BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Kamerával és monitorral többet látunk

Letöltés média csomag

Click for kibővített megtekintéséhez 

A traktoron elhelyezett mellső és hátsó munkagépek, mindegy hogy függesz-tett vagy vontatott típusok, előre vagy hátrafelé haladás során gyakran korlá-tozzák a kilátást. A kamerarendszerek ez esetben komoly segítséget nyújthat-nak, így könnyítik meg a munkagépek használatát. Ezért az Amazone opciós felszerelésként ajánlja az FT 1001 típusú mellső tartályokhoz (növényvédelem) és az FPS/FRS-hez (vetéstechnika) valamint a növényvédő,- műtrágya- és vetéstechnika számos eszköze számára a Brigade típusú kamerarendszert.

A kamerarendszer nagyértékű alkatrészekből áll. Ez vonatkozik mind a kívülre felszerelt kamerákra, melyeknek ellent kell állniuk a környezeti hatásoknak, a kemény mezőgazdásági munkának és a tisztításnak is, mind pedig a monitorra és a vezetékekre, kábelekre is. A BE-800C típusú kamerát az aktív infravörös ledek támogatják, az víz- és porálló (IP68) valamint fűthető. Az optimális védelem és a legjobb kép-eredmények biztosítása érdekében az Amazone a felszerelési pozíciót optimálisan választotta meg. A VBV-770FM típusú nagy felbontású és tükröződésmentes 7 collos monitor háttérvilágítással rendelkezik. A teljes képernyős megjelenítés mellett lehetőséget biztosít a képernyőt kettéosztva további kamerák képeinek megjelenítésére is.

Az Amazone a rendszert praktikus, időjárásálló csatlakozókkal látta el az esz-közcsatlakozási pontokon. Az eszközt egyszerűen fel kell kapcsolni, majd ösz-sze kell csatlakoztatni a kamerát és a rendszer máris üzemkész. A monitor és az alapfelszerelés maradhat a traktoron és azt több rendszerhez hasonlóan fel lehet használni.

Fontos a kamerák reakcióideje világosból sötétbe és fordítva valamint a hasz-nálhatóságuk esőben, alkonyatkor és sötétedéskor.

Fel kell hívjuk a figyelmet arra, hogy a kameraegység nem mentesíti a vezetőt a szokásos vezetési feladataitól. A vonatkozó és érvényben levő KRESZ sza-bályok szerint elöl felszerelt eszközzel történő haladás során a beláthatatlan kijárókban, közutak csatlakozó pontjaiban vagy kereszteződésekben irányító személyt kell igénybe venni.