BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Biztonság

Az AMAZONE igénye az, hogy olyan munkagépeket dobjon piacra, melyek az optimális működésbiztonság mellett nagyfokú termékbiztonsággal is rendelkeznek.

Az EnviroSafe koncepció

nachhaltig wirtschaften

Ahhoz, hogy a föld, a levegő és a víz erőforrásainak természetes teljesítőképességét valamennyi utánunk következő generáció részére meg tudjuk őrizni, vevőink a mező- és kommunális iparban nem csak hatékonyan, hanem tartósan is akarnak gazdálkodni. Ebben mi, a mezőgazdasági gépeket gyártók szintén felelősséggel tartozunk azért, hogy az „Intelligens növénytermesztés” érdekében megfelelő munkagépeket és eljárásokat fejlesszünk ki.

Biztonsági előírások műtrágyaszórók részére

Schutzbügel für Düngerstreuer ab 2009

Az aktuális törvényhozásnak megfelelően 2009-től valamennyi tárcsás műtrágyaszórót az EU-ba történő szállítása esetén fel kell szerelni védőkengyellel. Ez a szabvány valamennyi tárcsás műtrágyaszóró-gyártó részére kötelező érvényű, az Amazone a szórógépeket ennek megfelelően szállítja.

A ZA-M és a ZA-X Perfect típusú műtrágyaszórói részére megfelelő utófelszerelést is kínál. Hasonlóan új az előírás a tolózárak biztos lezárására vonatkozóan szállítás esetén: az AMAZONE ennek a követelménynek pl. a ZA-M esetében a zárótolózár kettős működtetésű hengerével ill. a ZA-X esetében kétutas-egységgel tesz eleget.

Lelkiismeretesen műtrágyázni

Gewissenhaft Dünger streuen

A műtrágya egyedi tulajdonságainak nagy a hatásuk a keresztirányú eloszlásra és a szórási mennyiségekre. A kereskedelemben kapható műtrágya fajtákhoz az AMAZONE meghatározza a beállítási adatokat a különböző műtrágyaszórókhoz, az AMAZONE-csarnokban ezeket felveszi a szórási táblázatokba. Ezek az adatok többek között lekérdezhetők az interneten az AMAZONE-Düngerdatenbank oldalon.

Különösen azon műtrágyákhoz, melyek eredete ismeretlen és melyek tulajdonságai nincsenek meghatározva, működik az „AMAZONE-műtrágya-szerviz”. Ez a szolgáltatás meghatározza az Ön műtrágyájának egyedi szórási tulajdonságait egy 3 kg-os minta alapján, és beállítási javaslatokat tesz az Ön által használni kívánt munkaszélesség(ek)hez.

További lehetőséget kínál a „mobil vizsgálóállomás”. Ezzel a keresztirányú eloszlást közvetlen a szántóföldön még egyszer ellenőrizni lehet. További információkat itt talál letölthető formában Információs füzet letöltésre.

Biztonsági készlet alapfelszereltségben

Safety-Set

Az új Safety-Set segítségével az AMAZONE ZA-M még több biztonságot nyújt. A nagy sebességű traktorok hátuljára szerelt berendezéseknek a közúti forgalomban egyértelműen
felismerhetőknek kell lenniük. Az AMAZONE cég a szigorú biztonsági követelményeket modern formatervezésbe integrálta. Hátrafele nagy felületű figyelmeztető táblák, valamint a világítóberendezés gondoskodnak a jobb észrevehetőségről. A körbefutó védőkengyel megfelel a balesetmegelőzési előírásoknak.(EN 14017).  A szennyfogók megakadályozzák a szórórendszer szennyeződését. A beépített létra jobb betekintést tesz lehetővé a tartályba, és így megkönnyíti a tisztítás ellenőrzését

Közúti szállítás

Straßentransport

Közúti szállításhoz a munkagépet gyorsan össze lehet csukni 3 m szállítási szélességre. A nagyméretű abroncsok a közúton is nyugodt haladást biztosítanak. A Cirrus szériában fékberendezéssel van felszerelve és így megfelel a 40 km/h megengedett sebességre vonatkozó közúti közlekedési előírás valamennyi pontjának.

Airkit ED ENVIROSAFE

Geprüfter Nachrüstsatz „Airkit ED“ für Einzelkornsämaschinen

A csávázott kukorica vetőmag kijuttatása a széles körben elterjedt és bevált alacsonynyomású vetéstechnikával 2009 óta a világ számos területén még csak alkalmas levegőelvezetéssel engedélyezett. Ezzel azt kell biztosítani, hogy a csávázószer nyomait tartalmazó távozó levegő ne kerüljön a környező levegőbe, ezzel védendő embert és környezetet.
Az AMAZONE Airkit ED megfelel valamennyi támasztott követelménynek és mint hatékony védőintézkedést fogadják el. Az Airkit ED valamennyi új ED01 és ED02 szemenkénti vetőgép számára opciós felszerelésként érhető el. Az ED01 és ED02 sorozat korábbi munkagépeinek tulajdonosai a rendszert csekély ráfordítással utólag is bővíthetik. Kérdezze meg kereskedőjét, aki készséggel ad Önnek tanácsot.
A törvényes előírásoktól függetlenül az AMAZONE ajánlja a csávázott vetőmagok esetében az Airkit ED használatát a távozó levegő elvezetéséhez – a munkabiztonság és a környezet érdekében.

Közlekedésbiztonsági szegély

Verkehrssicherungsleiste

A szériafelszerelésként kapható közlekedésbiztonsági szegély a magtakaró pálcák letakarásához használható szállításkor. A közlekedésbiztonsági szegély munkavégzés során az eszközön maradhat a tárolási helyzetében.