BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Amazone „Long-Life-Drive“ hajtásrendszerrel

Letöltés média csomag

Click for kibővített megtekintéséhez 

Az aktiv talajművelő munkagépek különösen kemény feltételeknek vannak kitéve, mivel az állandóan változó feltételek mellett rendkívül nagy csavaró erőket kell átvinniük. Ez nem csak az anyagokat veszi nagyon igénybe, hanem a hajtások csapágyait is.

Ahhoz, hogy a forgólazítóknak és forgóboronáknak az ezzel összehangolt „belső“ minőségét jelölni lehessen, az Amazone létrehozta a „Long-Life-Drive – hosszú életű hajtómű“ fogalmát. Ez a fogalom a kiváló minőséget jelzi, az alacsony kopás, a nyugodt futás valamint a teljes hajtáslánc hosszú élettartamára vonatkozóan.

Így az Amazonenál a munkagépeknek nem csak a tartóelemeit kell különösen stabilra gyártani, hanem a mérnökök hasonlóan nagy munkát fektettek a hajtáslánc optimalizálásába. Az eredmény magába foglalja a „Long-Life-Drive“ rendszerrel a hajtóművek extrém terhelhetőségét, a homlokkerekek nagy és egyben pontos fogazását hasonlóképpen az erőátvivő tengelyek és csapágyperselyek nagyon pontos gyártását és összehangolását. Ezért ezeket a tengelyeket és a kapatartókat egy darabból készítik, a dupla labirinttömítések megakadályozzák a növényi maradványoknak a hajtórendszerbe történő bejutását. A Quick + Safe rendszerrel a munkagépek ezenkívül rendelkeznek a gyors kapacserélő rendszerrel és a beépített kőbiztosítással.

A 2009-es Agritechnica óta az Amazone összesen öt olyan sorozatot kínál, melyek hajtóművei már „Long-Life-Drive“-ra optimalizáltak. Ezek a KG Special és Super valamint az új KX típusú forgólazítók illetve a KE Special és Super forgóboronák.