BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Catros pro-csomaggal – új opciós felszerelés folyékony trágya kijuttatásához

Letöltés média csomag

Click for kibővített megtekintéséhez 

Az Amazone Catros típusú kompakt tárcsás boronái iránti kereslet, melyekre közvetlenül lehet folyékony trágyatartályok kapcsolni, az utóbbi hónapokban átlag felett nőtt. A változás hátterében a 2011. júliusi műtrágya-rendelet módosítása áll, mely szerint a meg nem művelt szántóföldön a kijuttatás után már csak, max. 4 óra áll rendelkezésre a folyékony trágya, szilázs bedolgozására.

Mind külön munkafolyamat során mind pedig az önjáró munkagép mögötti hárompont-munkagépként is kiválóan teljesít a Catros kompakt tárcsás borona a folyékony trágya bedolgozása során, ezenkívül nagy területteljesítményt tesz lehetővé alacsony üzemanyag-fogyasztás mellett. Akár 20 km/h sebességgel is lehet haladni, a munkagép kitűnő bedolgozási minőséget hagy maga után.

Annak érdekében, hogy a trágya tartós hatása ne legyen káros a munkaeszközökre, az Amazone kifejlesztette az úgynevezett „pro-csomagot“. Ezt a csomagot opciós felszerelésként kínálja a cég a legtöbbet használt Catros 5011-2 és Catros 6001-2 típusokhoz.