BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Pantera+ még nagyobb kapaszkodó képességgel

Letöltés média csomag

Click for kibővített megtekintéséhez 

A fokozatmentes hidrosztatikus hajtásával az Amazone Pantera típusú önjáró permetezőgépe nehéz használati körülmények között is megállja a helyét. Nagyon jó erőleadással rendelkezik a talajra és az akár 27 %-os kapaszkodó képességgel az általános követelményeket teljes mértékben teljesíti. De vannak olyan esetek, pl. nagyon meredek területek, ahol még nagyobb kapaszkodó képességre van szükség. Az ilyen munkára ajánlja az Amazone most a Pantera+ önjáró permetezőgépet. Ennél a Plus-verziónál a kerekenként hidrosztatikusan, fokozatmentesen hajtott bolygókerekes hajtóművek kisebb, 1:30 áttétellel vannak szerelve a szériafelszereltségű 1:23,5 áttétel helyett. Ennek köszönhetően a Pantera+ akár 34 %-os emelkedőkre is fel tud menni – ez mintegy 25 %-kal több, mint az alapkivitel. A kisebb hajtásáttét 40 km/h maximális haladási sebességet tesz lehetővé 50 km/h helyett.

A Plus-csomag valamennyi Pantera-típus számára rendelkezésre áll, a Pantera-W és a Pantera-H számára is, melyekkel a nyomtávolság és a szabad hasmagasságra vonatkozóan a legkülönbözőbb követelményeket is teljesíteni lehet. A korábbi Pantera 4502 sorozatú permetezőgépek átszerelése is lehetséges.

Az Amazone a Pantera 4502 típusú önjáró szántóföldi permetezőt 4500 literes tartálytérfogattal, és a 21 m – 40 m munkaszélességű Super-L2 szórókerettel kínálja. A Pantera speciális tandem futóműve nem csak jól alkalmazkodik a talajegyenetlenségekhez, hanem biztosítja a nagyfokú stabilitást a hegyoldalon. A szintszabályozott, hidropneumatikus rugózásnak köszönhetően a Pantera vezetője optimális kényelmet érezhet. A speciális futóműkialakítás és a bevált Amazone szórókeret-felfüggesztés kombinációja még nehéz feltételek mellett is gondoskodik az optimális, nyugodt szórókeret-helyzetről.