BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Pantera 4502 önjáró növényvédő permetezőgép

Tartozék

Növénykímélő Napraforgó Készlet

Amazone Pantera: Das pflanzenschonende Sun Flower Kit

A Napraforgó Készlet kimondottan a Pantera-H számára lett kifejlesztve, hogy magas állományok permetezését vagy műtrágyázását a növényeket kímélő módon lehessen elvégezni. A készlet szárterelőkből, kerékburkolatokból és egy ponyva-csatornából áll. A szárterelő gondoskodik a kerekek előtt növényállomány szétválasztásáról. A ponyvacsatorna kialakításának és flexibilitásának köszönhetően az állomány a nyomtávon belül egy tölcsérfromán keresztül a gép közepe felé terelődik, majd a gép teljes hosszán akadálymentesen, kíméletesen áthalad.

AMATRON 3 – a terminál minden növényvédelmi funkcióhoz

AMATRON 3 – das ISOBUS-Terminal für alle Pflanzenschutzfunktionen

Az AMATRON 3 kezelőterminál lehetővé teszi az előre megadott kiszórási mennyiség (l/ha) teljesen automatikus szabályozását. A kiszórási mennyiség változtatása előre megadott %-os lépésekben lehetséges. Ez a terminál áttekinthető, egyszerű és logikus kezelésével, valamint megvilágított billentyűivel különösen felhasználóbarát. A rendszer ellenőrzéséhez kontrasztgazdag és tükröződésmentes kijelzőt építettünk be. A terminál rendkívül kompakt méretének köszönhetően kevés helyet igényel a traktor vezetőfülkéjében. A két átfolyásmérő használatával a kiszórt mennyiség pontossága különösen kis szórásmennyiségek esetén rendkívül nagy.

A terminál a következő funkciókkal rendelkezik:

A terminál a következő funkciókkal rendelkezik:
+ ISOBUS kommunikációs rendszerű gépek kezelése
+ AMABUS rendszerű gépek kezelése
+ Traktor ECU (elektronikus vezérlőegység) funkció (port a sebességvezérlés és a tengelycsonk számára)
+ Feladatkezelés (Task Controller) a dokumentációhoz
+ Szántóföldi adatok importálása/exportálása pendrive-val
+ GPS-Switch automatikus szakaszolókapcsolás (opcionális)
+ GPS-Track párhuzamos haladást segítő sorvezető (opcionális)
+ Opcionális külső fénysoros kijelző GPS-Track párhuzamos haladást segítő sorvezetőhöz
+ GPS-Maps alkalmazási kártyák modul (opcionális)
+ ASD csatlakozófelület RS232 porton keresztül (az előírt értékek továbbításához), pl. N-szenzorok számára

A szériafelszereltséghez tartozó funkciók:
+ Fő- és szakaszoló kapcsolás
+ Digitális nyomáskijelzés
+ Digitális feltöltöttségi-szint jelző
+ Szórókeret-pozíció és szórókeret-reteszelés kijelzése

Különleges funkciók:
+ Habjelző berendezés
+ Vég-, illetve szegélyfúvóka kapcsolás
+ Előzetesen kiválasztott összecsukás a keret egyoldali szélességcsökkentéséhez
+ Profi-kapcsolás a szórókeret egyoldali összecsukására, vagy oldalszög-beállítás (csak 1 vezérlőkészülék szükséges)
+ DistanceControl – automatikus szórókeret-talajkopírozás
+ Komfortcsomag – távvezérelt permetlé-körfolyamat
+ GPS-Switch, GPS-Track és GPS-Maps

AMACLICK

AMACLICK

A különleges növénykultúrákban és a fészkek kezelése esetén gyakran kell az egyes részszakaszokat a szórókeret közepén be- ill. kikapcsolni. Az AMACLICK e feladat esetén egy ergonomikus kezelőegység, amely mind a többfunkciós markolattal, de egyedül egy ISOBUS terminállal is üzemeltethető. 

