BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Cirrus

Részletek

Kiváló érvek

Amazone Anhängesämaschine Cirrus, Top Argumente

+ Precíz adagolás és pneumatikus vetőmagelosztás a maximális teljesítmény érdekében
+ Kétféle, választható vetőcsoroszlya: RoTeC pro egytárcsás csoroszlya vagy TwinTeC+ duplatárcsás csoroszlya
+ Nagyméretű és keskeny központi vetőmagtartály, amely nem akadályozza a körkörös kilátást
+ Kétsoros tárcsaborona egység, amellyel a magágykészítés és a vetés egy lépésben megoldható
+ Opcionális mátrix-gumiabroncsok a 40 km/h sebességgel való közúti szállításhoz és a sávos visszatömörítéshez
+ Óriási felszereltségkínálat, pl. crushboard, különféle tömörítőváltozatok, Single-Shoot felszereltség, vetésellenőrző és feltöltőcsiga – minden üzemmérethez megfelelő megoldás
+ A legkorszerűbb ISOBUS technika, amely – pl. GPS-alkalmazások használatával – még nagyobb rugalmasságot és kényelmet biztosít
+ Opcionális TwinTerminal a kényelmes kalibráláshoz

Az ISOBUS kommunikációs rendszerből származó előnyök

Amazone Sämaschine Cirrus 03 Isobus

+ A Cirrus vetőgép az AEF megfelelőségi teszt alapján UT 2.0 minősítésű. Következésképpen ezek az AMAZONE gépek a piacon található összes olyan terminállal kezelhetők, amelyek az UT 2.0 szerint tanúsítottak. Természetesen a Cirrus vetőgép egy idegen ISOBUS kommunikációs rendszerű terminál ISOBUS kompatibilis Section Control licencével is üzemeltethető.
+ Az AMAZONE cég AMATRON 3, CCI 100 és AMAPAD termináljai, valamint az AMAZONE cég összes ISOBUS kommunikációs rendszerű gépe támogatja az AEF tanúsított AUX-N működtetést. Ez azt jelenti, hogy például egy rendelkezésre álló AUX-N kompatibilis többfunkciós kezelőkar billentyűihez, illetve gombjaihoz egyedi funkciók rendelhetők. Tehát minden funkció pontosan ott található ezen a kezelőkaron, ahol a vevő szeretné.

Cirrus – a típusok

+ 3000 literes vetőmagtartállyal – a gyors és fordulékony
Cirrus 3003 Compact (merev), 3,0 m munkaszélesség
Cirrus 3503 Compact (merev) 3,43 m/3,5 m munkaszélesség

+ 3600 literes vetőmagtartállyal – még jobb teljesítmény
Cirrus 4003 (merev), 4,0 m munkaszélesség
Cirrus 4003-2 (összecsukható), 4,0 m munkaszélesség
Cirrus 6003-2 (összecsukható), 6,0 m munkaszélesség

+ 4000 liter űrtartalmú, kétkamrás nyomótartállyal – vetőmaghoz és műtrágyához
Cirrus 4003-C (merev), 4,0 m munkaszélesség
Cirrus 4003-2C (összecsukható), 4,0 m munkaszélesség
Cirrus 6003-2C (összecsukható), 6,0 m munkaszélesség

Cirrus-C vetőmaghoz és műtrágyához

Amazone Sämaschine Cirrus 03

Az egycsúcsos, nyitott tartályos Cirrus mellett létezik az osztott, kétcsúcsos nyomótartállyal felszerelt Cirrus-C változat is. A zárt, kétkamrás tartály megbízható adagolást tesz lehetővé a ventilátor kis teljesítményigénye mellett.
A kétkamrás tartály 60:40 arányban osztott. A Single-Shoot eljárással igény szerint vetőmag és műtrágya, vagy csak vetőmag juttatható ki a vetőcsoroszlyán keresztül. A két, egymástól függetlenül kalibrálható adagolónak köszönhetően két különböző anyag esetén is maximálisan biztosított a mennyiség pontos betartása bármilyen szétválasztó hatás nélkül.

