BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Cirrus

Tartozékok

GPS-Switch AutoPointtal

Amazone Cirrus, GPS-Switch mit AutoPoint

AutoPointtal felszerelt GPS-Switch a vetőgépek ideális kiegészítője a vezető tehermentesítése és az eredmény optimalizálása érdekében. Az új AutoPoint rendszer automatikusan meghatározza a késleltetési időt, azaz az adagolás kezdete illetve vége közötti időtartamot és a vetőmag szállításának alakulását a csoroszlyánál. A csoroszlyán elhelyezett érzékelő segítségével határozza meg a rendszer a csoroszlyán átfolyó vetőmagot. Így az adagoló kapcsolási időpontjainak függvényében meg tudja határozni a vetőmag szállítási idejét a gépben.
Ez történik folyamatosan az adagoló valamennyi kapcsolási folyamata során. A rendszer ezt az értéket veszi alapul a kapcsolási pontok automatikus kiszámolásához. Így reagálni tud a vetőmagszállítás alakulásának megváltozására és a vezetési magatartás változásaira. Az automata kapcsolást az AMATRON 3 vezetéssegítő rendszere teszi teljessé, amely előre megadja a vezetőnek a fordulóba bemenetkor illetve a fordulóból kimenetkor az optimális menetsebességet.

AmaPilot+ többfunkciós kezelőkar

Multifunktionsgriff AmaPilot+

Az AmaPilot többfunkciós kezelőkar kényelmessé teszi a kezelést. A munkamenüben lévő összes funkció kezelhető az AmaPilot segítségével, illetve más ISOBUS kommunikációs rendszerű botkormánnyal (AUX-N) is.

CCI-Terminál

Terminal CCI 100

Az AMAZONE cég CCI ISOBUS terminálja több más mezőgazdasági gépgyártóval létrejött együttműködés eredménye, mely együttműködés egy bejegyzett egyesület, a Competence Center ISOBUS e. V. (CCI) keretében jött létre. A CCI terminállal az AMAZONE cég és partnerei letették az alapkövét az ISOBUS kommunikációs rendszer gyakorlatba történő bevezetésének. A CCI 100 alapul szolgál az összes AMAZONE gép és készülék fokozatos átállításához az ISOBUS kommunikációs rendszer szabványára.
+ Nagy fényerejű, 8,4 " méretű színes kijelző erős fénysugárzással és környezeti fényérzékelővel, amely a megvilágítási erősséget automatikusan a fényviszonyokhoz igazítja. Alkonyatkor vagy éjszaka ez megakadályozza, hogy a túl világos kijelző elvakítsa a gépkezelőt.
+ Az adatbevitel tetszés szerint a kezelőbarát érintőképernyőn keresztül vagy billentyűkkel történik.

+ A sötétben végzett fáradságmentes munkát a billentyűk megvilágítása segíti, amely ugyancsak össze van kötve a fényérzékelővel.
+ A jól bevált AMAZONE egykezes kezelés továbbra is adva van, mivel a „választóbillentyűk” funkciókiosztása egész egyszerűen tükröztethető.
+ Az intuitív navigációs menühöz, valamint az értékek és szövegek kényelmes betáplálásához a terminál kiváló minőségű érintőképernyővel van felszerelve.
+ Az előírt értékek közvetlen és gyors betáplálásához és beállításához nyugtázó funkciókkal rendelkező görgetőkerék van ergonomikusan integrálva a házba.

A terminál a következő funkciókkal rendelkezik:
+ ISOBUS kommunikációs rendszerű gépek kezelése
+ CCI.Control feladatkezelés a dokumentációhoz
+ CCI.Command (opcionális):
CCI.Command.SC automatikus szakaszolókapcsolás
CCI.Command.PT párhuzamos haladást segítő sorvezető
+ ISO-XML formátumú alkalmazási kártyák támogatása
+ Soros port, pl. N érzékelőkhöz
+ Traktor ECU (elektronikus vezérlőegység) funkció
+ CCI.Cam kamerafunkció
+ A vetéstechnikával összefüggésben a CCI terminál rendelkezik a művelőút-automatika funkcióval. Eközben a művelőút-kapcsolást a CCI terminál párhuzamos haladási moduljának segítségével a GPS vezérli.

