. Alapvetése a szegénység és a rossz élelmezési helyzet javítása, a mezőgazdasági termelés növelése, és a piacra jutás javítása. Ennek érdekében a szervezet partnerei helyben oktatásokat végeznek a jobb vetőmag felhasználása, a modern termesztési módszerek alkalmazása és a helyi értékesítés témájában”, ismertette a projektet Vera Schernus a csekk átadása során.

Az Amazone-csoport ebben a projektben, mely 2014 közepétől 2017 végéig tart, mint exkluzív vállalati partner vállal szerepet, és azt ebben az időszakban tovább is fogja támogatni. „Kiegészítve a helyi adománygyűjtésünket itt a régióban az Amazone a nemzetközi szociális tevékenységét is összpontosítani szeretné ebben a projektben. Az Amazone munkatársai között is mutatkozik egyfajta azonosulás a projekttel”, ismertette René Hüggelmeier személyügyi vezető a vállalás hátterét. Ahhoz, hogy a következő években is sikeres legyen az adománygyűjtés, kell hogy legyenek érdekeltségek és gyűjtési alkalmak különböző módjai. Amennyiben lehetséges, be kellene vonni helyben az Amazone munkatársak szakértelmét.

A világ éhezőt megsegítő szervezetet Németország egyike legnagyobb magán segítő szervezeteinek. Egy kézből nyújt segítséget: a gyors katasztrófa-segítségtől az újjáépítésen keresztül egészen a fejlesztési együttműködés hosszútávú projektjeiig a helyi partnerszervezetekkel közösen a segítség az önsegélyezésig elve mentén. Az 1962-es alapítás óta a szervezet több mint 7350 projektet támogatott 2,66 milliárd euróval több mint 70 országban – az éhezés és szegénység nélküli világ megteremetéséért. További információk: www.welthungerhilfe.de.