Biztonságos adagoló meghajtás

Cirrus 03 Dosierung

Az adagolórendszer minden fajta vetőmag, és 1,5 – 400 kg/ha vetőmagmennyiség kiadagolására alkalmas. A nagy adagolóhengerek kis kerületi sebességet eredményeznek, és kímélik a vetőmagot. Az apró vetőmagról normál méretű vetőmagra való átállás pillanatok alatt elintézhető az adagolóhenger cseréjével. Az adagolóhengerek teli vetőmagtartály esetén is kicserélhetők. Valamennyi vetőmagfajta mintegy 95%-ához alkalmazható a három alapfelszereltségként szállított adagolóhenger. További hengerek kaphatók pl. kukoricához vagy különleges növénykultúrákhoz.

Szegmenselosztófej

Amazone Anhängesämaschine Cirrus, Segmentverteilerkopf

A szegmenselosztófejnek köszönhetően a pneumatikus vetőgép nagyon flexibilis. Rögtön reagál a gép egyik oldalán lévő, aszimmetrikus művelőutakra anélkül, hogy a gép másik oldalán nem kívánatos vetőmagcsökkenéssel kellene számolni. A szegmenselosztófej segítségével lehetséges az elektronikus féloldalas kapcsolás és a Section Control. A féloldali kapcsolás közvetlenül az elosztófej mögött található.

Előnyei:
+ Elektronikus féloldalas kapcsolás
+ Az átfedés csökkentése vetőmag megtakarítással
+ Minimalizálódik a porképződés a vetőmagtartályban, hiszen nincs vetőmag-visszaáramoltatás

Ágyáselőkészítés és kivetés egy munkafolyamatban

Cirrus 03, Saatbettbereitung und Aussaat in einem Arbeitsgang

A 2 soros tárcsás borona-egység lazítja, morzsolja és egyengeti a magágyat a vetőmag elvetése előtt, így egyesül a két munkafolyamat. A konzerváló gazdálkodás esetén kiegészítésképpen a felső réteghez közeli szalmát tovább szórja szét és keveri be. Még nagyobb sebesség mellett is nagy átmenet jellemzi a 2 soros tárcsás borona-egységet. Szalma vagy idegen tárgy miatti eltömődés nem jön létre. A tárcsák meredek beállítható szöge gondoskodik a különlegesen intenzív átkeverésről. A tárcsaegység munkamélységét haladás közben egyedileg is be lehet állítani. A tárcsák vezetőíven át történő beállítási lehetőségei gondoskodnak a tiszta átmenetről a határ-területen. A második tárcsasor és a mátrix-abroncsok közötti nagy távolság gondoskodik a könnyű vontathatóságról és a nyugodt futásról. A föld-áramlás már a mátrix-abroncsok előtt nyugodt.

Durván vagy finoman fogazott – a megfelelő tárcsa kiválasztása

Amazone Anhängesämaschine Cirrus, Grob gezackt oder fein gezahnt – die Wahl der richtigen Scheibe

A tárcsaborona egységhez kétféle tárcsa válaszható, egy durván és egy finoman fogazott. A durván fogazott tárcsa kiválóan alkalmas mélyebb magágy készítésére. Kialakításának köszönhetően kifejezetten agresszív bedolgozásra és a terménymaradványok felaprítására is használható.
Ezzel szemben a finoman fogazott tárcsa leginkább sekély magágy készítésekor mutatja meg erősségét. Segítségével finomabb talajszerkezet érhető el, ami jót tesz a vetőmag beágyazódásának.

Legjobb tömítés csapágyak részére

Lagerung der Scheiben

A filcgyűrűből és a különleges, kiváló minőségű csúszógyűrűs tömítésből álló kombinált tömítés teljesen lezárja a kétsoros ferde hatásvonalú golyóscsapágyat. Ezért a teljes élettartamra elegendő olajfeltöltéssel el lehet  tekinteni a zsírzógomb használatától. Ennek következtében jelentősen csökken a tárcsásborona karbantartási
költsége. A csúszógyűrűs tömítéseket évtizedek óta használják az építőipari gépek területén lánctalpas járművek futógörgőinek a tömítésére, és ott még a legmostohább körülmények között is teljesen megbízhatóan üzemelnek.