AmaPad – Különösen kényelmes módja a mezőgazdasági gépek vezérlésének

Amapad

Az AmaPad nagyfelbontású, nagy kontrasztú és tükröződésmentes 12,1 colos Multitouch színes kijelzővel rendelkezik. Az AmaPAD kezelése kizárólag érintéssel történik. A praktikus „MiniView koncepcióval” azokat az alkalmazásokat, amelyeket jelenleg nem kezel aktívan, azonban ellenőrizni kíván, áttekinthető módon oldalt megjelenítheti. Szükség esetén ezek „ujjal megérintve” felnagyíthatók. Annak lehetősége, hogy a „műszerfalhoz” egyénileg kijelzéseket rendelhet, kiegészíti a kezelés ergonómiáját. A GPS-Switch pro szakaszkapcsolás mellett a GPS-Track pro funkcióval szintén egy kiváló, professzionális párhuzamos nyomkövető rendszer áll rendelkezésre integrált fénysorral szériafelszereltségként.

Az AmaPAD előnyei:
• Különösen kis tükröződésű 12,1 colos multitouch színes kijelző
• Alapfelszerelésként HighEnd felszereltség GPS-Maps pro, GPS-Track pro és GPS-Switch pro rendszerekkel
• Bővített MiniView-koncepció
• Kormányautomatika kiépítése lehetséges, az automatikus GPS-Track Auto nyomvezetésnek köszönhetően
• Nappali és éjszakai mód

A terminál tulajdonságai:
• ISOBUS kompatibilis valamennyi AMAZONE és más gyártmányú ISOBUS géppel
• Két 2.0-ás USB-port adatátvitelhez
• Wi-fi modul (USB-adapteren keresztül)
• Távkarbantartás lehetősége interneten keresztül
• Csatlakozó szenzorok SCU-L adapteren keresztül történő csatlakoztatására (pl. N-szenzoroknak)
• GPS-interfész
• Fényérzékelő a kijelző fényerő beállításához

Az alábbi alkalmazás lehetséges:
• Task Controller – feladatkezelés és ISO-XML formátumú alkalmazási térképek
• GPS-Maps pro – alkalmazási térképek Shape formátumban
• GPS-Switch pro – automatikus forduló- és szakaszkapcsolás akár 128 szakasszal
• GPS-Track pro – párhuzamos nyomkövető rendszer integrált fénysorral
• GPS-Track Auto – automatikus nyomvezetés (Pantera-nál)

GPS-Switch AMATRON 3 AMAPAD részére

Pantera 4502

Ez a GPS-támogatott fedélzeti számítógép rendszer automatizálja a munkagép helypontos kapcsolását a fordulóban, a kifutókban és az ékekben. Figyelembe veszi a fogásszélességet és a szakaszolók elrendezését. Az automatikus GPS-Switch szakaszolókapcsolás pontosságot, kényelmet és biztonságot nyújt: egyszerűen válassza ki a kívánt átlapolási szöget, és bízza a kapcsolást az automatikára. Így lehet olyan különleges kihívásoknak megfelelni mint a nagy fogászélességek, korlátozott látási viszonyok alkonyat/sötétség esetén vagy magas állomány esetén. Pluszként: Ön növényvédőszert tud megtakarítani és kíméli a környezetet. A vezető teljes mértékben az ellenőrzésre tud koncentrálni.

GPS-Maps AMATRON 3 és AMAPAD számára

Pantera 4502

A két terminállal a shape-formátumú alkalmazás-kártyákat lehet GPS-alapon feldolgozni.
Meg lehet adni közvetlenül vagy a kijuttatandó mennyiséget vagy az előirányzott hatóanyagot. A mennyiségeket a terminálon még össze lehet egyeztetni.
Az alapfelszereltségű Task Controllerrel az ISO-XML-formátumú alkalmazás-kártyákat is fel lehet dolgozni.
 

