BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Újdonság: Catros+, a kompakt tárcsás borona

Letöltés média csomag

Click for kibővített megtekintéséhez 

Az Amazone speciálisan a gyors, sekély és intenzív talajműveléshez kínálja az új, Catros+ típusú kompakt tárcsás boronáit. A nagyméretű, csipkés, 510 mm átmérőjű tárcsák kiválóan alkalmasak 3,0 és 3,5 m fogásszélességben nagy szármaradvány bedolgozására. A Catros+ típusok nagyszerűen használhatók tarlóhántásra, kukorica-szár bedolgozására, zöldterületek feltörésére és az ugar rekultiválására.

A rövid és kompakt felépítésű Catros+ típusok a csekély vonóerőigénnyel tűnnek ki, alapfelszereltség a beépített kőbiztosítás és a beépített csúszógyűrű-tömítésű karban-tartásmentes tárcsacsapágyazás. Mivel a tárcsák külön és a gumirugós elemen ke-resztül elasztikus csapágyazásúak, ennek köszönhetően nagyon jó a talajegyenetlen-ségekhez történő alkalmazkodás is.

A talaj visszatömörítéséhez a kompakt tárcsás boronákat különböző eszközökkel mint a tüskés henger vagy a tandem henger lehet kombinálni. A legtöbb esetben az opti-mális megoldás a tömör gumigyűrűs henger. Ez a henger elegyengeti a talajfelszínt és csak sávosan tömöríti azt. Így a sávokban jó talajzárás és ideális csírázási feltételek alakulnak ki. A fennmaradó, vissza nem tömörített sávokban ezzel szemben további vízmennyiség tud a talajba szivárogni, így az iszaposodás veszélye jóval kisebb.