(1) Csúszógyűrűs tömítés kúpos felfogóba szerelve

(2) Kétsoros ferde hatásvonalú golyóscsapágy

(3) 2 x hengeres test (O-gyűrű)

(4) 2 x öntött gyűrű csúszófelülettel

(5) SAE 90 hajtóműolaj-töltet (40 cm3)

 

Gumirugós elemek – biztonságos és karbantartásmentes

Cirrus 03, Gummifederelemente – sicher und wartungsfrei

A tárcsafelfüggesztés két tárcsát kapcsol össze egy egységgé, amely gumirugós elemeken van csapágyazva, és optimálisan illeszkedik a talajegyenetlenségekhez. A beépített gumirugós elemek kiegészítésképpen karbantartásmentes túlterhelés elleni védelemként szolgálnak köves talajok esetén. Így biztosított a tárcsásborona túlterhelés elleni védelme és karbantartást nem igénylő üzemeltetése, továbbá a mindig egyenletes művelési mélysége.

Nagy területteljesítményű szóló vetőgép

Különlegesen ütőképes gépként a Cirrus tárcsaborona egység nélkül is kapható. A tárcsasor nélküli Cirrus az alapfelszereltség valamennyi technikai előnyével rendelkező, kedvező árú alternatívát kínál a szóló vetőgéphez képest, és még a visszatömörítésről sem kell lemondania. Az opcionális crushboard ehhez a felszereltséghez is választható.

Mátrix elv

Cirrus 6003, Matrix-Reifen

A gép legfontosabb darabjai, valamint az egyenletes és gyors kelés biztosítékai az új mátrix-gumiabroncsok. A 400/55R17.5 méretű gumiabroncsok átmérője 880 mm, szélessége 410 mm (4 sor vetés 12,5 cm, ill. 3 sor vetés 16,6 cm sortávolság esetén). A nagy átmérő és az új profil kombinációja biztosítja a nagyon jó saját hajtást – és ezzel a csekély vonóerőt. Ez egy olyan tulajdonság, amely mindenekelőtt gyorsan haladó, passzív talajművelő szerszámokkal felszerelt függesztett vetőgépek esetén nagyon fontos.
Miként az AMAZONE cégnél hosszú évek óta kimutattuk, a mátrix-gumiabroncsok sávos visszatömörítést hoznak létre. A keskeny bordákkal visszatömörített sávok a vetőmag betakarásához több finom szerkezetű talajt bocsátanak rendelkezésre. A gumiabroncsok által létrehozott heterogén talajszerkezet az összes növény számára minden körülmény között optimális növekedési feltételeket teremt.
Az AMAZONE cég a mátrix-gumiabronccsal az első radiális felépítésű, acélbetétes futófelületű gumiabroncsot alkalmazza. Az erősen ruganyos, radiális szerkezeti kialakítás révén a profil csaknem egyformán támaszkodik meg minden sor felett a talajon, és azonos növekedési feltételeket teremt. Szerkezeti kialakításuknak köszönhetően a radiál gumiabroncsoknak kiegészítésképpen nagy előnye, hogy a beállított 3,5 bar nyomás esetén nagyon jó öntisztítást eredményezhetnek. Opcionális bakhátsimítóknak különösen könnyű talajokon lehet értelme.

Alternatív megoldás: AS diagonál abroncsok

Cirrus 03, AS-Diagonalreifen

Olyan telephelyekre, melyek esetén a csírázási feltételek nem annyira érzékenyek, a Cirrus 03-t alternatív megoldásként egyszerűen fel lehet szerelni AS diagonál abroncsokkal hasonló méretben (15.0/55-17). A saját hajtása nagyon jó, ezzel a munkagép könnyen vontatható. A kompromisszumok a célzott visszatömörítésben rejlenek: az AS abroncsok - különösen a szárazabb években - a talajzárást nem tudják olyan jól elvégezni mint a mátrix abroncsok. 