GPS-Track AMATRON 3 és AMAPAD részére

Amazone Pflanzenschutzselbstfahrer Pantera 4502, GPS Track

A GPS-Track párhuzamos haladást segítő eszköz normál segédeszközként használható a szántóföldön történő tájékozódásban. Különböző nyom-módokkal rendelkezik, mint pl. A-B vonal vagy a kontúr-haladás valamint rendelkezik akadály-funkcióval is. A nyomvonalak egyértelműen vannak átszámozva. Az ideális vonaltól történő eltérés grafikusan jelenik meg a kijelzőn, az egyértelmű kormányzási javaslatok tartják Önt a nyomvonalon. A következő művelőút távolsága is pontosan jelenik meg – az ideális tájékozódást segítendő, pl. a helyes kukoricasor megtalálása közben.

A képen az AGI-4 vevő látható a szakaszolókapcsoláshoz és az automatikus kormányzáshoz.

GPS-Track Auto az AMAPAD rendszerhez (automata kormányzás)

Az opcionális rendszer a kifejezetten a Pantera gépekhez kifejlesztett, előre beszerelt hidraulikus készletből (Steer ready csomag) és az EGNOS- vagy az opcionális RTK korrekciós jellel rendelkező AGI-4 vevőegységből áll.

Pantera 4502-H – megnövelt rugalmasság

Amazone Pflanzenschutzselbstfahrer - Erhöhte Flexibilität mit dem Pantera 4502-H

A kezelő terminál egyetlen gombjának megnyomásával a járművezető akár 1,70 m szabadmagasságig is felemelheti a gépet. Amikor a gép megemelt pozícióban van, a nyomtáv 2,10 és 2,60 m között állítható. A Pantera 4502-H a magasabb súlypont ellenére is nagyon stabil, és ugyanolyan rugalmasan használható a különböző kultúrákhoz és sorszélességekhez.
Az AMAZONE megoldásának különlegessége abban rejlik, hogy rendkívül széles nyomtáv-spektrumot tesz lehetővé. Így a gép nyomtávja normális működés esetén, amikor csak 1,25 m szabad magasság szükséges, 1,80 m és 2,40 m között változtatható. Különösen a bérvállalkozóknak hasznos ez, akik rugalmasan szeretnék nyújtani növényvédelmi szolgáltatásaikat a különböző ügyfeleknek és kultúrák esetében; ily módon még normál alkalmazások esetén is csekély nyomtávval tudnak dolgozni a kisméretű régiókban. A Pantera 4502-H permetezőgép esetében ezért jelentősen bővül a növényvédelmi alkalmazások spektruma, aminek köszönhetően megnövekszik a gép kihasználtsága.

Automatikus nyomvezetés
A GPS segítségével működő automatikus kormányrendszer mellett a Pantera 4502-H permetezőgép felszerelhető Reichhardt gyártmányú sorérzékelőkkel is. Ezek optimálisan használhatók a Pantera permetezőgép olyan sorkultúrák mentén történő vezetésére, mint a kukorica vagy a napraforgó. Alternatívaként a Reichhardt vállalat ultrahangos érzékelőjét is lehet használni automatikus nyomvezetésre.

Emelőmodul

Amazone Selbstfahrende Feldspritze Pantera 4502, Hubmodul

Az opcionális Hubmodul 700 emelő modul segítségével a Super-L szórókeretet további 70 cm-rel lehet megemelni. Ezzel az emelő modullal a Pantera H permetezőgép alkalmazási magassága eléri a 3,70 m – a fúvóka alsó szélétől mérve. Az emelőmodul minden futóműváltozathoz kapható.

Növények és gépek nagyobb védelme

Amazone Selbstfahrende Feldspritze Pantera 4502, Mehr Schutz für Maschinen

A még jobb védelem érdekében az AMAZONE a szériakivitelbe tartozó kerékmotor-burkolatotok mellett a kerékhajtás- burkolatokkal, a szálosztókkal és a padlóborítással további három különleges felszerelést kínál a Pantera-H modellen.

