BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Függesztett műtrágyaszórók: különböző műtrágyák egy munkafolyamatban történő pontos kijuttatásához

Letöltés média csomag

Click for kibővített megtekintéséhez 

A ZA-V vagy a ZA-TS típusú függesztett műtrágyaszóró használata különösen azon üzemeltetők részére lehet nagyon érdekes opció, akik két különböző műtrágyafajtát szeretnének egy munkafolyamatban pontosan kijuttatni. Más módon mint a vegyes műtrágyák egy műtrágyaszóróval történő kiszórása esetén ezen variációnál minden szórógépet optimálisan lehet az adott műtrágya tulajdonságaihoz beállítani, ezzel mindkét műtrágya tökéletes keresztirányú kiszórását érhetjük el. A dupla szórógép-használat ezen lehetőségét az Amazone most mutatja be újdonságként.

Ha a függesztett műtrágyaszórót a traktor elejére szereljük, akkor a szórómű nem hátra hanem előre dolgozik. Ennek megfelelően a szórógép használata közben tükörképszerűen kell gondolkodnunk. Annak érdekében, hogy a felhasználónak ne kelljen „fordítva” gondolkodnia, az Amazone kifejlesztett egy szoftvert a mellső függesztett műtrágyaszórók részére, amellyel a szórófunkciókat oldalt-megcserélve lehet bemutatni.
Így magát a mezsgye-, határ- és árokszórást gond nélkül lehet a helyes oldalon kapcsolni. A Section Control használatához a SwitchPoint optimális kapcsolási pontját is tükrözve mutatja a szoftver. Mivel a mellső függesztésű szórógép esetén a szórási terület a munkagép előtt messzebre kerül, így a kapcsolási pontnak is a szórógép előtt kell lennie.

A mellső függesztésű szórógépnek a közúti közlekedésben történő részvételéhez be kell tartani a törvényben előírt feltételeket. Ez különösen a világításra valamint a látótérre vonatkozó előírásokat érinti. Annak érdekében, hogy valamennyi, a világítással kapcsolatos követelményt be lehessen tartani, az Amazone saját világítás-csomagot ajánl fehér határolófénnyel és kiegészítő fényszórókkal.