RoTeC pro csoroszlya – az univerzális egytárcsás csoroszlya

Cirrus 03, Optimale Saatgutablage mit dem RoTeC pro-Schar

Annak érdekében, hogy az egyre növekvő vetési sebességekkel számolni tudjunk, a RoTeC pro csoroszlyák rendkívül stabil csapágyazási helyekkel rendelkeznek. A vetőmag definiált lehelyezését a magárok aljára ugyancsak tovább optimalizáltuk: a vetőmag megvezetése röviddel a célhely előtt, valamint a magároknyitó optimalizálása még egyenletesebb vetési mélységet biztosít.
A RoTeC pro csoroszlya nagyon egyenletes és pontosan ellenőrzött mélységvezetését a Control 25 tisztító- és mélységvezető görgő a 25 mm széles talpfelületével éri el. Mivel ez a mélységvezető közvetlenül a csoroszlya oldalára van felszerelve, az ilyen elven működő görgős csoroszlyarendszer pontosabb a csoroszlya után csapágyazott, fixen bekötött mélységvezető görgős rendszernél. A csoroszlyák tartományában kismértékű talajmozgatást eredményez a 400 mm átmérőjű, lapos szögben állított, kopásálló bóracél vetőtárcsából és speciális magárok nyitóból álló kombináció. A csoroszlyanyomáson keresztül a Control 25 mélységvezető görgővel gyorsan, egyszerűen és kényelmesen történik a vetési mélység alapbeállítása sekély és gabonavetés esetén.
Adott esetben a vetőcsoroszlya reteszelő szegmensével 4 beállítási fokozatban szerszámok nélkül utánállítható. Nagyon nehéz termőhelyi adottságok esetén a különösen mély vetéshez a RoTeC pro csoroszlya keskenyebb, Control 10 mélységvezető tárcsával szerelhető fel.

Vetőtárcsa

Amazone Cirrus RoTeC pro-Schar

A 400 mm átmérőjű vetőtárcsa rendkívül kopásálló bóracélból készül. Robusztus felépítése minimálisra csökkenti a kopás lehetőségét. A vetőtárcsa nagy átmérőjének köszönhetően a csoroszlya nyugodtan halad, ami javítja a csoroszlyarendszer lehelyezési pontosságát.

Magároknyitó

A magároknyitó megtisztítja a vetőbarázdát, így biztosítja az optimális talajzárást a vetőmag számára. Úszó rögzítésének köszönhetően a magároknyitó automatikusan megszabadul a földtől és a beszorult terménymaradványoktól. A magároknyitó keményfém kivitele szintén garancia az időtállóságra.

Mélységvezetés

A RoTeC pro egytárcsás csoroszlya felülmúlhatatlan előnye, hogy a csoroszlyavezetés és a visszatömörítés szét van választva. Kövön való áthaladáskor így csak egyszer emelkedik ki a csoroszlya. Emellett a csoroszlya- és a görgőnyomás egymástól függetlenül állítható. Száraz viszonyok mellett kis csoroszlyanyomás és nagy görgőnyomás biztosítható. Nedves viszonyok között pedig nagyobb csoroszlyanyomás és kisebb görgőnyomás. A RoTeC pro egytárcsás csoroszlya nagyon egyenletes és pontosan ellenőrzött csoroszlyavezetését a 10 mm széles talpfelületű Control 10 mélységvezető tárcsa vagy a 25 mm széles talpfelületű Control 25 mélységvezető görgő biztosítja közvetlenül a csoroszlyán. A közvetlenül a csoroszlyán elhelyezett műanyagtárcsák védik az eltömődéstől a barázda mögötti lehelyezési területet, és gondoskodnak a vetőmag pontos lehelyezéséről. A vetési mélység alapbeállítása négy fokozatban, szerszám nélkül lehetséges közvetlenül a csoroszlyán.