Pantera 4502-W

Amazone Selbstfahrende Feldspritze Pantera 4502-W

A Pantera 4502-W 2,25 m – 3,00 m közötti nyomtávállítással van felszerelve. A „Controlled Traffic Farming”-rendszerekben ez az opció nagyon jó alternatív megoldás. Ez a felszerelés akkor is előnyös, ha a burgonya állományokban művelőutak nélkül dolgoznak: négy sor burgonya a munkagép alatt nagyfokú stabilitást eredményez, és gondoskodik a csekély növényi károsodásról.

Intelligens logisztika

Amazone Pflanzenschutzselbstfahrer Pantera 4502 Zugmaul

Az opcionálisan kapható vontatószerkezettel a Pantera akár egy 16 t össztömegű, kéttengelyes lajtoskocsit is el képes vontatni. Ezzel még akár 1 emberes munkavégzés esetén is nagyon magas napi termelési hozamokat lehet elérni.

AutoLift vagy DistanceControl? Ön választ!

Amazone Pflanzenschutzselbstfahrer Pantera 4502 Distance Control

Az AutoLift (szériafelszereltség) automatikus szórókeret-kiemelő a gép minden kikapcsolásakor a kívánt magasságra emeli ki a szórókeretet. A permetezés indításakor pedig ismét leengedi a célmagasságra. Alternatívaként a DistanceControl automatikus szórókeret-vezetés is rendelhető, ez egy ésszerű speciális  elszereltség.

A DistanceControl használatakor a szórókeret követi a növényállomány felületét, a sorvégi fordulóban a rendszer automatikusan elvégzi a kiemelést, munka közben pedig szabályozza a magasságot és a dőlést.
A DistanceControl lehetővé teszi a magasság és a dőlésszög automatikus szabályozását, illetve az oldalszög és a dőlésszög beállítását a Profi 2 behajtás használata esetén.
A járművezető a megfelelő növényvédelemre koncentrálhat, miközben a számítógép optimálisan vezeti a szórókeretet!

DistanceControl/DistanceControl plus – 2 vagy 4 érzékelővel

Amazone Pflanzenschutzselbstfahrer Pantera 4502, DistanceControl plus:Mit 2 oder mit 4 Sensoren

A DistanceControl teljesen automatikus szórókeret-vezető rendszer 2 érzékelővel míg a DistanceControl plus rendszer 4 érzékelővel szerelhető fel.
A DistanceControl sok esetben optimális magasságban és dőlésszöggel vezeti a szórókeretet az állomány fölött, így mindig megtartja az optimális távolságot a fúvóka és a célfelület között. Bizonyos kedvezőtlen körülmények között azonban nem elegendő két érzékelő. Különösen erősen eltérő fejlettségű növényállományok esetén, illetve részleges megdőlt gabonát tartalmazó területeken előfordulhat, hogy a szórókeret lesüllyed a növényállományba. Ebben az esetben a négy érzékelővel felszerelt, pcionális Distance- Control plus rendszer nyújthat segítséget.
A rendszer mindig azt az érzékelőt veszi figyelembe a párhuzamosan csatlakozó négy érzékelő közül, amelyik a legközelebb van a célfelülethez. Ez a megoldás még extrém körülmények között is garantálja a szórókeret optimális vezetését a növényállomány felülete mentén.

A határfúvókák kapcsolása - négy változat minden igényhez

Amazone Pflanzenschutzselbstfahrer Pantera 4502, Randdüsen

1.) Kiegészítő fúvókakapcsolás
A rendes munkaszélesség kiterjeszthető egy aszimmetrikus fúvóka hozzákapcsolásával. Ez különösen akkor fontos, ha művelőutak közötti távolság nem elég pontos.

2.) Határfúvóka-kapcsolás
Két érzékeny növénykultúra között éles szélű permetezés valósítható meg határfúvókák segítségével, amelyek pontosabban korlátozzák a szórásképet.

3.) Végfúvóka-kapcsolás
A végfúvóka-kapcsolás segítségével be lehet tartani az érvényben lévő előírást, mely szerint a tábla szélétől egy méter távolságig szabad csak permetezést végezni.

