BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Az Amazone megnyitja az új KTL-lakkozó üzemet

Letöltés média csomag

Click for kibővített megtekintéséhez 

Ott ahol megszokottan villástargoncák és kamionok közlekednek, 2017 április 7-én késő délután ünnepeltek: az Amazone cégnél a hude-altmoorhauseni ipari területen az új KTL-lakkozó üzem hivatalos megnyitása volt a programon. Sok díszvendég érkezett a járásból, a községből és a szomszédságból, többek között Carsten Harings az oldenburgi járás közigazgatási vezetője, és Hude polgármestere Holger Lebedinzew. Az Amazone részéről számos munkatárs és vezető vett részt a megnyitó ünnepségen.

Dr. Stephan Evers, aki az Amazone-vezetés tagjaként többek között a hudei gyárvezetésért is felelős, üdvözölte a vendégeket, és köszönetet mondott a nagy volumenű projekt valamennyi résztvevőjének. Jó három és fél évvel ezelőtt, így emlékezik vissza Dr. Evers, az Amazonen-Werke ügyvezetése engedélyezte a beruházást, ennek köszönhetően 2014 márciusában alá lehetett íni az Eisenmann céggel a legfontosabb berendezések szállításáról szóló szerződést. Ezt követően valamennyi munkatárs és a berendezésszállító pro-jektcsapata kiváló munkát végzett, mely alapja volt a projekt sikerének. „Az Amazone munkagépeket a technika legmodernebb színvonalán és a legszigo-rúbb környezetvédelmi követelményeknek megfelelően lehet lakkozni. Ezzel számos további fejlődési lehetőséget is teremtettünk az altmoorhauseni termelés számára“, emlékeztetett Dr. Evers.

„Az új lakkozó üzem fontos mérföldkő a hude-altmoorhauseni gyárnak“, fe-jezte ki örömét Christian Dreyer, az Amazone ügyvezetője. Összességében az új lakkozó üzem kereken 20 millió euróba került, ezzel ez az eddigi legnagyobb egyedi beruházás az Amazonen-Werke történetében. „Megérte ez a beruházás, mivel most már a mezőgazdaság-ipar egyik legmodernebb lakkozó üzemével rendelkezünk. Ennek köszönhetően megerősítjük a pozíciónkat a versenyben, és biztosítjuk a munkatársaink munkahelyét”, folytatta Christian Dreyer.

A KTL-lakkozó üzem adatai
A mintegy 8000 m2 fedett területű KTL-lakkozó üzem évi 750000 m2 lakko-zandó felület lakkozására képes. A KTL a katódos merülő lakkozás rövidítése, mely nagyfokú korrózióvédelmet biztosít az autógyártási szabványoknak megfelelően.

A berendezés digitális vezérlésű, több funkcionális területe van. Ilyenek a felfüggesztő- és leeresztő helyek, az előkészítő- és alapozó-csarnok, három beégető kemence valamint a merülőlakkozó- és festőterület. Valamennyi területet a 2,3 km hosszú függősínrendszer köti össze. Ezen a rendszeren keresztül jutnak el a lakkozandó alkatrészek a 140 automatikus szállítókocsi segítségével automatikusan a megfelelő helyre.