Csoroszlyanyomás-beállítás

Cirrus 03. bis zu 55 kg Schardruck

A csoroszlyanyomás a fülkéből, hidraulikus módon állítható a vetési mélység könnyű szabályozhatósága és az adott talajviszonyokhoz való gyors alkalmazkodás érdekében. A RoTeC pro csoroszlya akár 55 kg csoroszlyanyomással is használható. Ekkor a csoroszlyanyomás 100%-a közvetlenül a vetőtárcsára hat. 

Kiváló minőség és megbízhatóság az alábbiaknak köszönhetően:

• Rendkívül szilárd bóracélból készült vetőtárcsa a nagyobb időtállóság érdekében
• Kopásálló vagy öntisztító Control 10 mélységvezető tárcsák és Control 25 mélységvezető görgők a vetési mélység pontos beállításához
• A nyugodt csoroszlyafutás érdekében különválasztott csoroszlyavezetés és visszatömörítés, valamint univerzális beállítás az időjárási viszonyoknak megfelelően

TwinTeC+ csoroszlya – a nagyteljesítményű duplatárcsás csoroszlya

Amazone Anhängesämaschine Cirrus, TwinTeC+-Schar - das leistungsfähige Doppelscheibenschar

A nagyteljesítményű TwinTeC+ csoroszlyával az AMAZONE a lehető legrobusztusabb és legprecízebb duplatárcsás csoroszlyát kínálja a Cirrus vetőgéphez. Akár 100 kg-os csoroszlyanyomásának és kiváló vágóhatásának köszönhetően a TwinTeC+ duplatárcsás csoroszlya a magágyban lévő kemény és rögös talajjal is jól boldogul. A csoroszlya kovácsolt acélból készült alapteste és tartóbilincse a legkeményebb bevetéshez is kellő tartalékkal rendelkezik. A TwinTeC+ duplatárcsás csoroszlya nagy csoroszlyanyomása a szerves anyagok nagy aránya ellenére is nagyon precíz vetést biztosít mulcsvetés közben. Az innovatív, olajkeringtetésen keresztüli csoroszlyanyomás-állításnak köszönhetően a csoroszlyanyomás erősen rögös talajon is állandó marad, így biztosan nem változik a beállított vetési mélység.

A duplatárcsák

A csoroszlya megfelelő vágóképességéről éles, 10°-os állásszögű, előfeszített tárcsák gondoskodnak. A nagy, 380 mm-es átmérő nyugodt járást biztosít. A szellős, 190 mm-es csoroszlyakiosztásnak és a mélységvezető görgő felső csoroszlyatartó általi rögzítésének köszönhetően elegendő szabad hely marad, így munka közben nem kell tartani az eltömődéstől.

Vetőmagterelés

A terelőhosszabbítás és a vetőmagrögzítő garantáltan a barázdagödörbe vezeti a vetőmagot, és megakadályozza a szemek kipattanását. Az alapfelszereltség részét képező belső lehúzó, amely opcióként keményfém lapokkal is rendelhető, tapadó talajon is garantálja a pontos munkavégzést, és jóval biztosabbá teszi a használatot.

Mélységvezetés

Párhuzamosan futó mélységvezető görgő gondoskodik arról, hogy minden csoroszlya vetési mélysége állandó legyen. A Control+ mélységvezető görgők 50 mm, 65 mm és 75 mm szélességben kaphatók. Így a gép a legkönnyebb, kevéssé teherbíró homoktól kezdve a nehéz agyagig minden talajon a legjobb minőségben dolgozik. Emellett a mélységvezető görgőn opcionálisan elhelyezett sárkaparók gondoskodnak a csoroszlya egyenletes vezetéséről még nedves körülmények között is.

