BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Az Amazone megnyitja az új teszt központját Hasbergen-Gasteban

Letöltés média csomag

Click for kibővített megtekintéséhez 

Az Amazonen-Werke a hasbergen-gastei székhelyén 2 millió eurót fektetett be az új tesztközpont épületébe és felszerelésébe. A 2016.12.09-ei hivatalos megnyitó alkalmával Dr. Rainer Resch, aki az Amazone cégnél mint az ügyvezetés tagja a kutatás és fejlesztés területéért felelős, hangsúlyozta, hogy a teszt- és kísérleti művelet döntő fontosságú ahhoz, hogy a műszaki előrehaladást az Amazone szakterületeken tovább lehessen fejleszteni. A kutatás és fejlesztés kiadásai összességében az Amazonen-Werke teljes bevételének 5%-t teszik ki.

Az új, 2400 m2 méretű épületnek köszönhetően, mely magában foglalja prototípus összeszerelő részleget és a kísérleti berendezéseket, valamint a 600 m2 nagyságú irodarészt, ahol az elektronikai laborok és a szociális helyiségek találhatók, a hasbergen-gastei székhelyen a kísérleti- és a teszt-területek kapacitásai jelentősen nőttek. Az új tesztközpont a 2014-ben megnyitott és csak néhány méterrel mellette található műszaki központtal, amelyben a fejlesztőmérnökök irodái vannak, nagyon komoly fejlesztést jelent: „Ez teljesen új lehetőségeket nyit számunkra ahhoz, hogy a kutatás-fejlesztést még hatékonyabbá és intenzívebbé tegyük.“ – közölte Dr. Rainer Resch. Csak ezen területeken az Amazone az utóbbi években 18 új munkatársat alkalmazott.

A tesztközpont munkatársai a funkcionális minták és a prototípusok szereléséről, üzembe helyezéséről és teszteléséről gondoskodnak a műtrágyatechnika, növényvédelem, DMC vetőgépek, ekék és az elektronika területeken. Az elektronikai fejlesztés a saját irodahelyiségek mellett rendelkezik különböző laborokkal, egy méréstechnikai műhellyel, és egy lebiztosított vizsgálati területtel az elektronikai összetevők részére. Elsősorban a szoftver-egység játszik fontos szerepet a modern mezőgazdaság 4.0 részére, melyet növekvő digitalizálás és dokumentáció-követelmények jellemeznek.
„A műszaki színvonal a legmodernebb szintű, az Amazone tesztfeladatok sokoldalú kihívásainak teljesen megfelelő“, nyugtázza Volker Ehlen, az Amazone konstruktőri vezetője Hasbergen-Gasteban. A különlegességek között említhetjük a szórókeret ellenőrző állást 60 m munkaszélességig, és egy szétkapcsolt alapzatot 60 tonna súlyú alaplemezzel a nagyon nagy méretű mezőgazdasági munkagépek tartós terheléses kísérleteihez. A növényvédő permetezőgépek tesztelését szolgálja a beépített vízellátás, melyhez egy 16000 literes készlettartály, a folyosó alá csövezett feltöltő vezetékek vízkivételezési helyekkel valamint lefolyók, és egy szívóakna az alacsony nyomással végzett kísérletekhez. A világításvezérléssel ellátott modern LED-világítás gondoskodik a magasfokú energiafelhasználási hatékonyságról.

„A tesztközpont jó példája annak, hogy a hasbergen-gastei székhelyen még tovább fektetünk be“, nyilatkozták az Amazone ügyvezetői, Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer az Amazone-csoport legújabb épületének megnyitása alkalmával. Ezzel párhuzamosan az összes többi székhelyet is tovább kell fejleszteni, és építeni.