AMAPAD

Amazone Sämaschine Cirrus 03

Az AMAPAD kezelőterminállal az AMAZONE cég teljes és kiváló minőségű megoldást kínál a GPS alkalmazásokhoz, mint a GPS-re alapozott automatikus szakaszolókapcsolás, valamint a precíziós gazdálkodást (Precision Farming) szolgáló alkalmazások.
Az AMAPAD kezelőterminál különösen ergonomikus, 12,1" méretű érintőképernyővel rendelkezik. Az egyedülálló „MiniView koncepcióval” azokat az alkalmazásokat, amelyeket jelenleg nem kezel aktívan, azonban ellenőrizni kíván, áttekinthető módon oldalt jelenítheti meg. Szükség esetén ezek „ujjal megérintve” felnagyíthatók. Annak lehetősége, hogy a „műszerfalhoz” egyénileg kijelzéseket rendel hozzá, kiegészíti a kezelés ergonómiáját.
A GPS-Switch pro szakaszolókapcsolás mellett a GPS-Track pro funkcióval szintén egy kiváló, professzionális kézi nyomvezetés áll rendelkezésre szériafelszereltségként. A GPS-Track pro alkalmazható akár automatikus kormányzáshoz is.


A terminál a következő funkciókkal rendelkezik:
+ ISOBUS kommunikációs rendszerű gépek kezelése
+ Feladatkezelés a dokumentációhoz
+ GPS-Switch pro automatikus szakaszolókapcsolás
+ GPS-Track pro párhuzamos haladást segítő sorvezető
+ Opcionálisan bővíthető a kormányautomatikához
+ GPS-Maps pro alkalmazási térkép modul

Az AMAPAD tulajdonságai:
+ A képernyő első oldala speciálisan edzett üveg
+ A ház ütésálló műanyag
+ Extra vékony perem a maximális áttekintéshez
+ Tömör felületek, nem hatol be por/nedvesség

Komfortcsomag 1 TwinTerminal 3.0 verzióval

Amazone Sämaschine Cirrus 03

Az előadagolás, a kalibrálás és a maradék anyagok leürítésének további egyszerűsítéséhez az AMAZONE cég a Cirrus vetőgépekhez az AMATRON 3, CCI 100 vagy AMAPAD kezelő-terminállal összekapcsolva ajánlja az 1-es komfortcsomagot a TwinTerminal 3.0 verziójával együtt.

A TwinTerminal közvetlenül a vetőgépre, az adagoló közelében van felszerelve. Ez a pozíció döntő előnyt nyújt: a gépkezelő a kalibrálás kezelését és adatbevitelét most közvetlenül a gépen végezheti, és ezzel többszöri le- és felszállást takarít meg a traktorról, ill. a traktorra. 
A TwinTerminal 3.0 víz és por ellen tömített, 3,2 colos kijelzővel ellátott házból, és a kezeléshez négy nagy gombból áll.

T-Pack U

Amazone Sämaschine Cirrus 03

Az elől-futó közbenső tengelyes T-Pack U tömörítőkerekek a tárcsasor előtti területen gördülnek le. Ezzel a gép előtt kiegészítésképpen még egyszer visszatömörítik a talajt. Ez különösen könnyű talajokon előnyös.
A passzívan kormányzott T-Pack U közbenső tengelyes tömörítőkerekekként a traktor farán vagy mellső tömörítőkerekekként szólóban is használható.

T-Pack S

Amazone Sämaschine Cirrus 03

A Cirrus 4003-2/2C és 6003-2/2C vetőgépekhez a T-Pack S oldal-tömörítőkerekek könnyű és közepes körülmények között vagy a szántás után már a tárcsasor előtt megnyomhatják a talajt, és ezzel kiegészítő visszatömörítésről gondoskodnak.

