BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Elektronika

Az elektronika az Intelligens növénytermesztés egy fontos alkotóelemévé vált, mivel az a gyakorlat számára értelmes, új technológiák sokszínűségét kínálja. Így az érzékelés-, vezérlés- és szabályozási technológiák lehetővé teszik az üzemi anyagok érezhető megtakarítását, hozzájárulnak a hozampotenciálok még jobb kiaknázáshoz, és egyúttal kímélik a környezetet. Másfelől pedig a hozam számára fontos paraméterek (talaj és hozamértékek) és munkaadatok rögzítése valamint azok dokumentálása és kiértékelése mind jobban automatizálható.

Az IT-Farming az Amazonetól, áttekintés

IT-Farming von AMAZONE im Überblick

Az Amazone az elektronika területén végzett munkáit az IT-Farming kulcsszó alatt foglalja össze. A középpontban az Amapad ISOBUS-egység található mint univerzális kezelő-terminál, annak érdekében, hogy a vetőgépek, permetezőgépek és műtrágyaszórók kezelését, felügyeletét és dokumentációit optimalizálni lehessen. A meghatározott, definiált és a nyilvános portokon keresztül az Amapad egyidejűleg különböző további IT-Farming technológiákkal történő adatcsere hálózatának középpontjában található.

Munkagépspecifikus számítógépek

Die maschinenspezifischen Terminals

A munkagép kezeléséhez alapfelszereltségként kínálja az Amazone vásárlói számára a munkagépspecifikus terminálokat, számítógépeket. Ezek működésükben és megjelenésükben az adott munkagépre vannak tervezve, és ennek megfelelően költséghatékonyak. Az alapterületek a bizonyos funkciók elektronikus távvezérlése valamint a különböző fontos paraméterek kijelzése.

Az AmaTron 4 terminál

AmaTron 4 teaser1.jpg

Az AMAZONE az AmaTron 4 új ISOBUS terminállal és annak 8 collos többérintős színes kijelzőjével olyan ISOBUS terminált fejlesztett ki, amellyel a legnagyobb természetességgel lehet menet közben dolgozni.

Az Amatron 3 - Egy mindenkiért

Der Amatron 3 - Einer für alles

Az Amatron+ egy univerzális kezelőplattform vetőgépekhez, permetezőgépekhez és műtrágyaszórókhoz, mely lehetővé teszi a munkagépfunkciók, mennyiségvezérlések és az ellenőrzés optimális kezelését. A kezelése áttekinthető és logikus. A munkagépátfogó, grafikus-képes kezelőterminálként az Amatron+ jelentősebb, nagyobb fokú működési tartományt biztosít mint a munkagépspecifikus terminálok.

Az AMAPAD terminál

Terminal AMAPAD

Az innovatív AMAPAD kezelő-terminállal az Amazone teljeskörű és nagyértékű megoldást kínál olyan GPS-alkalmazásokhoz mint az automatikus, GPS-alapú szakaszolókapcsolás, kormányrendszerek valamint a Precision-Farming.

GPS-Switch - automatikus szakaszoló-kapcsolás

GPS-Switch

A GPS-Switch lehetővé teszi egy GPS-vevővel az AMAZONE szántóföldi permetezőgépeinek, műtrágyaszóróinak és pneumatikus vetőgépeinek a pozíció-pontos kapcsolását (be- és kikapcsolás, szakaszoló-kapcsolás).

GPS-Track az AMATRON 3 részére

GPS-Track

A GPS-Track egy párhuzamos haladást segítő eszköz, melyet Ön a GPS-Switch-terminállal tud kombinálni. A rendszer valamennyi, újonnan kiszállított GPS-Switch-csomaggal kombinálható és valamennyi már működő GPS-Switch-rendszerhez utólagosan is ki lehet építeni.
Ha Ön a párhuzamos haladást segítő eszközbe szeretne beruházni és már használja a GPS-Switchet, akkor már nem kell egy további rendszerbe fektetnie, hanem egész egyszerűen meg tudja venni hozzá a megfelelő szoftver-modult és azt installálhatja. A GPS-Trackot nem csak műtrágyaszórók és permetezőgépek használata esetén tudja alkalmazni, hanem más munkagépekkel együtt is, mint pl. talajművelés, folyékonytrágya-kijuttatás stb.

GPS-Maps AMATRON 3-hoz

GPS-Maps für AMATRON 3

Az ISO-XML-adatmenedzsment mellett a terminál megbízás-kezelése képes arra, hogy applikációs (alkalmazás) kártyákat dolgozzon fel. Ezáltal, céltól és termináltól függően, több lehetőség is kínálkozik a részterület-specifikus applikációhoz – kártyától és érzékelőtől függően. Azt, hogy melyik rendszer alkalmas az Ön feltételeihez és igényeihez és majd melyik kerül felhasználásra kerül, Ön egyedül mint felhasználó dönti el.