A TwinTeC+ csoroszlyanyomás rendszere

Amazone Anhängesämaschine Cirrus, Schardruck TwinTeC+

A csoroszlyanyomás állítása nyomáshatároló szelep segítségével történik, amely a hidraulikus ventilátorkör olajkeringtetésébe van beépítve. Ennek segítségével a csoroszlya biztosan tartja a beállított nyomást. Ez rögös terepen, sekély vetés esetén igazán előnyös lehet.

Mélyedések:
Mélyedésen való áthaladáskor a csoroszlyák még inkább a talajra nyomódnak. Túlnyomás jön létre a csoroszlya nyomóhengerében, ami közvetlenül visszahat az olajkeringtetésre. A csoroszlyanyomás állandó marad.

Dombok:
Dombon való áthaladáskor lesüllyednek a csoroszlyák, nyomáshiány alakul ki a csoroszlya nyomóhengerében, amit a rendszer az olajkörben lévő olaj hozzáadásával egyenlít ki. A csoroszlyanyomás állandó marad.

RoTeC pro csoroszlyával kombinált S ferde magtakaró pálcák

Cirrus 03, Saat bedecken mit dem Exaktstriegel S

A RoTeC pro csoroszlyarendszerrel összekapcsolva a 15 mm vastagságú S ferde magtakaró pálca használható. Ez kopásálló, és jó magtakarásról gondoskodik még a legzordabb üzemeltetési körülmények között is.
Az S ferde magtakaró pálcák végzik el a nyitott vetőbarázdák betakarását és a talaj egyengetését még nagy tömegű szalma esetén is eltömődés nélkül. Az elfordítható csapágyazású magtakaró pálcák követik a talajegyenetlenségeket, és ezzel biztosítják az egyenletes magtakarást szalmamentes vagy nagytömegű szalmával borított területeken egyaránt. Pontosan a kevésbé optimális körülmények közötti vetés esetén, pl. nedves és nehéz talajon mutatkozik meg a ferde magtakaró pálcák hatékonysága.
A magtakaró pálcák nyomását a pálcarugók előfeszítésével, mechanikusan lehet állítani. A pálcanyomás hidraulikus úton történő állítása esetén mindenekelőtt egy minimális és egy maximális értéket kell meghatározni csapok behelyezésével. Következésképpen a magtakaró pálcák nyomása és a csoroszlyanyomás menet közben egyidejűleg, gyorsan és egyszerűen a változó talajviszonyokhoz igazítható csupán egyetlen vezérlőszeleppel.

RoTeC pro csoroszlyával kombinált HD magtakaró görgők

Saat andrücken mit dem Rollenstriegel

Miután lezárta a vetéssort, a HD magtakaró görgősor a vetőbarázdák fölött még egyszer lenyomja a talajt az optimális csírázási viszonyok érdekében. Ezt főként laza, száraz talajokon ajánljuk tavaszi vetésű növények vagy repce vetése esetén. Eróziócsökkentő, hullámos talajfelszín jön létre. Az edzési eljárásnak köszönhetően a magtakaró pálcák különösen hosszú élettartamúak és stabilak. Különös előnye, hogy a tömör gumigyűrűs magtakaró görgősor görgőnyomása a csoroszlyanyomástól teljesen függetlenül állítható be görgőnként 0 – 35 kg értékben.

TwinTeC+ csoroszlyára szerelt magtakaró csoroszlyapálca

Amazone Anhängesämaschine Cirrus, Scharstriegel am TwinTeC+-Schar

Az opcionális felszereltségként kapható magtakaró csoroszlyapálca arról is gondoskodik, hogy a barázdák fölött laza legyen a talaj. Utóbbi főként nehéz talajon, meredek terepen segít megakadályozni az eliszaposodást és a lefolyások kialakulását. Ezt egészíti ki a tarló széthúzása. A magtakaró csoroszlyapálca munkaerőssége szerszám nélkül három fokozatba állítható. A kopás megelőzése érdekében a magtakaró csoroszlya függőlegesen hét fokozatba állítható. A magtakaró pálca parkolóhelyzetbe állítva bármikor használaton kívül helyezhető.