4.) Külső részszélesség lekapcsolva - DUS aktív
A peremfúvókák közvetlen elektromos kapcsolása. Minden fúvókatest be van építve a DUS rendszerbe!

Egyedi fúvókakapcsolás AmaSwitch és AmaSelect

Amazone Anhängefeldspritze UX, Einzeldüsenschaltung AmaSwitch und AmaSelect

Pontos kapcsolás 50 cm keretszakasszal:
Az egyedi fúvókakapcsolás legfőbb előnye, hogy kis keretszakaszokkal még pontosabban lehet dolgozni ék alakú területeken, kinyúló területeken, valamint fordulóknál is. Jelentősen, a hagyományos Section Control szakaszolókapcsoláshoz képes pl. a fordulóknál akár 85%-kal is csökken az átfedés. A GPS-Switch és az egyedi fúvókakapcsolás a munkaszélességtől és a keretszakaszok számától az eddig alkalmazott növényvédelemhez képest jelentős anyagmegtakarítást eredményez. Ha az AmaSwitchet vagy az AmaSelectet a GPS-Switch automatikus forduló- és szakaszolókapcsolással kombinálja, az egyes fúvókák 50 cm-es keretszakaszokban automatikusan kapcsolhatók.

DUS pro nagynyomású cirkulációs rendszer:
Az AmaSwitch és az AmaSelect szériafelszereltségének része a DUS pro nagynyomású cirkulációs rendszer. A DUS pro megakadályozza a lerakódásokat a kúpos permetlévezetékben, valamint gondoskodik az egyenletes permetlé-koncentrációról. A nyomás alatti cirkulációs rendszernek köszönhetően az összes fúvóka bármikor használható a teljes munkaszélességben. Ezenkívül a permetlé az egyes keretszakaszok lekapcsolása, valamint fordulás, illetve szállítás esetén is folyamatosan a keringési rendszerben marad. Így elkerülhetők a lerakódások, az eldugulás vagy az oldat szétválása a permetlévezetékekben.

AmaSwitch egyenkénti fúvókakapcsolás

Amazone Anhängefeldspritze UX, Einzeldüsenschaltung AmaSwitch für Super-S2- und Super-L2-Gestänge

AmaSwitch egyenkénti fúvókakapcsolás:

Sok, a piacon kapható növényvédelmi permetezőgép klasszikus keretszakasz-armatúrával rendelkezik. A klasszikus keretszakasz gyakran 3 és 5 méter között van. A traktor vezetője által elvégzett manuális keretszakasz-kezelés során a kapcsolási pontok pontossága miatt ennél kisebb keretszakasz alkalmazása gyakran nem volt ésszerű. A GPSSwitch-en keresztüli automatikus szakaszolókapcsolásnak köszönhetően precízebb kapcsolási pontok használhatóak még kisebb keretszakaszokkal, ezáltal értékes növényvédőszer takarítható meg. Az AmaSwitch révén az AMAZONE egyszerű és pontos megoldást kínál az automatikus szakaszolókapcsolásra az 50 cm-es keretszakasszal. Az AmaSwitch kedvező árú alternatívát jelent azoknak a felhasználóknak, akik számára nem fontos az elektromos fúvókakapcsolás, ugyanakkor szeretnének élni az ék alakú területeken és az átfedéseknél az 50 cm-es szakaszolókapcsolás rendkívüli pontossága által nyújtott előnyökkel. Szériakivitelben az AmaSwitch rendelkezik a DUS pro nagynyomású cirkulációs rendszerrel és ezen kívül felszerelhető egy LED-es fúvókamegvilágítással is.

