BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

DynamicSpread dinamikus szakaszkapcsolás az Amazone-műtrágyaszórókhoz

Letöltés média csomag

Click for kibővített megtekintéséhez 

Az Amazone ZA-TS és ZG-TS ISOBUS-műtrágyaszórói alapfelszereltségben rendelkeznek a többszörös szakaszolókapcsolással. Ezt a kapcsolást manuálisan vagy automatikusan a Section Control-szoftverrel lehet vezérelni. Az eddigi maximum 16 szakasz volt, melyeket az Amazone Section Control-szoftverével automatikusan lehetett kapcsolni.

Azon felhasználók részére, akik ékekben, kifutókban valamint akadályok esetén még pontosabban szeretnék a műtrágyát kijuttatni, az Amazone újdonságot fejlesztett ki: a DynamicSpread dinamikus szakaszolókapcsolást a ZA-TS Hydro vontatott műtrágyaszóró és a ZG-TS Hydro függesztett műtrágyaszóró részére. Az alapja az újonnan fejlesztett szoftver a a két számítógép központi vezérlőjéhez. A GPS-Switch egységgel valamint az Amazone AMATRON 3, CCI 100 vagy AMAPAD termináljaival összehangolva az Amazone új szoftvere képes 64 vagy 128 szakaszolót is kapcsolni, ennek eredménye a szóráskép és a kijuttatott mennyiség dinamikus összehangolása. A 64 vagy 128 szakaszolóval a DynamicSpread messze túlszárnyalja az eddigi ISOBUS-szabványokat. Ez azt jelenti, hogy a szakaszolók ilyen nagy száma is mindig megoldható az AMAZONE terminálokkal. Más gyártók ISOBUS-termináljaival azonban adott esetben csak kisebb számú szakaszoló vezérlehető.

A ZA-TS Hydro és a ZG-TS Hydro típusú műtrágyaszórók alapfelépítése már képes a dinamikus szakaszolókapcsolás nagyfokú pontosságára, mivel a szórógépek adagolónyílása elforgatható a szórótárcsa fölött, valamint rendelkeznek hidraulikusan hajtott szórótárcsákkal bal- és jobboldali fordulatszám-igazítással. Ezzel a fogásszélességet és a szórási mennyiséget pontosan és gyorsan lehet a különböző felület/terület-szerkezetekhez beállítani.