A fordulékony vontatott vetőkombináció: Cirrus 3003 Compact és 3503 Compact

Cirrus 3003 Compact

Kisebb struktúrák részére az új Cirrus-Compakt munkagépek nagyon vonzó megoldás lehet. A Cirrus 6003-2-vel szemben 550 mm-rel kisebb tengelytávolság lehetővé teszi az extrém fordulékonyságot. Így még a kisebb fordulóban is lehetséges a biztonságos munkavégzés. A 3000 literes tartálytérfogatú és a 40 km/h legnagyobb sebességű Cirrus Compact különösen azon üzemek számára megfelelő választás, melyeknek nincs kapacitásuk a szántóföld szélén történő feltöltéshez. Az adott ország KRESZ előírásaihoz igazodva a Cirrus létezik fékezetlen futóművel, kétkörös légfékkel vagy hidraulikus fékkel. 

3,43 méteres és 3,5 méteres munkaszélesség

Amazone Sämaschine Cirrus 03

A 3,5 m munkaszélességű vetőgépet olyan országok és régiók számára fejlesztettük ki, ahol a 3,5 m szállítási szélesség megengedett a közúton. Természetesen a gép tagolt gazdaságok számára is nagyon érdekes alternatíva, mivel ez a vontatott kombinált vetőgép nagyon jól illeszkedik a 21 m-es és 28 m-es művelőút-rendszerbe. Kiegészítésképpen 3,43 m-es munkaszélesség is rendelkezésre áll, úgyhogy pl. 7-es ritmussal 24 m érhető el.

Cirrus 4003 és 4003-2 – 4 méteres vontatott kombinált vetőgép – még nagyobb teljesítmény

Amazone Sämaschine Cirrus 03

A 4 m munkaszélességű Cirrus vontatott kombinált vetőgép mind merev, mind pedig összecsukható gépként kapható. Az összecsukható változat a közúti szállításhoz 3 m-es szállítási szélességre csukható össze.
Ezek a 4 m-es változatok mindenekelőtt közepes nagyságú vállalkozások számára érdekesek, amelyeknél nagy vetőmagmennyiség és így nagy átütő erő szükséges. Az ilyen méretű vállalkozások a vetéstechnikához nem ritkán 170 és 200 LE közötti standard traktort használnak, amely optimálisan illeszthető a Cirrus 4003 és 4003-2 vetőgéphez is.

Cirrus 6003-2 – 6 méteres vontatott kombinált vetőgép – maximális teljesítmény

Cirrus 6003

Nagyobb területteljesítményekhez és nagyobb vállalkozások részére az AMAZONE az összecsukható, 6 m munkaszélességű és 3600 l tartálytérfogatú Cirrus 6003-2 vetőgépet ajánlja.
A Cirrus 6003-2 egycsúcsos tartályváltozata mellett kapható a kétcsúcsos, 4000 l térfogatú nyomótartályos Cirrus 6003-2C a műtrágya és vetőmag egyidejű kijuttatásához.

Kényelmes feltöltés

Amazone Sämaschine Cirrus 03

A fellépést lépcsők, a vetőmagtartályhoz való hozzáférést pedig korláttal felszerelt rakodórámpa segíti. A tartály egyszerű feltöltése zsákos áruval vagy a pótkocsi szállítócsigájával, big-bag zsákkal vagy rakodókanállal történik. Az egyszerűen kezelhető felhajtható fedél légmentesen lezárja a tartályt.

Gyors leürítés

Amazone Sämaschine Cirrus 03

A vetőmag és műtrágya-tartály leürítése gyorsan és egyszerűen zajlik az opcionális gyorsleeresztőn keresztül, melyet jó hozzáférhető módon helyeztünk el a tartályon. Hosszabbításhoz HT- vagy drenázs-csöveket használhatunk.