T-Pack IN

Amazone Sämaschine Cirrus 03

Az elől-futó tömörítőkerék-koncepció a Cirrus 4003-2/2C és 6003-2/2C esetén T-Pack IN tömörítőkerekekkel egészíthető ki. Ez a gép közepén, a vonórúd alá van felszerelve, és így a traktorkerekek közötti nyomsávot nyomja meg.

LED munkavilágítás

Amazone Sämaschine Cirrus 03, LED-Arbeitsbeleuchtung

Az esti és éjszakai órákban a biztonságos munkavégzésről a Cirrus vetőgépeken elhelyezhető opcionális LED munkafényszórók gondoskodnak, amelyek kivilágítják a munkatartományt, és így a megmunkált terület biztonságos megtekintését szolgálják. A vetőcsoroszlyák tartománya is a legjobban megvilágított rész. A világítás a kezelőterminálon kapcsolható.

Sebességjel

Amazone Sämaschine Cirrus 03

Az adagoló szabályozásához és meghajtásához a Cirrus vetőgép haladási sebessége radarérzékelővel vagy GPS jellel regisztrálható. Alternatívaként sebességforrásként szolgálhat a traktor sebessége is jelkábelen keresztül.

Köztes termények vetése a GreenDrill 500 modellel

Amazone Sämaschine Cirrus 03

A GreenDrill ráépített vetőgép ideális megoldás köztes termények vetéséhez és felülvetéséhez csupán egy munkamenetben. A GreenDrill ráépített vetőgép lépcsőfokokon keresztül könnyen elérhető vetőmagtartálya 500 literes. A vetőmag egész területre történő elosztása ütközőtányérral valósul meg a magtakaró pálcák előtt.
A gép vezérléséhez az AMAZONE az alapkivitelhez egy fedélzeti számítógépet ajánl a GreenDrill ráépített vetőgép számára, amely az adagolást kapcsolja. A komfortfelszereltség ezen túlmenően a haladási sebesség, a megművelt terület és a munkaórák kijelzésének lehetőségét nyújtja, és segítséget nyújt a kalibrálás során is.

Feltöltőcsiga

Amazone Sämaschine Cirrus 03

A hidraulikusan elfordítható feltöltőcsigával kényelmes megoldás áll rendelkezésre a Cirrus gyors feltöltéséhez. Az egykamrás tartály mellett a kétkamrás tartály is kényelmesen feltölthető pótkocsiról a feltöltőcsiga egyszerű elfordításával.
A feltöltőcsiga minden további felszereltségi opcióval kombinálható, és jó áttekintést kínál a manőverezéskor a csiga bal oldali elrendezésével és az oldalkereten való alátámasztásával.

Crushboard

Amazone Anhängesämaschine Cirrus, Crushboard

A Cirrus tetszés szerint a tárcsasor előtt vagy mögött is felszerelhető a crushboarddal. Ha egyenetlenséget kell megszüntetni, vagy kemény rögöket kell széttörni, a crushboard a tárcsák előtt van a megfelelő helyen. Könnyű talajviszonyok esetén a tárcsák mögé szerelt crushboard tovább segítheti a talajfolyam elsimulását. A visszatömörítés még egyenletesebb lesz. A Cirrus esetében az elülső gumiabroncsos tömörítő a crushboarddal is kombinálható.

Traktornyomlazító

Amazone Anhängesämaschine Cirrus, Traktorspurlockerer

Összetömörödésre hajlamos talajon vagy csökkentett munkamélység esetén érdemes az opcionális traktornyomlazítókat használni. Ezek fellazítják a letaposott nyomokat a gumiabroncsok mögött. A nyomlazítók helyzete vízszintesen és függőlegesen is állítható. A lazítók különleges kinematikája a kikormányzás teljes ideje alatt garantálja a változatlan rugóerőt. Az ék alakú kapa megbízhatóan lazítja a talajt, de nem hordja fel a köveket a felszínre