Háromszoros fúvókatartó, elektromos be- és kikapcsolással:

Az AmaSwitch technika elektromos fúvóka-be/kikapcsolóval ellátott hagyományos, manuális kezelésű 3-szoros fúvókatartón alapul. A nyitásról és a zárásról egy elektromos szelep gondoskodik, amely  közvetlenül a fúvókatestre van felszerelve. Ezáltal a GPS-Switch-el együttműködve nagyon pontos, 50 cm-es keretszakasz kapcsolható az ékekben és fordulókban. Az 50 cm-es keretszakaszú automatikus kapcsolás mellett a keretszakaszok szabadon is konfigurálhatók.

AmaSelect egyenkénti fúvókakapcsolás

Amazone Anhängefeldspritze UX, Einzeldüsenschaltung AmaSelect für Super-L2-Gestänge

Legkorszerűbb alkalmazástechnika:
Az AmaSelect egyedi fúvókakapcsolás elektromos be- és kikapcsolással rendelkező négyszeres fúvókatartóból, valamint kiegészítő fúvókaátkapcsolásból áll. Így a GPS-Switch-en keresztül kapcsolható 50 cm-es keretszakaszon kívül a rendszer elektromos átkapcsolási lehetőséget is kínál a négy felszerelt fúvóka között, ami a kezelői terminálon keresztül vagy akár teljesen automatikusan is végezhető. A négyszeres fúvókatartón belüli minden egyes fúvókához az optimális nyomástartomány megadásával a rendszer a beírt adatoknak megfelelően automatikusan átkapcsolja a fúvókákat. Így például lehetőség van egy második fúvóka rákapcsolására, vagy nagyobb fúvókára átkapcsolásra, ha valamelyik fúvóka elhagyja az optimális nyomástartományt. Ugyanakkor tetszőleges számú keretszakasz és ugyancsak tetszőleges számú fúvóka is konfigurálható szabadon. A különböző művelőút-rendszerrel rendelkező gazdák és bérvállalkozók esetében a fúvókák átkapcsolása gyors és egyszerű alkalmazkodást jelent a mindenkori munkaszélességhez. Szériakivitelben az AmaSelect a DUS pro nagynyomású cirkulációs rendszerrel, valamint LEDes fúvókamegvilágítással van felszerelve.


HeightSelect
A HeightSelect segítségével (csak az AmaSelect és ContourControl funkciókkal együtt) most a szórókeretek és a célkultúra közötti távolság is folyamatosan és automatikusan illeszthető a fúvókák távolsága és típusa függvényében. Ha be van kapcsolva a fúvóka, akkor az automatikus szórókeret-vezetés szabályozza a célfelület mindenkori megfelelő távolságát. Ez az automatizálás javítja az alkalmazott növényvédőszer hatékonyságát, és jelentős terhet vesz le a vezető válláról.

50 cm-es vagy 25 cm-es fúvókatávolság
Az AmaSelect fúvókatartó opcionálisan egy hosszabbító készlettel szerelhető fel a 25 cm-es fúvókatávolsághoz. A speciális 80°-os fúvókákkal együtt ez azzal az előnnyel jár, hogy a célfelület távolsága 50 cm alá is csökkenthető. Ezen kívül ez a változat kiegészíthető az opcionális HighFlow kivitellel a rendkívül nagy felhasznált mennyiségű alkalmazások számára.

Folyékony műtrágyázás – Bevált megoldások a nagy teljesítmény érdekében

Pantera 4502 Flüssigdüngung

A Pantera különösen jól használható folyékony műtrágyázásra: a kimagasló minőségű műanyagok, a jó  fényezés és a nemesacél szinte kizárólagos alkalmazása hosszú élettartamot biztosít folyékony műtrágyázás esetén is.
Az AMAZONE a folyékony műtrágya durva cseppes elosztásához a többlyukas fúvókákat (3 vagy 7 lyuk) vagy az FD nyelves fúvókákat ajánlja.
A Super-L2 szórókeret igény esetén felszerelhető egy második permetlé-vezetékkel. Az eltolt fúvókatartók ilyenkor csúszótömlők felszerelését teszik lehetővé 25 cm távolságban. A rozsdamentes acél nehezékek nyugodtabb mozgást biztosítanak a lelógó csöveknek az állományban.