BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Az Amazone bemutatja az XTender-T típusú függesztett tartályt

Letöltés média csomag

Click for kibővített megtekintéséhez 

Új az Amazone-nál az XTender-T, egy rugalmasan alkalmazható függesztett tartály egytengelyes futóművel. Az XTender-T azon üzemek számára készült, melyek kultivátorral vagy kompakt tárcsával történő talajművelés közben műtrágyát és/vagy vetőmagot is szeretnének kijuttatni. Az XTender-T pl. használható a kombinált kiegyenlítő műtrágyázáshoz a szalmalebomláshoz vagy köztes termények kivetéséhez indító műtrágyázással vagy anélkül. Ezen munkafolymatoknak a talajműveléssel történő kombinálása lehetővé teszi a jelentős hatékonyság-növelést.

Az XTender-T max. 600 LE motorteljesítményű traktorok mögötti használathoz engedélyezett. A saját futóműnek köszönhetően a tartály olyan traktorok mögött is használható, melyek korlátozott emelőerővel rendelkeznek vagy egyáltalán nincs hátsó emelőszerkezetük. A felkapcsolt munkagépnek az XTender-T-hez történő felkapcsolása a szabványos 3 vagy 4N kategóriájú alsó függesztőkarral történik. Ezen függesztéssel az XTender-T más gyártók eszközeivel is kombinálható. Csak a műtrágya / vetőmag csövezésnek kell az adott eszközön rendelkezésre állnia ill. azt illeszteni kell. Mivel a függesztés max. támterhelése 4500 kg, nagyméretű munkagép mint pl. a 12 méteres Catros 12003-2TS kompakt tárcsás borona használata sem jelent gondot az XTender-T mögött.

A XTender-T tartálya, mely alapfelszerelésként 1-kamrás tartályként érhető el, 4200 literes. Opcióként kérhető az 50/50% osztással is, ennek köszönhetően a műtrágya és a vetőmag vagy két különböző műtrágyafajta gond nélkül, egymástól elkülönítve szállítható.

A tartály hátsó részében található két, jól hozzáférhető, elektronikusan meghajtott adagoló, melyek 2 – 400 kg/ha kijuttatandó mennyiséghez használhatók. Az XTender-T kezelése és vezérlése ISOBUS-on keresztül történik, így a munkagépet az Amazone vagy bármely másik ISOBUS-terminállal is lehet használni. Opciós felszerelésként kínálja az Amazone a vetéstechnikából már ismert és bevált TwinTerminal 3.0-t az XTender-T részére annak érdekében, hogy a kalibrálást és a maradékmennyiség-leeresztést a vezető számára a lehető legegyszerűbbé tegye. Az ISOBUS-vezérlésnek köszönhetően lehetőség van a területspecifikus műtrágyakijuttatáshoz is az XTender-T-vel.

Az XTender-T mellett az Amazone már tavaly óta kínálja az XTender típusú tartályt a traktor hárompont-hidraulikájához történő felkapcsoláshoz. Ezzel a tartállyal a talajművelést optimálisan lehet kombinálni a vetőmag és a műtrágya kijuttatásával.