BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Pantera 4502: igényes megjelenés

Click for kibővített megtekintéséhez 

Az, hogy egy új mezőgazdasági gép nem csak a nagyfokú teljesítményével hanem a jól sikerült külső megjelenésével is ki tud tűnni, bizonyítja az Amazone Pantera 4502 típusú önjáró növényvédő munkagépe. Így a 2013-as Agritechnica kiállításon újonnan bemutatott munkagép elnyerte a 2014-es iF product design kitüntetést, és ezzel az iF címke győztesei közé került. Az iF product design jelöléssel már több mint hat évtizede tűntetik ki a kitűnő design-teljesítményt.

 

A magas rangú kitűntetés az Amazone dizájnerek és az ErgoForm Design iroda munkáját igazolja. Nekik sikerült erőteljes és dinamikus, és egyben egyértelműen szerkesztett formákat kifejleszteni annak érdekében, hogy a munkagép a teljesítőképességét és nagy haladási tempóját külső megjelenésével is erősítse. A fülékből biztosított optimális panoráma-kilátás valamint a funkcionális feltöltési- és hozzáférési koncepcióval is nyert a Pantera, mivel a dizájn értékelése során a felhasználó- és szerviz-tulajdonságokat is nagyon pozitívra ítélték.

 

A forma és megjelenés kombinációjával a „transportation design/special vehicles” kategóriába benevezett Pantera 4502 meggyőzte és kivívta az iF zsűri tetszését, mely a világ számos szakembereiből és dizájn-tervezőiből állt. A zsűri értékelési feltételei között a formai minőség mellett szerepelt többek között a feldolgozás és anyagkiválasztás, az innováció mértéke és a környezeti összeegyeztethetőség, a funkcionalitás és az ergonómia, valamint a rendeltetés vizuális megjelenítése és a biztonság.