A Cirrus vontatott kombinált vetőgép különböző AMAZONE ISOBUS terminálokkal kezelhető:

Amazone Anhängesämaschine Cirrus, Ihre Vorteile durch ISOBUS:

+ Az AMAZONE ISOBUS gépek UT 2.0 tanúsítvánnyal rendelkeznek, így bármelyik UT 2.0 típusú ISOBUS terminálról kezelhetők.
+ Minden AMAZONE ISOBUS terminál és munkaszámítógép támogatja az AUX-N szabványt, így bármelyik AUX-N kompatibilis többfunkciós kezelőkarhoz hozzárendelhetők a kezelőparancsok.
+ Az AMAZONE ISOBUS gépek bármelyik ISOBUS kompatibilis Section Control licenccel vezérelhetők.

Az AMAZONE ISOBUS gépek különleges jellemzői:
+ Akár három felhasználói profil és egyedi felhasználói felület is létrehozható a különböző gépkezelők számára.
+ A kezelőmenü optimálisan az ISOBUS terminálok eltérő számú nyomógombjaihoz igazítható.
+ Az egyes gépfunkciók bárhol elhelyezhetők a menürendszerben.
+ A Task Controller (ISO-XML) rendszer teljes értékű dokumentációt biztosít. A Task Controllerrel végzett dokumentáció alternatívájaként az összegző értékek egyszerű rögzítése is lehetséges (megmunkált terület, szükséges idő, kijuttatott mennyiség). A rögzített összegző értékeket képernyőmentés formájában exportálni lehet egy USB meghajtóra (pendrive-ra).

További ISOBUS terminálok

Amazone Anhängesämaschine Cirrus, Weitere ISOBUS-Terminals

Fontos információ
Kérjük, vegye figyelembe, hogy egy más ISOBUS terminál használatakor a rendszer működéséhez szükség van egy kiegészítő Section Control szoftverre, pl. a traktor gyártójának szoftverére. Ezt más ISOBUS terminálok standard verziója gyakran nem tartalmazza.

2 terminálos megoldás
Az olyan kétterminálos megoldás, amely a traktor ISOBUS terminálját és az AMATRON 3, ill. CCI 100 terminált egyidejűleg használja, akkor ajánlott, ha a traktor terminálja nem támogatja a Section Control funkciót, vagy Ön szeretné az AMAZONE gépet az AMATRON 3, ill. a CCI 100 terminállal külön képernyőn ellenőrizni és vezérelni.

AMATRON 3 - munkagépeken átnyúló terminál

Cirrus 03: Maschinenübergreifend einsetzbar: AMATRON 3

A Cirrus esetén valamennyi fontos funkció vezérlését az AMATRON 3 ISOBUS-terminál végezheti. Ez ugyanúgy jelenti a munka-funkciókat mint a funkciós-lehetőségeket a munkagép beállításához, pl. a kalibráláshoz. Az AMATRON 3 egy, több munkagépen is használható ISOBUS terminál vetőgépekhez, műtrágyaszórókhoz és szántóföldi permetezőkhöz, mely optimális mennyiség-vezérlést és kezelést tesz lehetővé.

Alapfelszereltségként rendelkezik a Cirrus egy elektromos adagoló-hajtással. Ez lehetővé teszi az egyszerű leforgatási rutint, és a kijuttatandó mennyiség egyedi megváltoztatását. Az AMATRON 3 terminálon át történő átfogó, elektrohidraulikus vezérlés lehetővé teszi valamennyi funkció mint a forduló-vezérlés vagy a tárcsás borona-egység művelési intenzitás traktorról történő vezérlését. A kezelő-terminál vezérli és felügyeli kiegészítésképpen a művelőút-funkciókat. Ide tartoznak az ésszerű akadály-megoldások a nyomjelző részére. Az új Task Controller egységgel a megbízásokat kényelmesen lehet a PC-n előkészíteni, és USB-stickkel a terminál részére ISO-XML formátumban átadni és feldolgozni. Az AMATRON 3-mal és a Cirrus 03-mal ISO-XML vagy Shape kártyákon keresztül lehet részterület-specifikusan dolgozni.